Top 10 duikvakanties

Wat zijn de top 10 duikvakanties? De mooiste duikvakanties hebben wij voor je op een rijtje gezet. De top 10 met duikbestemmingen geeft je binnen enkele ogenblikken een overzicht van de mooiste plekken om te duiken.

Voor de sportieve natuurliefhebbers zijn duikvakanties natuurlijk geweldig om te doen. Snorkelen is al erg leuk om te doen, maar door dieper in het water te duiken krijg je een hele andere indruk van de zee met al haar bontgekleurde koralen en vissen.

 

Betrouwbaar Bekijk de mooiste duikvakanties op TUI.nl:
 

TOP 10 DUIKVAKANTIES

Overzicht alle duikvakanties

 

Of ga meteen naar de duikvakanties in:

 

Top 10 duikvakanties

In ieder geval zijn de top 10 duikvakanties een indrukwekkende ervaring. In het water krijg je veel indrukken te verwerken, de flora en de fauna van de zee maar ook dat alles anders klinkt onder water. De rust die er heerst is heel ontspannend! En natuurlijk het feit dat dit een dagelijks terugkerende bezigheid is, maakt alles nog veel interessanter. Om je een idee te geven waar je de mooiste plekken vindt om te gaan duiken, tref je hier een top 10 duikvakanties lijst. Met daarin de mooiste locaties en ook wat voor duikervaring je daar gaat hebben.

 

Bekijk de top 10 DUIKVAKANTIES hieronder:

Top 10 duikvakanties

  • Wat zijn populaire duikvakanties?
  • Voor de beginner en de gevorderde duiker
  • De mooiste duikplekjes
  • Leuke omgevingen
  • Bekijk de duikvakanties op TUI.nl

 

Voor diegenen die het duiken nog moeten leren zijn er duikscholen op het vakantie-adres. Je krijgt niet alleen les in het duiken en het omgaan met de duikapparatuur, maar als je het goed doet krijg je een duikcertificaat! Duikverenigingen in Nederland geven duiklessen, als je jezelf vast wilt voorbereiden.

 

De mooiste duikbestemmingen

Het besluit om op een duikvakantie te gaan is natuurlijk niet het enige besluit! Nu moet je ook nog nadenken over de locatie van je duikvakantie. Er zijn legio mogelijkheden. Maar afhankelijk van de locatie kun je bijvoorbeeld duiken om scheepswrakken te bezichtigen. Anderen willen weer in onderwatergrotten duiken en weer andere duikers vinden het leuk om te gaan duiken tussen grote of kleine vissen. Er zijn zowel in Europa als daarbuiten geweldige plaatsen waar je top 10 duikvakanties kunt ervaren. Zelfs binnen Nederland zijn er mogelijkheden om te gaan duiken, bijvoorbeeld in de Oosterschelde. Het water is hier natuurlijk wel kouder en niet zo helder als in de warme landen!

 

Populaire duikvakanties

Als je dan onder water zwemt in tropische gebieden is het erg leuk om te zien dat sommige visjes vlak voor je gezicht komen zwemmen, uit nieuwsgierigheid.
Je kunt op diverse wijzen duiken. Bijvoorbeeld kun je ‘s nachts gaan duiken, of met een onderwatercamera. Het meest indrukwekkend vinden de meeste duikers het als ze gezwommen hebben tussen grote zeedieren, zoals haaien of reuze zeeschildpadden. Dat is echt spannend!

 

 

Top 10 duikvakanties

 

1. Australië

Duiken Australië, top 10 duikvakanties

Enkele van de mooiste plekjes op Aarde om te gaan duiken is in The Great Barrier Reef. Dit is het grootste koraal rif systeem op Aarde. De variëteit aan vissen en koraalriffen die je daar aantreft is fascinerend. Australië is dan ook een zeer populaire bestemming voor de duikers van de wereld en is de lange reis waard!

 

2. Het Caribische Zee gebied

Duiken Caribische zee

In het kristalheldere water van de Caribische Zee, die tussen Zuid-Amerika, de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan in ligt, is het goed duiken. Het water is er zo helder dat je tientallen meters ver zicht hebt. Dit gebied is bezaaid met koraalriffen en kleurrijke vissen. Met een constante watertemperatuur van 28 graden Celsius is het een top 10 duiklocatie!

 

3. Mexico

Duiken Mexico

Voor een geweldige duikervaring ben je op de goede plaats in Cozumel, Mexico. Hier vind je licht tot matige stromingen waarin het lekker relaxed duiken is. De koraalriffen zijn ook hier prachtig. De zachte koralen, de harde koralen en de sponzen en de rijke fauna zijn een lust voor het oog. Ook hier is watertemperatuur heerlijk, zo rond de 27 graden Celsius het hele jaar door.

 

4. Egypte

Duiken Egypte

In het Midden Oosten tref je enkele van de mooiste duikplekken aan van de wereld. De Rode Zee is rijk aan koraalriffen en de felgekleurde vissen zijn niet bang voor de duikers! Veel vissen komen even kijken wie daar op bezoek komt. Bij de meeste duiklocaties worden ook goede duiklessen gegeven.

 

5. Belize

Belize duiken

De adembenemende schoonheid van Belize is een groot plezier om te zien. Duiken in Belize staat voor het tegenkomen van bontgekleurde vissen en ellenlange felgekleurde koraalriffen, maar ook de grotten met hun azuurblauwe water zijn prachtig. Dolfijnen en zeeschildpadden komen geregeld even voorbij, puur genieten dus!

 

De mooiste duikvakanties

 

6. Costa Rica

Duiken Costa Rica

Door te gaan duiken in de rijke onderwaterwereld van Costa Rica zie je pas hoe veel Pacifische vissoorten daar leven. Duiken met de stierhaaien behoort hier tot een van de spannendste duikervaringen die je mee kan maken. De Papagayo, Cano Island en Cocos Island zijn de mooiste plaatsen voor het duiken in Costa Rica. Niet te vergeten de prachtige koraalriffen en het felblauwe, heldere water!

 

7. IJsland

Duiken IJsland

Dit is een totaal andere duikervaring dan de hierboven genoemde locaties. Het water is er natuurlijk veel kouder, gemiddeld 2 graden Celsius. Daarom draag je daar een droogpak en daaronder weer een isolerende jumpsuit. De duikervaring in het buizen- en grottenstelsel, dat in het Bingvallavatn meer ligt is overweldigend. Je zwemt in de breuklijn van het Bingvallavatn meer in het Thingvellir Nationaal Park. Het onderwaterzicht is hier 100 meter, het is zeer helder water!

 

8. Kroatië

Duiken Kroatië

In Kroatië is het kristalheldere zeewater van een uitstekende kwaliteit. Op de vele duiklocaties in Kroatië tref je tijdens je duik koraalvelden aan, maar ook zie je scheepswrakken van antieke zeilschepen en oorlogsschepen. Erg mooi zijn de grotten bij het eiland Premuda, de ‘Katedrala’. Door het poreuze plafond van deze grotten schijnt het zonlicht naar binnen in stralen, waardoor de grotten een sprookjesachtig aanzien krijgen.

 

9. Spanje

Duiken Spanje

Bij de Costa Blanca ligt een prachtige locatie voor het diepzeeduiken. Dat is La Llosa. La Llosa is een van de mooiste duikplekjes van de omgeving. De rijke flora en fauna zijn overweldigend en het gezonde onderwater-rif is prachtig. Vlakbij La Llosa ligt Isla Mitjana, een klein eilandje waar je ook fijn kunt duiken. De beroemde Olifantengrot die op ongeveer 10 meter onder water ligt, bevindt zich daar ook dichtbij. Andere goede duiklocaties daar zijn Punta de Garbi, El Faro en El Cristo.

 

10. De Florida Keys, Amerika

Top 10 De Florida Keys

De Florida Keys is een eilandengroep die zich tussen Miami en Cuba in bevindt. Het is een geweldige duiklocatie. Bij het eiland Key Largo tref je mooie koraalriffen aan. Duikexcursies zijn daar aan de orde van de dag. Voor het zwemmen met de dolfijnen ga je naar Islamorada, dat er niet ver vandaan ligt. Ook in de Florida Keys kan je duiklessen krijgen en natuurlijk een duik-certificaat als afsluiting van je minicursus.

 

Bekijk ook deze reizen: