Top 10 bezienswaardigheden Catalonië

Waar bevinden zich de bezienswaardigheden van Catalonië? Je ziet ze hieronder in de top 10.

Stieren, Barcelona, ruige natuur en weelderige Gaudí-kunst: het zijn de welbekende termen wanneer je aan het Spaanse Catalonië denkt. Waar het zuiden voornamelijk Moorse invloeden kent, bestaat het noorden voornamelijk uit gotische bezienswaardigheden. En die architectonische kunsten? Daarover lees je meer in de samengestelde top 10. Welke plekken moet je echt bezocht hebben? Hieronder zie je de bezienswaardigheden van Catalonië met handige tips!

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Catalonië op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Catalonië

Catalonië behoort tot het Koninkrijk Spanje, maar is eveneens een autonome gemeenschap. De hoofdstad van dit gebied is Barcelona: een plek waar je veel bezienswaardigheden, ook uit de top 10, zult tegenkomen en de echte ‘Catalaanse cultuur’ kunt beleven. Zoals eerder vermeld, zie je de gotische stijl veel terugkomen, zowel in woonhuisjes in oude stadswijken als imposante kerken. Zo heeft de modernistische architect Gaudí veel van zijn ontwerpsporen achtergelaten die nog altijd het gezicht van de Catalaanse kunst vormen.

 

Bezienswaardigheden Catalonië:

Bezienswaardigheden-Catalonie

  • De leukste plekjes van de omgeving
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in dit gebied allemaal doen?
  • Leuke steden zoals Lloret de Mar, Salou, Blanes, Malgrat de Mar, Tossa de Mar of Barcelona
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Catalonië >>

 

Top 10 hotspots Catalonië

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je meer een rust- en natuurliefhebber bent. Zo beschikt het Catalaanse noorden over prachtige natuur: van verfijnde tuinen met exotische planten tot robuuste bergketens en blauwe meren, veelal geliefd als drinkplaats voor wilde dieren. Er is dus genoeg te doen als het om Catalonië gaat. Benieuwd welke kleurrijke of historische hotspots een bezoekje waard zijn? Deze top 10 vertelt het je!

 

Bezienswaardigheden Catalonië:

Bezienswaardigheden Catalonië

(klik op de foto’s of video om te bekijken op de website van TUI)

KIJKTIP: Klik hierboven op de foto’s of de video om deze op groot formaat te bekijken. Je ziet zo direct de mooiste bezienswaardigheden en de beste hotspots!

  • Wat is er te doen in Catalonië?
  • Wat zijn de leukste plekjes van het gebied?
  • Bezoek het Sagrada Familia of het Casa Batlló
  • Winkelen en eten in de hoofdstad en wandel door Parc Güell
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

Welke bekende bezienswaardigheden zijn er opgenomen in de top 10 van Catalonië? Een handig overzicht van de meest bezochte hotspots kun je hieronder zien. Heb je al gekeken naar plek 6?

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Catalonië:

 

1. Villa Vella

Villa-Vella-Bezienswaardigheden-Catalonie

Het oude stadsgedeelte van Tossa de Mar gaat terug tot de middeleeuwen waarbij je stadswandelingen tussen de idyllische huisjes en stadsmuren kunt maken.

2. Sagrada Familia

Sagrada-Familia-Bezienswaardigheden-Catalonie

Het is één van de meest bekende basilieken van Catalonië. Het gebouw, ontworpen door Gaudí, heeft wat surrealistische en organische vormen.

3. Barri Gòtic

Wanneer je houdt van de gotische stijl is deze buurt in Barcelona een van de absolute hotspots. Het bestaat uit eeuwenoude huisjes, straatjes en diverse pleinen.

4. Santa Maria, Montserrat

Santa-Maria-Montserrat-Bezienswaardigheden-Catalonie

Op deze berg bevindt zich een oud klooster dat panoramische vergezichten over het landschap van Catalonië biedt. Binnenin bevinden zich werken van Dalí en Picasso.

5. Casa Batlló

Casa-Batlló-Bezienswaardigheden-Catalonie

De kleurrijke residentie uit deze top 10 van architect Gaudí beschikt over allerlei organische vormen. Het is geïnspireerd op zeedieren, monsters en dinosaurussen.

6. Castell de Montjuïc

Castell-de-Montjuïc-Bezienswaardigheden-Catalonie

Dit militaire fort uit de 17e eeuw geeft imposante vergezichten over de regio en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis, vooral als gevangenis.

7. Parc Güell

Parc-Güell-Bezienswaardigheden-Catalonie

Dit openbare stadspark beslaat zo’n 15 hectare en beschikt over lanen met palmbomen, dennenbossen en vele werken van Gaudí, zoals een grote reuzenslang.

8. Jardí Botànic

Exotische planten, tempeltjes en een fenomenaal uitzicht op zee: liefhebbers van tuinen kunnen hun hart ophalen aan deze prachtige bezienswaardigheden.

9. Iglesia del Sagrat Cor

De kerk in gotische stijl biedt een panoramisch uitzicht en behoort hiermee tot de absolute top 10 bezienswaardigheden.

10. Parc Sant Maurici

Parc-Sant-Maurici-Bezienswaardigheden-Catalonie

Het enige nationale park van Catalonië heeft imposante meren en bergketens en behoort met recht tot de top 10 voor rust- en natuurliefhebbers.

De top 10 bezienswaardigheden van Catalonië hebben een zeer divers karakter: van Gotische wijken tot middeleeuwse steden tot indrukkende natuurparken. Voor elke bezoeker zijn er dus geschikte hotspots in deze top 10 te vinden, of je nu een drukke stadsbezoeker of een rustige natuurliefhebber bent.