Top 10 beste Rookmelders 2021

Top 10 beste rookmelders van 2021, ook wel brandmelders genoemd? Wat zijn volgens top10.nl de beste rookmelders en brandmelders van 2021? Rookmelders zijn enorm belangrijk, jaarlijks zijn er ruim 80.000 brandmeldingen (2019). Er zijn helaas nog veel woningen die niet voorzien zijn van een goede rookmelder. Er is geen excuus om je woning of pand niet te voorzien van een goede rookmelder. Koop daarom vandaag nog een goede rookmelder.

Beste rookmelders 2021: beste koop

Hoe maken wij de lijst met daarin de beste rookmelders? De top 10 is onze persoonlijke mening die we hebben gemaakt aan de hand van producttesten, het aantal positieve recensies en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Beste rookmelders / brandmelders – 2021

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder - Met batterij

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder - Met batterij

Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar.

Prijs en meer info

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder - Met batterij - 3 stuks

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder - Met batterij - 3 stuks

De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide.

Prijs en meer info

Alecto SA-110 Rookmelder 10 jaar - 4 stuks - Ingebouwde 10 jaars lithium batterij + time-out knop

Alecto SA-110 Rookmelder 10 jaar - 4 stuks - Ingebouwde 10 jaars lithium batterij + time-out knop

Het grote voordeel van de SA-110 Quadset is dat hij geleverd wordt met een sterke batterij die een levensduur heeft van maar liefst 10 jaar. Eenmaal geïnstalleerd - een eenvoudig klusje - heeft u er voor lange tijd geen omkijken naar.

Prijs en meer info

2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder met 10 Jaar Batterij en Magneet Montage

Voldoen aan Europese norm EN14604. De ELRO FS1510M rookmelders zorgen ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. Deze melders beschikken over een 10 jaar lithium batterij.

Prijs en meer info

Smartwares RM218 Rookmelder - 10 Jaar batterij - VDS gecertificeerd - Testknop - 85 dB

Smartwares RM218 Rookmelder - 10 Jaar batterij

Zorg ervoor dat je op tijd kan handelen als er brand uitbreekt dankzij de Smartwares RM218 Rookmelder. De rookmelder heeft een geïntegreerde batterij met een levensduur van 10 jaar zodat je de batterij niet tussendoor hoeft te vervangen.

Prijs en meer info

Flamingo FA25 Rookmelder - 4 stuks - Inclusief batterij - Testknop - Pauzeknop - 85 d

Flamingo FA25 Rookmelder - 4 stuks - Inclusief batterij

Testknop, pauzeknop, 85 db. Het is belangrijk om op tijd te handelen als er brand uitbreekt, maak daarom gebruik van rookmelders die goed werken.

Prijs en meer info

Alecto SCA-10 Rookmelder en koolmonoxidemelder in één

Snelle waarschuwing bij rook, brand en koolmonoxide - Voorzien van 2 sensoren. Een rookmelder is geen luxe maar van essentieel belang voor de veiligheid in huis.

Prijs en meer info

ELRO FV4310 Combi Melder – Rook- & Koolmonoxidemelder met 10 jaar batterij

ELRO FV4310 Combi Melder – Rook- & Koolmonoxidemelder met 10 jaar batterij

De ELRO FV4310 is een modern vormgegeven combimelder die ervoor zorgt dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij rook door brand en verhoogde concentraties koolmonoxide.

Prijs en meer info

Smartwares SH8-99101 Rookmelder Set – PRO Series – Slimme rookmelderset 1

Smartwares SH8-99101 Rookmelder Set

Bescherm je gezin en zorg dat je altijd weet of er rookontwikkeling of brand in je huis is. Met de Smartwares Rookmelder Set ontvang je een melding op je smartphone bij een noodsituatie, zelfs als je niet thuis bent.

Prijs en meer info

Alecto SA-33 Koppelbare rookmelder + time-out - 3 stuks

Test- en resetknop, inclusief batterij. De rookmelders van de SA-33 zijn onderling draadloos koppelbaar, met een bereik van 60 meter. Dit betekent dat als het alarm bij één rookmelder gaat, het alarm ook bij alle andere rookmelders afgaat.

Prijs en meer info

BESTE ROOKMELDER VAN 2021

Welke rookmelders worden als beste getest en zijn voorzien van goede reviews? Een goede rookmelder kan je herkennen aan een certificering, kijk hier altijd naar bij de product beschrijving. Kies je voor een rookmelder op batterijen? Zorg dan dat je er goede batterijen in plaatst, die een lange levensduur hebben. Vergelijk rookmelders en kies niet direct voor de goedkoopste. Vaak hebben duurdere rookmelders meer functies.

Soorten rookmelders

  • Batterijen. Deze rookmelders werken op batterijen en zijn eenvoudig overal te plaatsen.
  • Koppelbaar. Aan andere rookmelders of aan de mobiele telefoon.
  • Met of zonder koolmonoxide melder.

Rookmelder of brandmelder

Wat is het verschil tussen een rookmelder en een brandmelder? Beide zijn benamingen voor een melder die een signaal afgeeft wanneer er sprake is van rookontwikkeling of brandontwikkeling.

Rookmelder tips

Ga nooit zelf aan een rookmelder lopen ‘sleutelen’. Werkt een rookmelder niet goed meer, daar kom je achter tijdens het testen, en het ligt niet aan de batterijen, kies dan voor een nieuwe rookmelder. Jaarlijks gaan rookmelders bij een brand niet af doordat mensen er zelf aan hebben geknutseld.

Geeft de rookmelder een signaal dat de batterijen vervangen moeten worden? Doe dit dan zo snel mogelijk. Het komt vaak voor dat mensen de batterijen eruit halen en vervolgens vergeten er nieuwe in te doen. De rookmelder gaat op deze manier niet af wanneer er brand is.

Wat is een rookmelder?

Rookmelders zijn uitgevonden om een brand te signaleren in een zo vroeg mogelijk stadium en hier zo efficient en snel mogelijk alarm voor te slaan. De mensen/bewoners die op het moment in het pand/woning zijn dienen het pand zo spoedig mogelijk te verlaten. Rookmelders zijn van levensbelang, bijvoorbeeld wanneer iemand slaapt en hierdoor de brand niet opmerkt. Kies altijd voor een goede rookmelder.

Beste merk rookmelders

Merken die goed beoordeeld worden en goed uit de producttesten komen zijn:

  • Google Nest
  • Alecto
  • Elro
  • Fire Angel