Top 10 speelgoed

Sinterklaas en de eindejaarsfeesten komen met rasse schreden dichterbij. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar de leukste cadeaus voor je kinderen en je neefjes of nichtjes. Wij hebben voor jou een top 10 samengesteld van het leukste speelgoed.

Top 10 speelgoed

Cadeaus kopen is niet altijd heel leuk of gemakkelijk. Maar een cadeau kopen voor een klein ventje is steeds een avontuur waarbij je je innerlijke kind weer even de vrije loop kunt laten. Er is zoveel keuze uit al het speelgoed in de wereld, dat we voor jullie alvast even een top 10 van het meest populaire speelgoed hebben gemaakt. Op die manier vind jij vast het cadeau dat het best bij jouw oogappel past.

Speelgoed top 10

Natuurlijk zijn er naast Sinterklaas en Kerstmis nog tal van andere redenen om iemand iets cadeau te schenken. Denk maar aan verjaardagen, een bedankje, een (plechtige) communie of gewoon om te tonen hoe graag je iemand ziet. Het belangrijkste aan het geven van cadeaus, is dat eruit blijkt dat je echt wel hebt nagedacht over het cadeau. Om die reden hebben we een algemene top 10 van speelgoed gemaakt, omdat niet elk kind even verzot is op Monopoly of FIFA.

Top 10 meest verkochte speelgoed

We weten dat het innerlijke heel belangrijk is, maar een mooi ingepakt cadeau toont nog eens extra hoeveel aandacht je besteedde bij het uitzoeken van een leuk geschenk. Kinderen houden er namelijk heel erg van om cadeaus open te scheuren, omdat ze zo nieuwsgierig zijn naar welk speelgoed uit onze top 10 er nu precies inzit. Bovendien houden kleine kinderen er ook nog van om met het geschenkpapier te spelen. Een leuk pluspunt dus! Daarnaast is het ook zoveel leuker om een mooi cadeau af te geven én te krijgen.

Top 10 populairste speelgoed

De leukste cadeaus zijn een persoonlijk cadeau, zeker voor een verjaardag. Zelfs bij Sinterklaas is het leuk om wat langer na te denken over wat je gaat kopen. Zo denkt het kind namelijk dat de Sint hem/haar echt kent. Hou in ieder geval steeds rekening met de interesses van het kind voor wie je een cadeau kiest. Onze top 10 helpt je vast in de goede richting bij je zoektocht naar een persoonlijk geschenk. Wanneer je kiest voor speelgoed uit onze top 10, kun je om de ouders te plezieren ook kiezen, voor wat actiever speelgoed dan het zoveelste videospelletje waarbij het kind niet actief beweegt.

 

 

Hieronder vind je alvast een speelgoed top 10:

 

1. Een spel voor PlayStation

Met een videospelletje doe je nooit iets verkeerd! Je maakt het kind erg gelukkig. Wanneer je kiest voor een videospel, kun je natuurlijk ook voor een actief spel gaan of voor een echte hersenkraker!

2. Pop

De cadeau der cadeaus voor heel wat meisjes. Een pop houdt je kleine meid ongetwijfeld uren zoet: luiers verversen, papje of flesje geven, kleding veranderen, … Noem maar op!

3. Step of fiets

Stoer speelgoed en ook gewoon een onwijs cadeau om te geven. Jij stimuleert hen namelijk zo om te bewegen en actief te zijn. Ontzettend leuk speelgoed om samen met vriendjes en vriendjes mee in de tuin te spelen.

4. Playmobil

Hét speelgoed dat de fantasie van kinderen uren op hol kan doen slaan. Huisje-tuintje of een hele film naspelen? Het kan allemaal met de mannetjes van Playmobil. Volgens ons ook een verdiende plaats in de top 10.

5. Lego

Wellicht één van de leukste cadeaus om uit te zoeken, omdat je zelf weer helemaal herinnert hoe het was om met Lego te spelen. Er is zoveel keuze uit verschillende thema’s dat je het zelfs kunt combineren met de favoriete film van je zoon of dochter.

6. Rubik’s Cube

Dit speelgoed wordt nooit oud en is terug aan z’n opmars bezig. Hoewel het een puzzel, krijgt deze klassieker toch een eigen plaatsje in de top 10. Probeer de kleuren weer allemaal op hetzelfde rijtje te brengen. Hoe lang doe jij erover?

7. Gezelschapspel of puzzel

Zeker onmisbaar in een top 10 van het populairste speelgoed: een gezelschap of puzzel. Zo stimuleer je kinderen om samen te spelen én na te denken. Wil je stiekem zelf even meespelen? Geen probleem toch?!

8. Knutselgerei

Voor creatievelingen kan knutselgerei echt niet ontbreken in onze top 10. Geef eens een kleurboek met potloden cadeau of ga voor vingerverf. Ontelbare uren knutselplezier verzekerd! En ook leuk om apart te verpakken en zo verschillende cadeaus te geven.

9. (Mini-)auto

Is je neefje of nichtje een echte autofreak en is zij/hij gefascineerd door alles wat rijdt? Dan is een elektrisch autootje of een miniatuurmodel ook leuk om te geven. Wedden dat hij/zij altijd aan jou zal denken bij het spelen met zijn speelgoed auto?

10. Een boek

Oké toegegeven, het is niet altijd het leukste cadeau om te krijgen, maar als de ontvanger een echte boekenworm is, vindt hij/zij het vast fijn om eens geen speelgoed te krijgen. Zo stimuleer je ook de ontwikkeling van het kind.

 

Hopelijk hebben we met onze top 10 je kunnen inspireren voor een leuk cadeau. Wat ga jij uitkiezen?