Top 10 beste E-readers  5 sterren beoordeling voor top10.nl

Wat zijn de beste e-readers van 2021? E-readers zijn enorm populair, in onderstaande top 10 vind je de populairste en best beoordeelde e-readers van 2021. Hoe wordt de top 10 samengesteld?

Beste koop maart 2021

Beste E-Readers 2020 test en beste koop

Ons team kijkt naar de verkoopcijfers, het aantal positieve recensies, prijs-kwaliteitsverhouding en naar onze bevindingen uit producttesten.

Beste e-reader volgens top10.nl:

Beste E-readers 2021

Kobo Clara HD - E-reader - Hoge resolutie display van 6 inch - 8 GB - Wifi - Zwart

Kobo Clara HD - E-reader - Hoge resolutie display van 6 inch - 8 GB - Wifi - Zwart

ONZE KEUZE. Maak kennis met de nieuwe Kobo Clara HD; een compacte en lichte e-reader met 6 inch HD-scherm met een ongekend scherpe weergave van tekst. Hij is ook nog eens voorzien van de nieuwste schermverlichtingstechniek van Kobo; ComfortLight PRO. Het geheugen van 8 GB biedt ruimte voor 6.000 boeken.

Prijs en meer info

Kobo Libra H2O e-reader - Waterdicht - Grote 7 inch scherm - Instelbaar warme kleur - 8GB - Wifi - Zwart

NIEUW MODEL. Het ergonomische design gecombineerd met het grote 7 inch scherm (17.7cm diagonaal), zorgt ervoor dat je nooit meer stopt met lezen. De Kobo Libra is voorzien van ComfortLight PRO-schermverlichting en is ook nog eens waterdicht! Met de handige knoppen blader je makkelijk door je boeken en het menu van de e-reader.

Prijs en meer info

Kobo Forma e-reader - Waterdicht - Grote 8 inch scherm - Instelbaar warme kleur - 8GB - Wifi - Zwart

Ervaar de toekomst van lezen met de Kobo Forma. De nieuwste Kobo heeft een innovatief slank en licht ontwerp met een 8 inch scherm (20.32cm diagonaal). Het grote beeldscherm kan meer tekst weergeven, maar het scherm heeft ook een nieuwe feature; het kan teksten staand of liggend weergeven.

Prijs en meer info

Kobo Nia - E-reader - Display van 6 inch - 8 GB - Wifi - Zwart

Een compacte en lichte e-reader met 6 inch niet spiegelend scherm. Hij is ook nog eens voorzien van de schermverlichtingstechniek van Kobo; ComfortLight. Het geheugen van 8 GB biedt ruimte voor 6.000 boeken.

Prijs en meer info

Kobo Forma e-reader - Waterdicht - Grote 8 inch scherm - Instelbaar warme kleur - 32GB - Wifi - Zwart

Ervaar de toekomst van lezen met de Kobo Forma. De nieuwste Kobo heeft een innovatief slank en licht ontwerp met een 8 inch scherm (20.32cm diagonaal). Het grote beeldscherm kan meer tekst weergeven, maar het scherm heeft ook een nieuwe feature; het kan teksten staand of liggend weergeven.

Prijs en meer info

Onyx Boox Poke 2 E-inkt e-reader 6 inch, Android 9, Playstore, 300 DPI, warm koudlicht

Onyx Boox Poke 2 E-inkt e-reader 6", Android 9, Playstore, 300 DPI, warm/koudlicht

Oogvriendelijk HD-scherm: de 4e generatie E Ink Carta-display met AG-antireflectie-coverlens en een resolutie van 1488 x 1072 bij 300 dpi geeft scherpere en duidelijkere tekst. Kleiner dan een handpalmformaat: met slechts 153 × 107 × 6.8 mm en 150 gram.

Prijs en meer info

Pocketbook Touch HD3 spicy copper

Op de PocketBook Touch HD 3 lees je overal je nieuwste boek, ook aan in bad of aan het strand. Door de waterdichte coating gaat je e-reader niet meteen kapot als er water op komt. Je neemt 'm ook gemakkelijk mee, want met 155 gram is de Touch HD 3 ongeveer net zo zwaar als een appel.

Prijs en meer info

Pocketbook Basic 3 e-book reader 8 GB Wi-Fi Zwart

Pocketbook Basic 3. Beeldschermdiagonaal: 15,2 cm (6''), Technologie: E Ink Carta, Resolutie: 800 x 600 Pixels. Ondersteunde documentformaten: CHM,DOC,DOCX,EPUB DRM,FB2,FB2.ZIP,HTM,HTML,MOBI,PDF,PRC,TXT, Ondersteund beeldformaat: BMP,JPG,PNG,TIF. Interne opslagcapaciteit: 8 GB.

Prijs en meer info

Pocketbook Basic 3 e-book reader 8 GB Wi-Fi Zwart, Wit

Pocketbook Basic 3 e-book reader 8 GB Wi-Fi Zwart, Wit

Pocketbook Basic 3. Beeldschermdiagonaal: 15,2 cm (6''), Technologie: E Ink Carta, Resolutie: 800 x 600 Pixels. Interne opslagcapaciteit: 8 GB, Compatibele geheugenkaarten: MicroSD (TransFlash), Maximale capaciteit van de geheugenkaart: 32 GB.

Prijs en meer info

Denver EBO-620 Ebook reader

Denver EBO-620 Ebook reader 4GB + MicroSD up to 32GB 6 inch

Onze E-reader heeft een 6 inch ink display en een resolutie van 1024 x 758 Het beschikt over 4GB aan ingebouwde opslag en ondersteunt een Micro SD-kaart tot 32GB. (Deze is niet inbegrepen).

Prijs en meer info

Wat zijn de beste E-readers?

Je wilt graag de beste e-reader. Logisch, maar waar mag je dan aan denken? De top 10 beste e-readers hebben wij voor je op een rijtje gezet. De meest populaire en beste e-readers zijn voornamelijk van het merk Kobo: dit merk zou je toch wel de koploper onder de e-readers kunnen noemen. Wanneer je op de ‘beste e-readers’ zoekt, weet deze naam vrijwel direct te verschijnen. Welke modellen horen volgens ons in de top 10 van 2021? Kobo beschikt hierbij over meerdere modellen, verschillend van basic tot juist meer luxe.

Daarnaast kun je eveneens kiezen voor andere beste merken, zoals bijvoorbeeld Sony, maar ook grote namen die je niet direct zou koppelen aan apparaten als e-readers, veelal omdat het grote winkelketens zijn. Wil je wel met enige zekerheid kopen, zoals een hoge betrouwbaarheid en bewezen kwaliteit, kortom de beste? Dan is het wel verstandig om voor de top 10 beste merk te gaan, zoals de modellen van Kobo. 

Beste E-Reader 2021 top 10

Wat is de beste e-reader van 2021? Je vindt het in onze top 10. Je zoekt een nieuw exemplaar, want je wilt een vernieuwd exemplaar óf van de fysieke boeken op hun digitale versies overstappen. E-readers zijn tegenwoordig enorm populair. Maar, waar moet je precies op letten, wat zijn je opties, wat zijn de onderlinge verschillen en welke zijn het beste en horen thuis in de top 10?

Wat is een e-reader?

Een e-reader is een digitaal apparaat, qua vorm vergelijkbaar met een tablet, waarop je allerlei soorten teksten kunt lezen. Dit kunnen verhalen zijn, zoals boeken, maar ook magazines, kranten en -in de meeste gevallen- ook PDF-bestanden. Het is dus eigenlijk een kleine bibliotheek, uitgebracht in compact formaat.

Voordelen e-readers versus fysieke boeken

Stel, je hebt zelf een niet al te grote boekenkast, dan kan deze al snel gevuld zijn en dat terwijl je nog wat nieuwe exemplaren op ’t oog hebt.

Kortom, handig is het niet. Een e-reader daarentegen? Die weet dat probleem mooi op te lossen! Een e-reader kun je namelijk als ‘één grote verzamelmap’ zien. Zo kun je meerdere bestanden, van verhalen tot magazines, op dit apparaat zetten in plaats van dat je alles, zoals boeken en tijdschriften, los mee moet nemen. Hierbij heb je dus alles op één plek: handig vooral wanneer je op reis bent en meerdere verhalen of teksten in die tijd wilt lezen…

Goedkoop versus duur: Wat is het verschil?

‘Goedkoop is duurkoop’, hoor je vaak. In veel gevallen klopt dat ook, maar geldt dat ook voor de beste e-reader? Deels is het natuurlijk zo dat hoe meer je betaalt, hoe hoger de kwaliteit -in de meeste gevallen- zal zijn. Toch heeft ook de goedkope e-reader het nodige voordeel. Maar, wat zijn dan de grote verschillen? Om te beginnen de functies: goedkope e-readers zijn veelal enkel geschikt om teksten te kunnen lezen en zullen een minder grote opslagcapaciteit hebben. Ontdek onze selectie in de top 10.

Heb jij daarentegen niet meer nodig dan ‘enkel lezen’? Dan zul je aan dit type e-reader al snel genoeg hebben! De luxere e-readers komen qua functies al gauw in de buurt van de moderne tablets. Heb je al een tablet? Dan is de duurdere e-reader misschien overbodig. Heb je daarentegen géén tablet? Dan kan dit type juist wél iets voor je zijn, want je beschikt nu over meerdere functies dan enkel ‘lezen’. Daarnaast kan de prijs mede worden bepaald door extra functies, de merknaam, de kwaliteit van het scherm, de vormgeving, de accuduur en eventuele waterbestendigheid. Hoe meer je betaalt, hoe meer je in feite ‘terugkrijgt’.

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Bij aanschaf van de beste e-reader moet je dus vooral goed voor ogen hebben in welke mate en op welke manieren je het apparaat gebruikt. Ben je een zeer actieve lezer, eerder gematigd of lees je vooral tijdens vakantiedagen? Onze top 10 is samengesteld uit modellen in elke prijsklasse. Gebruik je de e-reader enkel voor het lezen, zoals spannende thrillers, romans of voor de krant in de ochtend? Of, ben je meer het type multitasker en wil je graag zoveel mogelijk functies tot je beschikking hebben? Ga dus goed na hoe je het apparaat wilt gebruiken én in welke mate, zoals veel tot weinig in gebruik.

Wil je veel functies en betaal je net te weinig? Dan kan de ergernis snel toetreden. Maar, gebruik je het alleen voor het lezen van teksten? Dan is het duurdere exemplaar ook zonde van het geld, zeker als je misschien al een tablet hebt. Daarnaast moet je ook goed letten op de accuduur en eventuele waterbestendigheid, mocht je bijvoorbeeld graag vanuit bad je favoriete verhalen lezen. Kijk dus goed, alvorens je een e-reader aanschaft, hoe (vaak) je het apparaat wilt gebruiken, want een te snelle of verkeerde beslissing is zo gemaakt… In de top 10 vind je de populairste modellen van 2021.

Wat is de accuduur?

De accuduur van e-readers verschilt groot ten opzichte van telefoons, tablets en laptops. Waar deze -bij hoog gebruik- vaak enkele uren tot een dag meegaan, hoeven e-readers vaak pas na enkele dagen of zelfs weken opgeladen te worden. Hoewel je eigen verbruik hier grotendeels invloed op heeft, ligt de accuduur ook aan het type scherm: schermen van ‘lcd’, ook wel ‘liquid crystal display’, zijn namelijk enorme energieslurpers.

E-readers met een eInk-scherm zijn daarentegen veel zuiniger en kunnen erg lang mee gaan. Een goede e-reader, met een duurzame accuduur, hoef je dus maar één keer in de zoveel weken op te laden.

Ga voor een waterbestendige e-reader

Hoe fijn is het om lekker ontspannen in bad een verhaal of column te lezen? Met een waterbestendige e-reader kun je ‘veilig’ in je favoriete teksten duiken zonder de vrees dat het apparaat direct kapot is wanneer deze in het water valt. Waterspetters zijn dus geen enkel probleem: iets dat andere apparaten wél schade toe kan brengen.

Wel is het zo dat een e-reader niet ‘het eeuwige leven’ rond water heeft, want zee- en chloorwater kunnen de e-reader schade toebrengen: de waterbestendigheid is dus vooral voor zoet water bedoeld en tot een bepaalde diepte. Lig je dus graag in bad of ben je veel in het water te vinden en wens je extra bescherming? Ga dan voor de waterbestendige e-reader. Bekijk de top 10 met het beste merk.