Top 10 afscheidscadeaus

Afscheid van een collega, afscheid van een huisgenoot of afscheid van een vriend of familielid dat op vakantie gaat, overal hoort een leuk afscheidscadeau bij. Afscheid nemen is ook nooit makkelijk, maar een cadeau geven maakt het al een stuk leuker! Wat zijn nu populaire afscheidscadeaus en welke zijn als best beoordeeld? Je kunt ze terugvinden in de top 10 afscheidscadeaus.

Top 10 afscheidscadeaus

Je wilt natuurlijk een cadeau geven waardoor je niet snel vergeten wordt, en degene aan wie je hem geeft een leuke herinnering aan jou heeft. Daarom hierbij een top 10 lijstje met succesvolle afscheidscadeaus!

Het vinden van een geschikt cadeaus kan soms erg lastig zijn. Reden te meer om goed na te denken over wat je gaat kopen. Voor een collega koop je in veel gevallen een ander cadeautje dan voor je partner of familielid die afscheid komt nemen. Voor wie je ook een afscheidscadeau zoekt, in de top 10 afscheidscadeaus kun je de allermooiste bekijken.
 

 

Top 10 afscheidscadeaus:

1. Een fotoboek of fotolijst

Dit zijn vooral goede afscheidscadeaus als het gaat om iemand waarmee je een goede band hebt. Als je samen veel herinneringen hebt (en dus samen veel foto’s) is het een leuk idee om deze samen te voegen in een lijst of fotoboek. Natuurlijk kun je ook gewoon één foto in een mooi lijstje doen en dat geven als cadeau. Het is misschien wel de beste manier om de herinneringen die je samen hebt voort te laten vloeien en staat daarom bovenaan de top 10 afscheidscadeaus!

2. Een leuke koffie-/theemok, bordje of glas

Servies is vooral leuk om te geven aan iemand die gaat verhuizen, of bijvoorbeeld een collega die ergens anders gaat werken. Een mok of bordje zou je kunnen laten versieren met tekst of een foto, of blanco kunnen geven. Mooie glazen zijn ook altijd erg geliefd.

3. Goede wijn, lekkere chocola of een taartje

Dit zijn altijd goede afscheidscadeaus. Het is een leuke traktatie als dank voor een fijne tijd samen. Je kunt er eventueel nog samen voor de laatste keer van genieten…

4. Een mooi, zacht of leuk kledingstuk

Standaard wordt er bij een kledingstukken als cadeaus gedacht aan onderbroeken of warme sokken. Dit is natuurlijk ook leuk (en altijd goed) om te geven, maar het is ook een idee om een wat origineler kledingstuk te geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, zachte of warme trui. Vaak zijn mensen hier nog blijer mee. En terecht, hoeveel sokken heeft iedereen inmiddels al?

5. Een sieraad

Een sieraad is waarschijnlijk wel snel het duurste cadeau van de top 10. Toch, is het erg leuk om sieraden als cadeaus te krijgen! De meeste sieraden kan iemand overal bij dragen, en zijn daarom goede herinneringen aan een fijne tijd.

6. Een woonartikel (kussentje, dekentje, kaars, kleed etc.)

Huiselijke artikels zijn vooral leuke afscheidscadeaus om te geven aan mensen die gaan verhuizen, maar eigenlijk altijd goed om te geven.

7. Een abonnement (op een tijdschrift, of bijvoorbeeld Netflix)

Abonnementen zijn ook goede cadeaus om te geven, vooral omdat je daar een langere tijd echt wat aan hebt en mee doet.

8. Een afscheidsfeestje

Een feestje geven voor iemand als afscheidscadeau is natuurlijk wel veel moeite, maar is wel memorabel. Met leuke feestartikels kun je het thuis of op kantoor versieren. Een surpriseparty is bijvoorbeeld een goed idee, maar een kleine borrel is ook altijd gezellig.

9. Een sleutelhanger

Wat kleinere (en goedkopere) cadeaus uit de top 10 zijn sleutelhangers. Je kunt een sleutelhanger bijvoorbeeld versieren met een foto van jullie samen.

10. Cadeaubon

Het laatste cadeau van de top 10 afscheidscadeaus is een cadeaubon. Dit kan van elke winkel zijn. Zo kan diegene er zijn eigen cadeaus mee uitzoeken.

Dit waren de top 10 afscheidscadeaus. Als je nog steeds geen raad weet met afscheidscadeaus, en aan de top 10 niet veel hebt gehad, is het het handig om te bedenken om wat voor soort afscheid het gaat. Gaat iemand op reis? Dan kun je aan afscheidscadeaus denken die met op reis gaan te maken hebben. Ook kun je voor jezelf een top 10 met cadeau-ideeën maken, en de leukste er uit kiezen!