Top 10 bezienswaardigheden Canarische eilanden

Wat is er te doen op de Canarische eilanden? Bekijk alle hotspots en bezienswaardigheden hieronder in de top 10.

Wat werkelijk garant staat voor een onvergetelijke vakantie is een reis naar de Canarische eilanden. Wat is er te doen op de Canarische Eilanden? Dit is een eilandengroep en vakantieland bij uitstek. De verschillende Canarische Eilanden zijn onderling uitstekend te bereiken met veerboten. De witte zandstranden staan garant voor urenlang strandplezier en zwemgenot. Het mooie blauwe water is uitnodigend.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van de Canarische eilanden op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Canarische eilanden

Er heerst een subtropisch klimaat. De temperatuur hier is het hele jaar door 22-24 graden Celsius. Maar in augustus, september en oktober is het iets warmer. Heerlijk weer dus! De toeristenindustrie is zeer actief bezig met het vermaken van de miljoenen toeristen die jaarlijks naar de Canarische Eilanden komen.

 

Bezienswaardigheden Canarische eilanden:

Bezienswaardigheden-Canarische Eilanden

  • De leukste plekjes van het gebied
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op de Canarische eilanden doen?
  • Leuke eilanden zoals Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en La Gomera
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van de Canarische eilanden >>

 

Een van de bezienswaardigheden is het jaarlijkse carnaval dat 2 weken voor Aswoensdag plaatsvindt. Het is een carnaval dat te vergelijken is met de carnavalsvieringen in Rio de Janeiro in Brazilië. Zo wordt ook het carnaval op de Canarische Eilanden uitbundig gevierd. De praalwagens en de swingende, opzwepende muziek zijn een lust voor alle toeschouwers en carnavalsvierders. De meeste Canarische Eilanden staan bekend om hun kunstnijverheid, tradities en cultuur. 

 

Top 10 hotspots Canarische eilanden

Tours, stedentrips, sportieve activiteiten en nog veel meer, waarover je straks hieronder kunt lezen. In de zee bij de Canarische Eilanden leven dolfijnen waarmee je kan zwemmen. Op Ferro worden mooie tapijten geweven, op La Gomera worden mooie manden gevlochten van palmbladeren, stro en riet. Gran Canaria staat bekend om de mooie borduurwerken en op Tenerife kan je de pottenbakkers aan het werk zien, die pottenbakken in Guanche-stijl. De sfeer die heerst op de Canarische Eilanden is er een van gezelligheid, muziek en dans. 

 

Bezienswaardigheden Canarische eilanden:

Bezienswaardigheden Canarische eilanden

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op de Canarische eilanden?
  • Welke eilanden en hotspots moet je gezien hebben?
  • Geniet van de mooie boottochten en de grotten
  • Ga eiland hoppen om ze allemaal te bezoeken
  • Bekijk op TUI handige informatie en de mooiste reizen

De eilandbewoners zijn gastvrij en vriendelijk en velen werken in het toerisme. Je vindt er uitstekende hotels en de horeca is ruim aanwezig.
Onderstaand vind je een opsomming van de top 10 bezienswaardigheden en toeristische attracties in de Canarische Eilanden.

 

De Canarische Eilanden groep bestaat uit de volgende eilanden:

 

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Canarische eilanden:

 

1. Stranden bezoeken

Stranden - Bezienswaardigheden Canarische eilanden

Wat is er te doen in de Canarische Eilanden? Een heerlijke dag aan het strand!
De prachtige witte stranden en de leuke beach-bars bieden je een gezellige dag met muziek en zonnebaden en heerlijk water om in te zwemmen. Hotspots zijn beschikbaar in de bars en ook zijn er hotspots in de restaurantjes en overal op het strand zijn lekkere ligbedden en parasols verkrijgbaar. Zwemmen of gewoon zonnebaden, jouw keus!

2. Boottochten

Boottochten - Bezienswaardigheden Canarische eilanden

De Canarische Eilanden bieden de toeristen veel activiteiten. Zo kan je een boottocht maken met een veilige speedboot(met dakje om je te beschermen tegen de zon). De tour duurt gemiddeld 2,5 uur en je zult naar een deel van de zee varen waar dolfijnen leven in hun natuurlijke habitat. Dit is een van de top 10 tours! Na het dolfijnen spotten nog even zwemmen en op het strand iets eten of drinken, waar je hotspots beschikbaar vindt in de bars en restaurants.

3. Dagtochten

Dagtochten - bezienswaardigheden Canarische eilanden

Een off-road dagtocht met optioneel kameel-rijden. Je rijdt tijdens deze tour in een Jeep door Gran Canaria’s wildste regio op de zandwegen en rotsachtige wegen van het eiland. De prachtige natuur is een genot om naar te kijken.
Onderweg wordt er gestopt om te zwemmen in mooie blauwe meertjes. Je kunt ervoor kiezen om een rit op een kameel te maken als afsluiting van de dag. Een top 10 Canarische Eilanden tocht!

4. Grottendorp bezoeken

Grottendorp bezoeken - Bezienswaardigheden Canarische eilanden

Een tour naar een grottendorp en eten in een grot-restaurant, waar hotspots aanwezig zijn. Je maakt een top 10 tour die ongeveer 7 uur duurt. De prehistorische grotwoningen laten je zien hoe de inheemse bevolking daar vroeger leefde. Je krijgt een lekkere lunch in een echt grot-restaurant geserveerd. Wat is er te doen in Aguimes? Hierna maak je een uitstapje naar het stadje Aguimes om gezellig te winkelen en te wandelen.

5. Eilandtour

Eilandtour - Bezienswaardigheden Canarische eilanden

Een Gran Canaria dagtocht over het hele eiland. Wat is er te doen in Gran Canaria? Op een top 10 dagtocht over dit mooie eiland kom je langs verschillende oude steden. Je bezoekt archeologische opgravingen en je komt ook naar het mooie bos van El Barranco. Je kunt de kathedraal van Aracas bezoeken. Dan kun je ervoor kiezen om te lunchen in Valleseco, wat op je route ligt. Tijdens je terugreis kan je de vulkanische rots Roque Nublo bezoeken.

6. Culinair Vegueta

Een tapas top 10 tour naar de oude binnenstad van Vegueta. Wat is er te doen in Vegueta? Je kunt heerlijk rondstruinen in de oude binnenstad. Oude straatjes en gezellige restaurantjes waar je allerlei soorten tapas kunt proeven. De leuke souvenirwinkeltjes zijn leuk om in te shoppen. Geen verveling in de Canarische Eilanden!

7. Onderzeeboot

Onderzeeboot - Bezienswaardigheden Canarische eilanden

Wat is er te doen in Puerto de Mogán? Een top 10 tochtje in de Atlantische Oceaan een onderzeeboot! Dit is een van de mooiste bezienswaardigheden!Dit is een onderwater-trip die ongeveer drie kwartier duurt. De onderzeeboot met grote ronde ramen biedt je een geweldig panoramisch uitzicht op mooie kleurrijke koralen en zelfs scheepswrakken! De luchtdruk aan boord verandert niet. De onderwater flora en fauna is adembenemend.

8. Vulkaan Bandama

Vulkaan Bandama - Bezienswaardigheden Canarische eilanden

Bezoek de Bandama vulkaan en ontdek de grottekeningen in het Guayadeque Ravijn. Eenmaal aangekomen op de Bandama vulkaan zul je genieten van het sprookjesachtige uitzicht. Je kijkt uit over een krater die wel 1000 meter diep is! Iets verderop is de Botanische Tuin van Spanje te bewonderen. Daar zijn inheemse bloemen en planten te bewonderen die prachtig zijn. Er is ook een grote cactustuin en er staat daar een fossiele dennenboom die volgens de overleveringen ouder is dan 3000 jaar!

9. Catamaran tocht

Catamaran tocht - Bezienswaardigheden Canarische eilanden

Deze dag is echt een must! Je vaart de zee op met een catamaran met kapitein uiteraard. Tijdens het middaguur worden een lunch en drankjes geserveerd. Het leuke van zo’n tocht is dat er ook de mogelijkheid geboden wordt om verschillende activiteiten te beleven. Je kan een bananenboot huren of snorkelen, duiken of jetski’s huren. Er is vaak live muziek aanwezig.

10. Markt en klein Venetië

Markt en klein Venetië - Bezienswaardigheden Canarische eilanden

De markt van Puerto de Mogan. Je vindt daar het beroemde ‘klein Venetië’ met zijn mooie huizen. Er is daar een markt waar ambachtswerk verkocht wordt zoals tapijten, pottenbakkerspotten, hand-gevlochten manden van stro, riet en palmbladeren en borduurwerken.