Top 10 bezienswaardigheden Bali

Wat is er op Bali te doen? Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden in de onderstaande top 10. 

Bali staat niet voor niets bij veel mensen op de bucketlist. Bali heeft veel: eindeloze rijstvelden, veel soorten groen en heel veel tempels. Naast deze drie dingen, heeft het schitterende stranden en een uitstekend klimaat. De hotspots van Bali worden genoemd in deze top 10 van bezienswaardigheden van Bali. Na het lezen van deze top 10, overweeg je wel Bali op je bucketlist te zetten. Bekijk daarom naar de top 10 en ontdek de mooiste plekjes van het eiland.
 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Bali op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

Per plaats:

Of ga meteen naar:

Bekijk 30 foto’s en een video van Bali op tui.nl

 

Top 10 Bali

Wat zijn nu de meest populaire hot spots van Bali? Volgens verschillende reisgidsen, reisbureaus en uit eigen ervaring kunnen wij dit samenvatten in een mooie top 10. Als je deze plekken hebt gezien dan heb je een goed beeld van het eiland. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie plekken die je kunt bezoeken.

 

Bezienswaardigheden Bali:

Bezienswaardigheden Bali

  • Waar liggen de mooiste plaatsen?
  • Foto’s van stranden en baaien
  • Steden en dorpen zoals Kuta en Nusa Dua
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Bali >>

 

Met behulp van de top 10 bezienswaardigheden Bali kun je een aantal excursies boeken of een rondreis inplannen. Zo zie je alles snel achter elkaar en kun je een logische route uitstippelen. Vaak wordt dit op het laatste moment gedaan waardoor er soms niet logisch wordt gereden naar de mooiste plekken van een land of eiland. Dit kan bij veel mensen een lichte irritatie opleveren. Iets wat je tijdens een vakantie natuurlijk niet wilt.

 

Top 10 hotspots Bali

Het eiland Bali heeft een flinke omvang en vraagt daarom voor een goede voorbereiding wanneer je de verschillende bezienswaardigheden en hotspots wilt gaan bekijken. Welke plekken zijn erg mooi en hoe ver is het rijden vanaf het hotel? Een rondreis door Bali kan dan een goed alternatief zijn. Hieronder kun je de top 10 van Bali bekijken. Het is een combinatie van gebouwen, tempels, stranden en dorpjes.

 

Bezienswaardigheden Bali:

 

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op dit fantastische eiland?
  • Bezoek hotspots, zoals de waterwereld van Tirtagangga
  • Welke gebouwen moet je gezien hebben op Bali? 
  • Bekijk de indrukwekkende tempels
  • Op TUI.nl kan je alle bezienswaardigheden vinden

 

Het mooie eiland Bali kent vele bezienswaardigheden. Je kunt dan denken aan tempels, markten, cultuur of prachtige excursies. De cultuur is heel anders dan in Europa en dat maakt het extra bijzonder. Welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen wanneer je dit grote eiland gaat bezoeken? De top 10 is dan zeker een aanrader. Hierboven kun je zien welke culturele, wetenswaardigheden, bezienswaardigheden en feesten er zijn. Daarnaast zie je handige informatie over het eiland zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Bali:

 

1. De waterwereld van Tirtagangga

De-waterwereld-van-Tirtagangga-Bezienswaardigheden-Bali

De top 10 begint met de waterwereld van Tirtagangga. De waterwereld van Tirtagangga is een heilige plek. Deze waterwereld heeft een doolhof van baden en fonteinen te midden van schitterende tuinen en beelden. De magie van deze plek is nog lang niet uitgewerkt.

2. Het meer van Bratan

Het-meer-van-Bratan-Bezienswaardigheden-Bali

Het meer van Bratan ligt in de krater van de voormalige vulkaan Catur. Bij het meer ligt een tempel. Deze plek staat terecht in deze top 10 van bezienswaardigheden, omdat het een verbluffend uitzicht geeft. Dit is één van de plekken die door fotografen veel wordt gebruikt. Het levert immers ook een prachtig plaatje op.

3. Traditionele vissers

Vissers-met-vissersboten-Bezienswaardigheden-Bali

Op Bali wonen heel veel vissers. Je kunt overal vis eten en het is ook nog eens heel erg lekker. Het is bijzonder om te zien hoe vissen verweven is in het doen en laten van de Balinezen. Ben je gek op vlees? Dan moet je goed op de kaart kijken. Ook daar hebben de Balinezen soms andere gebruiken voor.

4. De markt van Denpasar

Denpasar-markt-Bezienswaardigheden-Bali

Denpasar wordt door veel toeristen overgeslagen. De markten van de stad zijn zeker de moeite waard en worden daarom ook genoemd in deze top 10. Je kunt hier veel ambachtelijke waar kopen tegen goede prijzen. Ook verschillende lokale producten kun je er proeven en eten. Vooral het verse fruit is echt een aanrader.

5. Perfecte stranden

Stranden-Bezienswaardigheden-Bali

Het zuiden van het eiland heeft fantastische stranden. Voorbeelden van deze stranden zijn Dreamland Beach, Blue Ocean Beach of het strand van Kuta. Op Kuta kun je goed surfen. Je kunt hier ook les nemen indien je het nog niet eerder hebt gedaan.

6. De rijstvelden

Rijstvelden-Bezienswaardigheden-Bali

De rijstvelden zijn een indrukwekkend geheel van veel groen. Je moet dit zien om te begrijpen hoe indrukwekkend dit is. De rijstvelden staan helemaal terecht in deze top 10 en is één van de grootste hotspots van het eiland. Veel lokale bevolking werkt hier nog met de ouderwetse handambacht.

7. Typische Balinese muziek- en dansstijl

Typische-muziek-en-dans-bezienswaardigheden-Bali

Bali heeft een typische muziek- en dansstijl. Dit moet je zeker ervaren. Er zijn veel theatervoorstellingen en ceremonies. Je zult al snel merken dat je de ‘moves’ onder de knie krijgt en je krijgt al snel zin om mee te bewegen met de rest. Ook de muziek kom je vaak bekend voor. De klanken die worden gebruikt, hoor je ook vaak bij een Indonesisch restaurant in Nederland.

8. Indrukwekkende tempels

Tempels-Bezienswaardigheden-Bali

Bali is ondergedompeld in religie. Er zijn heel veel tempels. Je ziet religie steeds weer terugkomen in het dagelijkse leven op Bali. Belangrijke tempels zijn Tanah Lot, de Uluwatu tempel en Ulun Danu. In deze tempels kun je indrukwekkende traditionele ceremonies meemaken. Het kan voorkomen dat je andere kleding moet dragen voordat je een tempel in mag. Dit ligt vaak klaar bij de ingang en kun je over je huidige kleding trekken.

9. Het centrum Ubud

Ubud-Bezienswaardigheden-Bali

Ubud is een magische plek en moet daarom genoemd worden in deze top 10 bezienswaardigheden. Ubud is de hoofdstad en ook het culturele centrum. Verdwaal in de steegjes en geniet. De binnenlanden rondom Ubud zijn de moeite waard en zeker één van de hotspots van het mooie eiland. Ook hier kun je mooie foto’s maken en indrukwekkende huizen bekijken.

10. Monkey Forest

Monkey-Forest-Bezienswaardigheden-Bali

Deze top 10 sluiten we af met Monkey Forest. In het heilige bos van de apen vind je tempels en een begraafplaats omgeven door veel apen. Deze bijzondere ervaring mag je niet missen. Monkey Forest wordt niet voor niets als één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland gezien. De apen komen overal aan en springen dan ook zeker op je. Pas dan ook goed op voor hoeden, telefoons, tassen en eten. Dit zal ook zeker worden gezegd wanneer je ter plekke bent. Een gewaarschuwd mens…