Top 10 beste Airfryers

Top 10 airfryers. Wat zijn de populairste airfryers van 2021? Op Top10.nl vind je een actuele top 10 bestverkochte en meest populaire airfryers. Bekijk de top 10 airfryers als je op zoek bent naar de beste koop.

Airfryer test 2021: beste koop

Top 10 Airfryers 2020 test en beste koop

De top 10 airfryers wordt steeds voorzien van een update en is daarom actueel, de top 10 wordt samengesteld door ons enthousiaste team, aan de hand van positieve recensies en verkoopaantallen.

Onze keuze:

 

Airfryers top 10 – 2021

Philips Avance Airfryer XXL HD9654 90 beste keus top10

Philips Avance Airfryer XXL HD9654/90

Deze Airfyer XXL is ideaal voor het grillen van vlees, vis, of groente! De Philips Avance Airfryer XXL HD9654/90 inclusief Grillplaat is geschikt voor het bereiden van diepvries of verse frites en snacks, afbakbroodjes en eitjes, tosti’s, complete maaltijden (risotto, lasagna, pizza) en hartige taartjes.

Prijs en meer info

Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

De nieuwe Philips Airfryer XXL doet al het werk voor je. Dankzij de Smart Sensing technologie is dit de enige Airfryer die de tijd en temperatuur automatisch aanpast tijdens het bereiden. Hierdoor wordt het eten perfect gaar. Deze XXL beschikt over een opwarmfunctie.

Prijs en meer info

Philips Airfryer XL Essential HD9260 90 – Hetelucht friteuse

Philips Airfryer XL Essential HD9260/90

De nieuwe Philips Essential Collection HD9260/90 - Airfryer XL is de enige airfryer met de nieuwe Rapid Air-technologie, waardoor je jouw favoriete eten kan bereiden met weinig of geen toegevoegde olie en met tot wel 90% minder vet.

Prijs en meer info

Princess Digitale Aerofryer XL

Met de Princess digitale Aerofryer XL 182020 kun je voor je hele gezin gezond frituren, bakken, grillen, braden en roosteren. Met zijn inhoud van 3.2 L kun je 4 porties frietjes tegelijkertijd lekker krokant bakken.

Prijs en meer info

Philips Avance Airfryer XXL HD9650 90

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

De alles-in-één keukenmachine is ideaal voor het grillen van vis, braden van vlees, bakken van taarten, roosteren van groenten, frituren van verse frietjes en zelfs voor complete maaltijden zoals lasagne. Waardoor je de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 kan gebruiken voor alle maaltijdmomenten op de dag.

Prijs en meer info

Tefal Easy Fry EY4018 - Hetelucht friteuse

De Tefal Easy Fry EY4018 is de gezondere oplossing voor jouw dagelijkse knapperige, gefrituurde gerechten gemaakt met een Tefal airfryer. Frituur, bak, grill en braad jouw favoriete ingrediënten met weinig tot geen olie.

Prijs en meer info

Princess 182050 Family Aerofryer XXL

De luxueuze Princess 182050 Digitale Family Aerofryer heeft een mand met een extra grote diameter van 24 cm zodat hij ideaal is om ook cakes, quiches en taarten te bereiden. Daarnaast kan je door zijn extra grote inhoud van 5.2 liter genoeg frietjes bakken voor je hele gezin.

Prijs en meer info

Philips Airfryer XL Avance HD9240 90

Philips Airfryer XL Avance HD9240/90

Geniet van knapperige, gezonde friet en snacks tot wel 80% minder vet met de Philips Avance Airfryer XL HD9240/90. Dankzij de Rapid Air-technologie blijft de friet knapperig van binnen. Naast frituren is het ook mogelijk om vlees te braden, groenten te grillen of te stomen en taarten of pizza te bakken.

Prijs en meer info

Philips Daily Airfryer HD9216 40

Philips Daily Airfryer HD9216/40

Geniet van knapperige, gezonde friet tot wel 80% minder vet met de Philips Daily Collection Airfryer HD9216/40 Hetelucht friteuse. Dankzij de Rapid Air-technologie waarbij je bakt met lucht, krijgen etenswaren een knapperig korstje van buiten, maar blijven ze mals van binnen.

Prijs en meer info

Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer - Hetelucht friteuse

Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer - Tip voor studenten

De Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer is perfect als je op zoek bent naar een compacte heteluchtfriteuse voor 1 of 2 personen. De Mini Crispy Fryer maakt het mogelijk om te bakken, braden, roosteren, grillen of te frituren zonder het gebruik van olie.

Prijs en meer info

BESTE AIRFRYER TOP 10

Je wilt graag zo gezond mogelijk je gerechten bereiden. Frituren met frituurvet is erg lekker, maar of dat nu goed is..? De airfryer biedt het beste van twee werelden: krokante gerechten, maar wel met een stuk minder vet…

Wat is de beste airfryer van 2021?

De airfryer is een modern keukenapparaat en mag de tegenhanger van de traditionele frituurpan genoemd worden, evenals de oven en multicooker. De airfryer is hedendaags enorm populair omdat je hierbij geen frituurvet of olie, maar hete lucht gebruikt om je gerechten, zoals frietjes, te ‘frituren’. De airfryer wordt hierdoor ook wel de heteluchtfriteuse genoemd. In de top 10 vind je de beste airfryers van 2021.

Wat kan je allemaal maken met een airfryer?

Naast ‘frituren’ kun je met de airfryer ook bakken, grillen en braden: hiermee is het dus niet alleen de tegenhanger van de frituurpan, maar ook van de oven en multicooker. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van een appeltaart of juist een pizza: met de airfryer kun je alle kanten op.

Door de hete lucht eet je ook veel minder vet: iets dat je normaliter toevoegt middels olie of frituurvet. Van groenten tot brood tot frietjes: de airfryer weet zich goed te bewijzen als vervanger voor veel keukenapparaten. Bekijk de top 10 en vind je de beste airfryers van 2021.

Hoe werkt een airfryer?

Zoals de naam het al zegt, werk je met ‘air’, ook wel ‘lucht’. ‘Fryer’ staat hierbij voor frituren: ook wel ‘luchtfrituren’. Een airfryer zuigt hete lucht aan die vervolgens wordt opgewarmd tot een maximum temperatuur van 200 graden Celsius. Door de constante circulatie van de hete lucht wordt het gerecht gegaard, zoals de krokante buitenzijde van de frietjes.

Via een uitlaatrooster wordt de hete lucht weer naar buiten geblazen. De baktijd, evenals het mogelijk toevoegen van een beetje olie voor een extra krokante laag, is afhankelijk van het gerecht. Ook de temperatuur kan veelal handmatig ingesteld worden. Ontdek de beste airfryers in de top 10.

Beste airfryers

Philips is één van de koplopers als het om airfryers gaat. De meest populaire modellen zijn hierbij de XL, geschikt voor 3-4 personen en de XXL, geschikt voor maximaal 5 personen. De onderlinge verschillen tussen de modellen zijn voornamelijk de bijgeleverde accessoires: zo heeft de één een bakset, grillplaat of een handig kookrekje. In de top 10 vind je de beste airfryers van 2021.

Verschillen tussen airfryers

De basis van alle airfryers is in principe hetzelfde: middels de circulatie van hete lucht kun je je gewenste gerecht klaarmaken. Maar, wat zijn dan de verschillen? De verschillen zitten met name in bepaalde functies, zoals het handmatig kunnen bedienen van de temperatuur, en extra accessoires, zoals een antispatdeksel of een friteusefilter. Dat is natuurlijk niet het enige verschil.

De verschillen zitten vooral in zaken als budget, vermogen en inhoud. Hoe duurder het model, hoe uitgebreider de mogelijkheden veelal worden. Het is dus niet zo dat lager geprijsde modellen minder goed zouden zijn. Het vermogen staat hierbij voor de snelheid van de opwarming én het behouden van de temperatuur: hoe hoger het vermogen, hoe sneller het eten klaar zal zijn.

De inhoud staat voor het totale gewicht dat je kunt bereiden: stel, je bent met een groot gezin, dan is een kleine airfryer niet erg handig. Let dus goed op wat je precies nodig hebt…Zoek je de beste airfryer van 2021? Bekijk dan de top 10.

AIRFRYER XXL PHILIPS

Philips is al jaren één van de grotere spelers op het gebied van airfryers. De airfryer, ook wel een heteluchtfriteuse, is hierbij dé tegenhanger van de frituurpan. Niet alleen gebruik je een stuk minder vet, het is ook nog eens voor verschillende gerechten inzetbaar… Bekijk de top 10 en ontdek waar dit model staat in de lijst.

Wat is de Philips airfryer XXL?

De Philips Airfryer XXL: Wat moet je je daarbij voorstellen? De term XXL staat hierbij voor het laadvermogen van 1.4 liter: hierdoor is het geschikt voor de grotere gezinnen of groepen mensen. Let dus goed op -alvorens je een airfryer komt- dat je een passend laadvermogen hebt, zoals deze XXL voor grotere hoeveelheden.

Ook wordt dit type als de ‘top’ geklasseerd: niet alleen is dit apparaat van hoge kwaliteit, ook het gebruiksgemak, zoals het snel en handmatig kunnen bedienen, evenals het kunnen bereiden van verschillende type gerechten, maakt de airfryer XXL van Philips tot één van de meest fijne apparaten voor de keuken.

Zo kun je niet alleen ‘frituren’, maar ook braden, grillen en bakken. Ben je met meerdere mensen in een huishouden en wil je gezonder eten, zoals minder toegevoegd vet aan gerechten? Dan is de airfryer XXL iets voor jou!

Verschillen met andere airfryers

Om te beginnen was Philips de eerste grote speler rond de airfryer: je zou dit merk gerust de grondlegger van de heteluchtfriteuse mogen noemen. Door innovatie bleek Philips wederom voorop te lopen, want al gauw wisten velen te volgen. Maar, wat zijn de verschillen?

Dat zit ‘m vooral in ‘bruikbaarheid’. Zo zijn andere merken wat ‘kleiner’ en lenen ze zich voornamelijk voor frietjes en snacks, eventueel met uitbreiding als pizza en baksels. Ook biedt Philips, in tegenstelling tot veel andere merken, extra accessoires aan, zoals een bakvorm, kookrekje of een deksel voor antiaanbak. Deze zitten vaak al bij de prijs van de airfryer inbegrepen.