Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Wat is er te doen in Amerika? Bekijk in de top 10 de mooiste bezienswaardigheden en hotspots!

Amerika, officieel de Verenigde Staten van Amerika, bestaat uit 50 staten en het District of Columbia. De Verenigde Staten zijn na China en India het grootste land ter wereld als het op bevolking aankomt. Amerika staat bekend als het continent waar alles mogelijk is. ‘The sky is the limit’. Maar hoe zit dat nou met bezienswaardigheden en hotspots? In Amerika is enorm veel te zien, maar als je niet weet waar je heen moet, is het onbegonnen werk. Het continent bestaat uit verschillende staten en het is al moeilijk om te kiezen waar je reisbestemming heengaat. Daarom hebben wij een top 10 hotspots en bezienswaardigheden van Amerika voor je opgesteld.
 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De AMERIKA BEZIENSWAARDIGHEDEN

Mooiste vakantiebestemmingen AMERIKA

 

  • Wat is er te doen in Amerika?
  • Wat zijn de leukste plekjes van het land?
  • Bezoek het Yosemite National Park of de Golden Gate Bridge
  • Winkelen en eten in de hoofdstad New York, bekijk ook daar de bezienswaardigheden
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van AMERIKA op TUI.nl:

Bezienswaardigheden Amerika

(Bekijk hierboven de bezienswaardigheden en hotspots op de website van TUI.nl. Klik op de foto of video voor een vergroting.)

 

Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Een top 10 bezienswaardigheden is niet eenvoudig, want Amerika kent een enorme hoeveelheid aan hotspots die moeilijk te reduceren zijn tot een top 10, maar als we dit toch moeten beperken, komen we uit op onderstaande top 10. Kijk even mee en laat je betoveren door de mooie plekken, hotspots, prachtige natuur en andere bezienswaardigheden. Amerika blijft de moeite waard, voor jong en oud!

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hotspots Amerika

Een rondreis door Amerika kan in een bepaald deel zoals Florida, New York of bijvoorbeeld een trip langs de westkust of oostkust. Met behulp van een top 10 bezienswaardigheden van Amerika weet je dan precies welke locaties, gebouwen of andere plekken je gezien moet hebben. De hotspots van Amerika zijn samengesteld door vele reviews en ervaringen van anderen met elkaar te vergelijken.
 

 

Wat is er te doen in Amerika? Bekijk de top 10

 

1. Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

De Golden Gate Bridge is een van de bekendste bruggen uit Amerika. Het is een hangbrug over de zeestraat Golden Gate. Een knap staaltje constructie dat je zeker gezien moet hebben! Ondanks het feit dat deze brug in films een “dankbaar” slachtoffer is voor scenes van instorting tijdens rampen, geen enkele brug is zo vaak ingestort in films als deze, is de constructie zeker solide en de moeite waard! Een goede start van deze top 10!

2. Las Vegas

Las Vegas - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Niet voor niets in onze top 10! Extravagante hotels en decadente casino’s. Je vindt het allemaal in Las Vegas! Voor wie graag eens een avondje gaat stappen: in Las Vegas moet je zijn als het aankomt op uitgaansleven in Amerika! Waan je een professionele speler en geniet van alle glitter en glamour die de lokale bezienswaardigheden in petto hebben!

3. Yosemite National Park

Yosemite National Park - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Dit park is beschermd erfgoed sinds 1864. Het heeft een oppervlakte van meer dan 3.000 km² en behoort hiermee tot een van de grootste parken van Amerika. Yosemite National Park is best gekend voor zijn watervallen,maar hier vind je uiteraard nog veel meer! Voor de natuurliefhebbers onder ons, laat je verrassen door de vele diersoorten die je hier terugvindt, waaronder beren en de zeldzame Sierra Nevada-vos. Een verdiende plek in onze top 10!

4. Miami Beach

Miami Beach - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Dit wordt ook wel Amerikaanse Rivièra genoemd. Ja hoor, de top 10 van Amerika bevat ook een strand! Al is dit een kunstmatig aangelegd strand, een strand is en blijft een strand. Deze plek moet je echt bezocht hebben als je naar de VS gaat! Een prachtig strand met tal van activiteiten. Azuurblauw water en de set voor verschillende films en televisie- reeksen uit Amerika. Misschien krijgt u wel een overnachting in het wereldberoemde Cadillac Hotel te pakken? Geniet van een heerlijke vakantie!

5. New York

New York - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

De topper uit onze top 10! The Big Apple. De stad waar alles kan. De stad die nooit slaapt en bovenal: een wereldstad. New York is een absolute ‘must see’ voor elke Amerika-liefhebber! Vergeet zeker niet om een bezoekje te brengen aan Ground Zero en ‘the Chrysler-building. Ontdek de verschillende bezienswaardigheden in enkele dagen want dat is de grootste stad van de Verenigde Staten zeker waard!

6. Yellowstone National Park

Yellowstone national park - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Dit is het oudste Nationaal Park ter wereld. Onder het nationaal Park bevindt zich een supervulkaan die eens om de 600 000 jaar tot uitbarsting komt. Het park heeft een rijke fauna en flora en staat vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zonder twijfel ook een verdiende plaats in onze top 10 bezienswaardigheden van Amerika.

7. New Orleans

New Orleans - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Dit de grootste stad van de Verenigde Staten staat Louisiana en de wieg voor de slavenmuziek en gospelmuziek. De bakermat voor menig muziekgenre uit Amerika. Een must-see voor de muziekliefhebbers onder ons!

8. Grand Canyon

Grand Canyon - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Deze brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona, is ontstaan doordat het water van de rivier Colorado gedurende miljoenen jaren het gesteente heeft uitgesleten. Het kenmerkende gestreepte roodachtige uitzicht is het gevolg van de verschillende samenstellingen van de lagen en is zeker het mooist bij zonsopkomst en zonsondergang. Ondanks de brede kloof is elk punt van de overzijde goed herkenbaar. De extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied is hiervan de oorzaak. Laat je betoveren door dit prachtige natuurfenomeen uit onze top 10!

9. Los Angeles

Los Angeles - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

Los Angeles is een wereldstad die vooral bekend is omwille van Hollywood. Andere hotspots die je zeker gezien moet hebben zijn bijvoorbeeld het Getty Center, Hollywood Boulevard, TCL Chinese Theatre en de Walt Disney Concert Hall. Ook het productiecentrum van luchtvaarttechnologie is een bezienswaardigheid.

10. Route 66

Route 66 - Top 10 bezienswaardigheden Amerika

De afsluiter van onze top 10, maar daarom niet de minste! Route 66 is een gekende route doorheen Amerika en daarom mag deze niet ontbreken in onze top 10. U.S. Route 66, beter bekend als Route 66 is een historische autoweg van de Verenigde staten. De route begint in Chicago en eindigt aan Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte is 3940 km.
In 1985 werd US66 officieel opgeheven. De oorzaak hiervan was de komst van het Interstate Highway System. Huur een auto en maak een prachtige roadtrip langs de Route 66. Geniet van de prachtigste hotspots en uitzichtpunten en laat je verrassen door de veelzijdigheid die het te bieden heeft. Voorzie wel voldoende brandstof, want de brandstofpompen kunnen hier ver uit elkaar liggen.