Top 10 automerken

Top 10 automerken

Als je een nieuwe auto wil kopen, heb je de keuze uit een ontzettend groot aanbod. Er zijn vele automerken actief in de wereld, die allemaal weer andere modellen produceren. Vind je het lastig een auto te kiezen uit het grote actuele aanbod? Dan raden wij je aan je eerst te verdiepen in de populairste automerken van dit moment.

Populairste automerken

Door je te verdiepen in de populairste automerken van dit moment, weet je welke merken je in de gaten moet houden als je een nieuwe auto gaat kopen. Merken die niet op de lijst staan, kun je links laten liggen als je een auto van een bekend merk wil kopen. Dit maakt jouw zoektocht naar een mooie auto iets gemakkelijker.

In onderstaande top 10 staan automerken van over de gehele wereld. Denk hierbij aan automerken uit Amerika, maar ook uit Duitsland, Japan, Frankrijk en ga zo maar door. Heb je een beetje verstand van auto’s, dan is de kans groot dat je vrijwel alle merken in de top 10 herkent. De merken in onderstaande top 10 zijn namelijk stuk voor stuk erg bekend, ook in Nederland.
 

 

Top 10 meest verkochte automerken

1: Volkswagen
Op nummer 1 in deze top 10 staat het Duitse merk Volkswagen. Er rijden veel Volkswagens rond in Nederland, maar ook buiten ons land is het automerk erg populair.

2: BMW
Op nummer 2 in de top 10 ranglijst staat ook een Duits merk. De Duitse autofabrikant BMW produceert hoogwaardige auto’s in een hogere prijsklasse.

3: Mercedes-Benz
Ook het automerk Mercedes-Benz, ook wel afgekort als Mercedes, komt uit Duitsland. De Duitsers zijn gewoon heel goed in auto’s produceren, zo blijkt uit deze top 10.

4: Citroën
Autofabrikant Citroën komt niet uit Duitsland, maar uit Frankrijk. Sinds enkele tientallen jaren is het autobedrijf onderdeel van Peugeot / Citroën.

5: Audi
Ook het merk Audi is een Duits automerk. Net zoals bij de auto’s van de automerken BMW en Mercedes-Benz het geval is, hebben ook Audi auto’s een goede reputatie.

6: Toyota
Toyota is een autofabrikant uit Japan. De auto’s rijden niet alleen in Japan rond, maar ook in Nederland en vele andere landen in de wereld.

7: Renault
Net zoals Citroën, komt ook automerk Renault uit Frankrijk. Het bedrijf werd al in 1899 opgericht en heeft sinds die tijd vele mooie auto’s op de markt gebracht.

8: Fiat
Fiat is een bekende autofabrikant die oorspronkelijk uit Italië komt. Fiat heeft een groot aanbod compacte stadsauto’s.

9: Ford
Automerk Ford is het eerste Amerikaanse merk in deze top 10. Net zoals alle andere automerken in deze top 10, heeft ook dit automerk een zeer goede reputatie.

10: Opel
De ranglijst wordt afgesloten met het merk Opel, een van de vele Duitse merken in deze lijst. Opel werd al in 1862 opgericht en heeft al vele jaren een goede naam.
Naar boven