Top 10 Kledingmaten

Bij het bestellen van nieuwe kleding wordt altijd om de kledingmaat gevraagd. Je kunt heel eenvoudig zelf de juiste kledingmaat bepalen door gebruik te maken van een centimeter. Welke maten worden veel verkocht en horen daarom thuis in de top 10 kledingmaten? Voor heren en dames kun je op deze pagina het overzicht bekijken. Tevens zie je handige tips over het zelf meten en bepalen van de juiste kledingmaat.

Top 10 Kledingmaten

Sinds de komst van de massa industrie voor kleding zijn ook de kledingmaten ontstaan. Op basis van de confectiemaat dien je vaak een keuze te maken in een webshop of in een winkel.  De confectie gaat uit van een bepaalde omvang van de borst, taille, heup en lengte. Voor heren en dames zit hier een verschil in. Daarom zie je ook aparte maattabellen als het gaat om de maatvoering. Vrijwel ieder land heeft een iets afwijkende kledingmaat. Zo zie je dat de Italiaanse maten kleiner vallen dan de Nederlandse of Duitse variant. Dit zie je ook terug bij de schoenmaten.

Top 10 kledingmaten heren en dames

De top 10 kledingmaten voor heren en dames is gemaakt door te kijken naar de meest verkochte maten in (web)winkels. Op basis van deze gegevens kan bepaald worden wat de meest gebruikte kledingmaten zijn. Soms zie je dat bepaalde maten in de reclame zijn of een lagere prijs hebben. Dit komt doordat winkels ‘pakketten’ kleding kopen waarbij een vaste variatie aan maatvoeringen in is verwerkt. Een overschot wordt dan met een hogere korting verkocht.

Met de top 10 kledingmaten kun je ook zien of je tot de ‘top’ van de mode behoort. De kans is dan groter of kleiner dat jouw maat nog aanwezig is bij een winkels waar de nieuwe collectie is geleverd. Let er wel op dat de hoogte posities het snelst verkopen. Bij veel webwinkels kun je de actuele voorraad bekijken. Zo weet je of je er nog even over kunt nadenken of dat je het beter direct kunt bestellen voordat het uitverkocht is.

Meest gebruikte maten

De meest gebruikte kledingmaten kun je terugvinden in de top 10 lijstjes. Je kunt met dit lijstje een goede schatting maken van de voorraad in een winkel en de kans dat een artikel nog leverbaar is. Zoals eerder gezegd worden de meest gebruikte maten ook het meest besteld maar zijn tegelijkertijd ook de hardlopers. Het opmeten van je kledingmaat kun je doen met enkele eenvoudige stappen. Daarover lees je hier meer informatie.

Top 10 kledingmaten heren:

PositieKledingmaat
152
254
348
458
560
650
746
856
944
1062

Top 10 kledingmaten dames:

PositieKledingmaat
140
242
338
436
546
644
750
848
932
1034
Top 10 Kledingmaten
4.6 sterren uit 20 beoordelingen