Top 10 bezienswaardigheden Andalusië

Hieronder kun je de top 10 bezienswaardigheden van Andalusië bekijken. De foto’s en video geven een perfecte indruk van de hotspots.

Het behoort tot één van Europa’s meest waardevolle scheppingen: het Spaanse Andalusië. Waar de Romeinen diverse gebieden beïnvloed hebben met architectonische kunsten, waren het de Moren die zich vestigden in Andalusië. Zelfs zo waardevol dat er een heuse top 10 aan bezienswaardigheden en hotspots aan gewijd mag worden. Hieronder kun je de best beoordeelde en meest bezochte bezienswaardigheden bekijken. Handig in een top 10, beginnend bij de allerbeste.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Andalusië op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Andalusië

Dat Spanje meer is dan stranden alleen bewijst de top 10 bezienswaardigheden in het zuidelijke Andalusië. Zo zie je, eveneens in de top 10 hotspots, dat Andalusië op een bepaald front sterk verschilt met andere Europese gebieden: de invloed van de Moren. Zo bracht deze bevolkingsgroep de mudéjarstijl met zich mee: hierdoor hebben veel gebouwen in de top 10 bezienswaardigheden een ogenschijnlijk Arabisch tintje.

 

Bezienswaardigheden Andalusië:

Bezienswaardigheden-Andalusie

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Playa d’en Bossa en Santa Eulalia
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Andalusië >>

 

Top 10 hotspots Andalusië

Deze bouwstijl, veelal terug te zien in de top 10, is een verweving tussen de islamitische en christelijke stijl. De belangrijkste kenmerken betreffen het gebruik van baksteenconstructies in combinatie met hoefijzerachtige bogen met houtwerk en Andalusische tegeltjes voor het interieur. Ook de wereldse ontdekkingsreizen hebben een grote invloed op Andalusië gehad: zo werd Sevilla één van Europa’s voornaamste steden; een rijkdom die je nog terugvindt, eveneens in de top 10, in de weelderig gedecoreerde residenties.

 

Bezienswaardigheden Andalusië:

Bezienswaardigheden Andalusië

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Klik op de bovenstaande foto’s of video om ze te bekijken op de website van TUI. Je ziet zo direct de mooie bezienswaardigheden en hotspots.

  • Wat is er te doen in Andalusië?
  • Wat zijn de leukste plekjes van bijvoorbeeld Alhambra of Mezquita?
  • Bekijk de vele dorpjes en oude centra met mooie steegjes en straten
  • Laat je rondvaren door de Plaza de Espana
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Maar, welke hotspots hebben nu een plek in de top 10 van Andalusië verdiend? Wat is leuk om te bezichtigen wanneer je in Andalusië bent? Met een top 10 kun je de meest bezochte en best beoordeelde bezienswaardigheden en hotspots zien. Maak zelf de keuze welke je gaat bezoeken. Heb je al gekeken naar plek 3? Dit is ook erg leuk voor kinderen!

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Andalusië:

 

1. Plaza de Espana

Plaza-de-Espana-Bezienswaardigheden-Andalusie

Dit bekendste plein van Sevilla wordt opgesierd met Moorse gebouwen. Het geheel is rijkelijk gedecoreerd met fresco’s, mozaïeken en Andalusische tegeltjes.

2. Alhambra

Alhambra-Bezienswaardigheden-Andalusie

Dit middeleeuwse fort van Moorse heersers ligt op een heuvel in Granada en is, met de vele gebouwen, één van de best bewaarde paleizen die Andalusie rijk is.

3. Alcázar

Alcazar-Bezienswaardigheden-Andalusie

Het Koninklijk paleis van Sevilla is het oudste Europese paleis dat nog altijd in gebruik is. Tevens zijn ook de tuinen beïnvloed door de Moorse mudéjarstijl.

4. Mezquita

Mezquita-Bezienswaardigheden-Andalusie

Deze schepping in Córdoba is één van de oudste kathedraal-moskeeën in Europa. Zo bestaat het flamboyante interieur uit talloze rood-wit gestreepte toogjes.

5. Alcazaba de Málaga

Een van best bewaarde Moorse forten bevindt zich tegen een helling in Málaga. Op het terrein bevinden zich ook enkele ruïnes en een archeologisch museum.

6. Real Escuela Andaluza

De Spaanse rijschool in Jerez de la Frontera toont de mooiste rijkunsten met één van Europa’s oudste barokpaarden: de Andalusiër.

7. Ronda

Ronda-Bezienswaardigheden-Andalusie

Deze stad is één van de oudste en Moorse steden in Andalusie waarbij de bekende ‘Puente Nuevo’ diverse stadsdelen verbindt.

8. Doñana

Doñana-Bezienswaardigheden-Andalusië

Dit nationale park bevindt zich in het zuiden en is al jaren voor, onder andere, weidevogels, herten, zwijnen en wolven de natuurlijke leefomgeving.

9. María Luis

Het openbare park in Sevilla ligt dicht bij het Plaza de Espana en behoorde eens tot de privétuinen van het San Telmo. Velen komen hier tot rust.

10. Alcázar del los Reyes Cristianos

Dit paleis uit de 14e eeuw werd, onder andere, bewoond door koning Alfonso XI. De architectuur is beïnvloed door de Moorse mudéjarstijl.

Houd je wel van een Midden-Oosterse stijl? Dan hoef je de Europese grenzen niet te passeren. En, hecht je eveneens waarde aan architectonische hoogtepunten? Bezichtig dan deze top 10 bezienswaardigheden in het Spaanse Andalusië.