Top 10 bezienswaardigheden Aruba

Wat is er te doen op Aruba? De top 10 bezienswaardigheden van Aruba bekijk je hieronder!

Het eiland hoort bij het Koninkrijk der Nederlanden en is helemaal zelfstandig. Aruba is populair vanwege de mooie stranden en schitterende hotels, maar ook vanwege de vriendelijke bevolking. Het eiland wordt niet voor niets het ‘One Happy Island’ genoemd. Met behulp van de top 10 van Aruba kun je de mooiste plekjes bekijken en mis je geen enkele hot spot van het eiland.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Aruba op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Aruba

De foto’s en video laten je precies zien op welke plekken je geweest moet zijn. Naast de stranden en de vriendelijke bevolking, zijn er ook schitterende bezienswaardigheden op Aruba. De mooiste hotspots worden in deze top 10 genoemd. Welke plekken moet je absoluut gezien hebben en waar moet je eens hebben gegeten? Het eiland heeft verschillende bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden Aruba:

Bezienswaardigheden-Aruba

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Playa d’en Bossa en Santa Eulalia
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Aruba >>

 

Top 10 hotspots Aruba

De top 10 lijstjes van Aruba kun je bekijken voor de bezienswaardigheden maar ook voor restaurants, excursies, stranden, hotels, winkels, feesten maar ook welke maanden het beste zijn om het eiland te bezoeken. Het heeft een heerlijk klimaat met goede temperaturen. Echter verschilt dit per maand, bekijk daarom altijd naar het klimaat in de maand dat je naar dit eiland een vakantie gaat boeken.

 

Bezienswaardigheden Aruba:

Bezienswaardigheden op Aruba

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op dit prachtige eiland?
  • Bezoek hotspots, zoals de vuurtoren
  • Welke gebouwen moet je gezien hebben op Aruba? 
  • Heerlijk shoppen in de hoofdstad Oranjestad
  • Op TUI.nl kan je alle bezienswaardigheden vinden

Dit maakt van je reis een heerlijke (strand)vakantie. De prachtige stranden, oude gebouwen en een prachtige natuur. Aruba heeft het allemaal.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Aruba:

 

1. Stranden van Aruba

Stranden-van-Aruba-Bezienswaardigheden-Aruba

Ten eerste in deze top 10, Aruba heeft een fantastische gevarieerdheid aan stranden. Ze zijn er in alle soorten en maten. De grote stranden Palm Beach en Eagle Beach zijn druk. Rustig genieten op het strand is heel goed mogelijk op de rustige stranden die een paradijselijk gevoel geven. Aruba heeft één van de mooiste stranden ter wereld. Niet voor niets worden er naar dit eiland dan ook veel huwelijksreizen geboekt of worden er huwelijksaanzoeken gedaan. Het is tevens mogelijk om te trouwen op het eiland.

2. De veelzijdige hoofdstad

Hoodstad-Oranjestad-Bezienswaardigheden-Aruba

De hoofdstad Oranjestad van het One Happy Island kan niet ontbreken in deze top 10. Het is er Caribisch, dus sfeervol en kleurrijk. Toch lijkt het op sommige plekken ook alsof je in Nederland bent. Dit is bijzonder om te zien. Zo zijn er volop gekleurde huizen aanwezig en kun je de typisch Amsterdamse gevels niet missen. De keus uit vele winkels maakt het shoppen er ook erg vermakelijk.

3. Goudmijnen in een prachtige omgeving

Goudmijnen-Bezienswaardigheden-Aruba

Op het eiland is goud gevonden, waardoor er in het begin van de negentiende eeuw een goudkoorts ontstond. Deze nam na verloop van tijd af. Deze verlaten goudmijnen kun je bezoeken en behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Hier kun je genieten van de prachtige omgeving waarin deze mijnen liggen. Als je goed zoekt kun je wellicht nog iets vinden wat blinkt. Al is de kans erg klein uiteraard.

4. Arubaanse natuur

Natuur-Bezienswaardigheden-Aruba

Eén van de bezienswaardigheden is het Arikok natuurpark. Je kunt dit park betreden met de auto, met de fiets of lopend. Je vindt hier typische Arubaanse dieren. Verder vind je hier de Natural Pool, de Fontein Grot, diverse rotstekeningen en verschillende oude nederzettingen. Je kunt op deze plek mooie foto’s maken!

5. 80 vogelsoorten in Bubali vogelreservaat

Het Bubali vogelreservaat biedt nog een mogelijkheid om mooie dieren te bekijken en staat niet voor niets in deze top 10. Ben je gek op vogels? Dan moet je hier absoluut een keer geweest zijn. De vele positieve reviews die het reservaat heeft gekregen, zorgt ervoor dat vele mensen een bezoekje willen brengen.

6. Genieten van de zonsondergang vanaf de vuurtoren

Vuurtoren-Bezienswaardigheden-Aruba

De California vuurtoren is één van de hotspots en staat terecht in deze top 10 en biedt een schitterend uitzicht over de noordkant van Aruba. Het is erg bijzonder om vanaf de vuurtoren om de zonsondergang te bewonderen. Jaarlijks worden hier vele mensen ten huwelijk gevraagd. Er kan in de omgeving ook heerlijk gedineerd worden zodat de romantische avond helemaal in stijl afgesloten kan worden.

7. Flamingo’s op Renaissance eiland

Flamingos-op-het-strand-Bezienswaardigheden-Aruba

Dit eiland is een privé-eigendom. Wanneer je te gast bent bij Renaissance Marina Resort en de Renaissance Ocean Suites, kun je met een bootje naar dit prachtige eiland varen. Ook als niet-gast kan je tegen betaling gebruik maken van dit eiland. Informatie hierover kan je inwinnen bij de receptie van het Marina Resort. De prachtige palmstranden bevatten flamingo’s. Je kunt vanaf dit eiland ook een duik nemen in de heerlijke zee. Het privéstrand heeft rotsen in de zee liggen waardoor er geen hoge golven zijn. Hierdoor kun je lekker zwemmen en genieten van het heerlijke water.

8. Serene rust bij de kapel di Alto Vista

Alto-Vista-Bezienswaardigheden-Aruba

In het noorden van Aruba staat een prachtige kapel, één van dé hotspots. De kapel di Alto Vista wordt nog wekelijks gebruikt. De prachtige kleuren in het serene landschap geven een bijzondere uitstraling. Er worden hier ook huwelijken gesloten. Het is één van de meest bijzondere plekken van het eiland.

9. Een geboorte bijwonen

Geboorte-schildpadden-Bezienswaardigheden-Aruba

Op Aruba kun je een geboorte van een schildpad bijwonen. Heel bijzonder en terecht in deze top 10. Dit kan op verschillende plekken gedurende het jaar. Door de zeer heldere zee kun je ook snorkelen tussen de schildpadden. De rust die deze dieren uitstralen zul je binnen no time overnemen waardoor je helemaal ontspannen de zee weer uitkomt.

10. Duiken

Duiken-Bezienswaardigheden-Aruba

Tot slot in deze top 10, wanneer je van duiken houdt, is het een ideaal eiland. Er zijn genoeg duikcursussen mogelijk. Je kunt op vele plekken de zee in om de koraalriffen, vissen en de ander onderwaterwereld te bekijken. Met een boot kun je (ook vanaf het hotel) diverse plekken bekijken. Het is echt een aanrader om dit te doen!

De bovenstaande bezienswaardigheden zijn de top 10 mooiste bezienswaardigheden. Buiten deze top 10 om zijn er nog veel meer mooie plekjes en gebouwen. Kom het zelf bewonderen op het One Happy Island.

 

Ook leuk om te lezen: