Top 10 cadeaus voor mannen

Veel mensen vinden het lastig om een goed, origineel cadeau te bedenken om aan een man te kunnen geven. Vaak kom je toch op de standaard cadeaus uit: sokken, onderbroeken, of een cadeaubon. Dit is natuurlijk nooit erg, en altijd goed om te geven, maar een origineel cadeau is meestal toch leuker. Je kunt in de top 10 cadeaus voor mannen inspiratie opdoen. Op die manier kun je altijd een geslaagd cadeau kopen.

Top 10 cadeaus voor mannen

Als je een cadeau aan een man geeft, en geen of weinig inspiratie hebt, is het handig om te kijken om wat voor gelegenheid het gaat. Is het kerst? Dan is een cadeau wat met kerst te maken heeft goed om te geven, bijvoorbeeld een warme trui. Bij spontane en/of verjaardagscadeaus wordt het toch wat lastiger. Als een man geen specifieke wensen heeft, en je zelf een cadeautje moet bedenken, is het toch altijd moeilijk om met wat origineels en leuks aan te komen. Daarom hierbij een top 10 cadeaus voor mannen, waaruit je inspiratie kunt opdoen!

Handige tips voor een cadeau voor mannen

– Heeft hij hobby’s? Speelt hij bijvoorbeeld tennis, kun je hem tenniskleren of ballen geven.
– Wanneer geef je het cadeau? In de winter of in de zomer? Als je in de winter een cadeau geeft, kun je denken aan een thee-mok of warme kleding.
– Waar en hoe woont hij? Woont hij alleen, dan is het leuk om wat leuks voor in zijn huis of appartement geeft. Woont hij met zijn vriendin/vrouw, kun je misschien wat geven wat voor hun beide leuk is, bijvoorbeeld een paar films. Woont hij met andere mannen, studenten of vrienden, kun je iets geven wat voor hun allemaal leuk is, bijvoorbeeld een poeltafel.
– Werkt hij? Je kunt ook wat leuks geven voor op werk. Bijvoorbeeld een plantje voor op zijn bureau.
 

 

Top 10 cadeaus voor mannen:

1. Een uitje

Veel mannen houden er van om wat te gaan ondernemen als cadeaus. Een uitje geven kan van alles zijn: een bierproeverij, karten, naar de film, naar een spa, een voetbalwedstrijd, skiën, een concert of voorstelling, en ga zo maar door. Je kan dit geven voor hem alleen, je kan het samen met hem doen of als cadeau geven voor hem en zijn vrienden. Uitjes als cadeaus zijn erg goed te variëren en origineel en staan daarmee bovenaan de top 10!

2. Een lekker luchtje

De meeste mannen weten niet goed welke luchtjes lekker voor hunzelf zijn, of nemen de moeite er niet voor om er een uit te zoeken. Daarom zijn de meeste mannen blij met een lekker luchtje als cadeau en staat het op nummer 2 van de top 10. Vaak kan een ander overigens beter bepalen of een luchtje goed bij iemand past. Vaak zijn luchtjes echter vrij duur. Je kunt dit oplossen door een luchtje met een kleinere inhoud te kopen (30 ml) of een shampoo/douchegel met lekkere geur geven.

3. Een film, serie-set of game

De meeste mannen houden van entertainment, en kunnen zich lange tijd vermaken met films, series of games. Een film kan een oorlogsfilm of goede actiefilm zijn, bijvoorbeeld Fast & Furious. Bij series kun je denken aan Game of Thrones of Walking dead. Een game kan zijn FiFa 18 of Call of Duty. Het is bij dit soort cadeaus maar net waar hij het meest van houdt, als je weet dat hij veel gamet is een spel het best om te geven. Je kunt natuurlijk ook een goed boek geven als hij houdt van lezen. Entertainmentcadeaus zijn altijd goed en krijgen daarom een plek in de top 10.

4. Keukenmateriaal

Op nummer 4 van de top 10 staan cadeaus voor in de keuken. Elke man kookt (wel eens) en heeft daarbij keukenspullen nodig. Je kan iedere man hier blij mee maken, tenzij hij expliciet nooit kookt (maar dat is dan meestal ook al van te voren bekend). Je kunt bij dit soort cadeaus denken aan een mooie pan, een messenset, servies of een keukenapparaat zoals een blender.

5. Een abonnement

Een abonnement is een cadeau waar je voor een langere tijd iets aan hebt en staat daarom op nummer 5 van de top 10. Denk hierbij aan abonnementen op tijdschriften of een abonnement op Spotify of Netflix.

6. Woonaccessoires

Wat altijd aardige cadeaus zijn, zijn spullen om zijn huis wat gezelliger te maken. Denk hierbij aan kussens, kaarsen of mooie kleden. Meestal denkt een man niet persé aan gezelligheid in zijn huis (of hebben er niet zo veel gevoel voor), wat is waarom woonaccessoires zeker een plek in de top 10 verdienen!

7. Kleding, sieraden of accessoires

Kleding en accessoires zijn ook cadeaus waar iemand een langere tijd wat aan heeft, en krijgen daarom ook een plek in de top 10. Bij kleding kun je denken aan truien, sokken, onderbroeken en joggingbroeken. Als sieraad zou je een mooie, stoere armband of horloge kunnen geven. Bij accessoires kun je denken aan een mooie tas of portemonnee.

8. Elektronica (accessoires)

De meeste mannen houden zich wel bezig met elektronica. Het is daarom, en sowieso, leuk om een apparaat als cadeau te geven. Bijvoorbeeld een nieuwe smartphone, laptop, tv, headset of camera. Dit zijn echter wel hele dure cadeaus, je er daarom voor kunnen kiezen om het samen met andere mensen te geven, of accessoires voor elektronica te geven. Denk hierbij aan een nieuw smartphonehoesje of mooie laptoptas. Elektronische cadeaus doen het altijd goed en krijgen daarom een plek in de top 10.

9. Een goede set bier, fles wijn of sterke drank

Dranken zijn altijd leuke en feestelijke cadeaus om te geven, en staan daarom op de 9e plek van de top 10. Meestal is het handig om van te voren te vragen of informeren van welke drank hij houdt. Je kunt ook lekker eten geven.

10. Een cadeaubon
Hoewel cadeaubonnen niet de meest originele cadeaus zijn, vinden mannen het meestal toch leuk om te krijgen. Hierdoor staan cadeaubonnen in de top 10, maar dan wel op de laatste plek.