Top 10 bezienswaardigheden Brac

Wat is er te doen in Brac? Bekijk hieronder de hotspots en bezienswaardigheden in de top 10.

Het eiland Brac ligt in de Adriatische Zee en is het grootste eiland van de Dalmatische Eilanden (Kroatië). Voor de zwemliefhebbers zijn er veel stranden. Wat is er te doen in Brac? Het eiland Brac staat bekend om zijn mooie pijnboom-bossen en natuurparken. Veel boeren hebben wijngaarden. Er zijn ook diverse wijn- en olijfolieproeverijen op het eiland Brac. Ook is Brac veel top 10 monumentale bezienswaardigheden rijk zoals kloosters, kerken en kapelletjes. Voor de toeristen die geïnteresseerd zijn in oude historie is Brac zeker een mooie kans om hier en daar oude monumenten te bezichtigen. Maar er zijn ook andere interessante bezienswaardigheden te zien. Deze kun je hieronder bekijken.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Brac op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

 

Top 10 Brac

Er is een leuke dierentuin voor klein en groot. Omdat Brac een eiland is moeten de inwoners en toeristen gebruik maken van de veerboot om naar het vasteland te komen. De grootste haven op het eiland is Supetar waar je veel kunt zien en beleven. Supetar is ook de hoofdstad van Brac. Goede restaurantjes waar je heerlijke verse vis kunt eten. Maar natuurlijk ook lokale gerechten komen daar op tafel. De horeca is goed voorzien van hotspots. Zowel restaurants hebben hotspots en ook in de bars en cafés zijn hotspots aanwezig. De bevolking van Brac is vriendelijk en gastvrij. Je voelt je daar meteen welkom.

 

Bezienswaardigheden Brac:

Bezienswaardigheden-Brac

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je hier doen?
  • Leuke steden zoals Bol, Supetar en Zlatni Rat
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Brac >>

 

Top 10 hotspots Brac

Het klimaat is vooral in de zomer erg prettig. Heerlijk warm en droog weer. Ook het voorjaar en het najaar zijn er goede weersomstandigheden. De Adriatische Zee heeft mooi helder water en het is goed vertoeven op het water. Veel toeristen maken daar gebruik van de mogelijkheid om een boot met of zonder schipper te huren om vervolgens een fijne dag op het water te beleven. Snorkelen kan altijd in combinatie zo een boottrip en op sommige plekken kan je duikersapparatuur huren en gaan duiken.

 

Bezienswaardigheden Brac:

Bezienswaardigheden Brac

(Benieuwd naar de bezienswaardigheden? Klik hierboven op de foto’s of de video om deze op TUI.nl te bekijken.)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op Brac?
  • Welke hotspots heeft het eiland?
  • Een prachtig uitzicht vanaf Vidova Gora
  • Winkelen en eten in de hoofdstad van het eiland
  • Bekijk op TUI handige informatie en de mooiste reizen

 

Een van de stranden bij Zlatni Rat biedt de mogelijkheid om te windsurfen. Op alle stranden tref je gezellige beach-bars aan en leuke restaurantjes. Goed eten en niet te duur. En wat is er nou leuker dan dineren aan de rand van het strand, uitkijkend over de zee?

 

Top 10 bezienswaardigheden Brac

 

1. Havenstad Supetar

Havenstad Supetar - bezienswaardigheden Brac

Wat is er te doen in Supetar? Supetar is behalve de hoofdstad van Brac ook een heel gezellig en rustig plaatsje aan het water. Toeristen die daar komen voelen de rust en genieten van fijne wandelingen op de boulevard langs het water. Het eten in de verschillende restaurants is uitstekend, bovendien zijn hotspots in de restaurants aanwezig. Er vinden geregeld live optredens plaats van lokale artiesten en plaatselijke muziekverenigingen. De souvenirwinkels hebben zeer redelijk geprijsde artikelen.

2. Vidova Gora

Vidova Gora - Bezienswaardigheden Brac

Met zijn 780 meter hoogte de hoogste piek van de omgeving. Nadat je de top hebt bereikt (wat best een stevige klim is) word je wel beloond met een geweldig uitzicht over de baai. Beneden zie je in de verte boten voorbijvaren en er bestaat de mogelijkheid om vanaf boven te zweefvliegen met een parapente.

3. Het Blaca klooster

Blaca klooster - Bezienswaardigheden Brac

Dit interessante klooster staat op een hoge berg. Het klooster is gebouwd door monniken die daar in een grot woonden en het steen voor steen opgebouwd hebben. Het is vanaf de parkeerplaats beneden nog een wandeling van ongeveer 2 kilometer naar boven. Maar eenmaal aangekomen bij het klooster kom je de twee broers tegen die rondleidingen geven. Trek goede wandelschoenen aan en neem een flesje water mee.

4. Het Starigrad Fortress (Fortica)

Het Starigrad Fortress (Fortica) - bezienswaardigheden Brac

Wat is er te doen in Starigrad? Hier kan je heerlijk wandelen. Eenmaal bij het fort aangekomen na een stevige klim, doe je een stap terug in de tijd. Dit fort heeft de tijd redelijk doorstaan. De buitenmuren staan trots overeind bovenop de berg. Het is in de vijftiende eeuw gebouwd als verdediging tegen de Turkse bezetters. Vanaf boven heb een mooi uitzicht over de hele omgeving. Er is daar geen horeca boven en ook geen hotspots.

5. Zmajeva Pecina (de drakengrot)

Op het eiland Brac bevind zich een grot die boven Murvica ligt. Hij wordt ook wel Drakonija Spilja genoemd, wat zoveel betekent als ‘de grot van Drakonja’. De reden waarom deze grot zo genoemd wordt, is dat je binnen een uitgebeitelde afbeelding van een draak vindt. Deze afbeelding is in de aanwezige kapel in de vijftiende eeuw door een daar wonende monnik gemaakt, maar zijn naam is niet bekend. Je treft er ook wat andere reliëf afbeeldingen aan, zoals een maan en andere oude symbolen.

6. Saint peter kerk

Saint peter kerk - Bezienswaardigheden Brac

In het dorpje Dol staat een kerk, de kerk van Saint Peter. Je wandelt een stukje naar boven en daar tref een lieflijk kapelletje aan. Je krijgt ook de kans om de klok te luiden, wat erg leuk is! Het uitzicht vanaf boven is prachtig.

7. Luna Park Supetar

Deze bezienswaardigheid is een groot en leuk pretpark. Even iets anders dan de hele dag zwemmen en in de zon liggen. Horeca is daar ruim vertegenwoordigd en er zijn achtbanen, glijbanen, draaimolens en alles wat je in een pretpark wilt aantreffen. En gezien het feit dat het pretpark vlakbij het water staat, is de temperatuur daar heerlijk met een landinwaartse bries.

8. Park Pirode Sutivan, de dierentuin

Wat is er te doen in deze dierentuin? Deze dierentuin is niet het soort dierentuin dat je hier gewend bent. Hier tref je struisvogels aan. En hangbuikzwijnen, geiten en bokken. Pauwen en diverse vogelsoorten. En ezeltjes! Er is ook een mooi amfitheater waar geregeld voorstellingen gegeven worden voor de bezoekers. De kinderen zullen zich geen moment vervelen!

9. Museum Uja, het Olijfolie Museum

Dit museum is veel interessanter dan het klinkt. Hier laten ze je zien hoe vroeger de olijfolie gemaakt werd. Maar de heerlijke Brac olijfolie is daar nog steeds te proeven en te koop. Zeker de moeite waard om met het hele gezin een uurtje door te brengen.

10. Aqua Park van Zlatni Rat

Aqua Park van Zlatni Rat - Bezienswaardigheden Brac

Het Aqua Park staat garant voor een dag waterpret. Er is van alles te doen. Waterfietsen, glijbanen en zelfs watertrampolines! Pret voor het hele gezin. Het weer is geweldig en het water is heerlijk warm. Gegarandeerd heb je hier een mooie dag.