Top 10 bezienswaardigheden Costa Blanca

Benieuwd naar de hotspots van de Costa Blanca? Bekijk ze hieronder in de top 10.

Toen een Britse vliegmaatschappij in 1957 met vluchten tussen Londen en Valencia begon, zagen ze een gebied dat wel erg veel witte stranden had en zodoende een passende bijnaam verdiende: de Costa Blanca. Hedendaags is deze plek favoriet onder vele strandliefhebbers, maar het heeft ook een top 10 aan bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Hieronder kun je de top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca bekijken. Heb jij nummer 7 al gezien? Bekijk de top 10 hotspots op deze pagina.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De Costa Blanca Bezienswaardigheden

Mooiste vakantiebestemmingen van de Costa Blanca

 

  • Wat is er te doen in de Costa Blanca?
  • Wat zijn de leukste plekjes in bijvoorbeeld Alicante?
  • Geniet van de vele kastelen en forten
  • Winkelen en eten in de hoofdstad of langs het strand
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van de Costa Blanca op TUI.nl:

Bezienswaardigheden Costa Blanca

(klik op de foto’s of video om te bekijken)

TIP: Wil je direct de hotspots en bezienswaardigheden bekijken? Klik dan op de foto’s of de video op de website van TUI! Zie in iets meer dan twee minuten de mooiste plekjes van de Costa Blanca.

 

Top 10 bezienswaardigheden Costa Blanca

Dat de Costa Blanca meer heeft dan witte stranden, dat bewijst deze top 10 wel. De twee grootste plaatsen betreffen Alicante en Bendidorm die beiden een prominente plek in de top 10 bemachtigd hebben door hun vele bezienswaardigheden, zoals kerken, kastelen en een dierenpark. Naast dat dit zuidelijke Spaanse gebied vooral bekend staat om de witte kusten, heeft het ook diverse natuurgebieden die vooral onder rustliefhebbers grote favorieten zijn. Rond de gebouwen van de Costa Blanca zie je vooral de Victoriaans-gotische bouwstijl terugkomen die zorgt voor weelderige vormen, veelal terug te zien in de top 10. Maar, welke hotspots zullen jouw aandacht gaan krijgen?

 


 

Top 10 hotspots Costa Blanca

Welke plekken moet je gezien hebben als je hier bent? Met behulp van de top 10 kom je daar snel achter. Het bezoeken van bezienswaardigheden en hotspots is altijd erg leuk. Je ziet zo een goede mix van gebouwen, havens, restaurants en mooie straten en steegjes. Ook de echte trekpleisters van een stad kun je terugvinden in de top 10 van de Costa Blanca.

 

1. Alicante

Alicante-Bezienswaardigheden-Costa-Blanca

De belangrijkste stad van de Costa Blanca behoort tot één van de hotspots. Het beschikt over lange winkelstraten, vele horecagelegenheden en andere faciliteiten.

2. Kasteel van Santa Bárbara

Kasteel-van-Santa-Bárbara-Bezienswaardigheden-Costa-Blanca

Dit oude fort in Alicante bevindt zich hoog op de berg en geeft een uitzicht over het landschap en de zee. Ook de binnenzijde kan bezocht worden.

3. Castillo Fortaleza de Santa Pola

Castillo-Fortaleza-de-Santa-Pola-Bezienswaardigheden-Costa-Blanca

Het kasteel-fort in Santa Pola biedt onderdak aan diverse musea die veelal te maken hebben met de geschiedenis van deze plek.

4. Casco Antiguo, Altea

De oude stad van Altea heeft met de kleine pleintjes en witte huisjes een idyllische uitstraling. Ook zijn er vele cafeetjes en is de kust dichtbij.

5. Vallei van Guadalest

Vallei-van-Guadalest-Bezienswaardigheden-Costa-Blanca

Voor de natuurliefhebbers behoort deze plek met recht in de top 10 bezienswaardigheden. Het bestaat uit veel groen en water en behoort tot de echte hotspots.

6. Terra Natura

Terra-Natura-Bezienswaardigheden-Costa-Blanca

Dit dierenpark in Benidorm, met vele exotische diersoorten, is een belevenis voor jong en oud en behoort tot één van de bezienswaardigheden op natuurgebied.

7. Basilica de Santa Maria

Basilica-de-Santa-Maria-Bezienswaardigheden-Costa-Blanca

Deze kerk, opgebouwd in Victoriaans-gotische stijl, dateert uit de 14e eeuw en is één van de oudste en nog actieve kerken in Alicante.

8. MARQ

Eén van de meest interessante bezienswaardigheden op het gebied van musea van de Costa Blanca is dit archeologisch museum in Alicante. Het beschikt over zo’n acht galerieën.

9. Mirador La Falzia

Het biedt één van de mooiste panoramische vergezichten over de kust van de Costa Blanca: Mirador La Falzia. Deze plek bevindt zich in Javea.

10. Penyal d’Ifac

Penyal-dIfac-Bezienswaardigheden-Costa-Blanca

Dit natuurpark rond de massieve rots van Calpe behoort tot de top 10 en is één van de hotspots van dit zuidelijke gebied; het is vooral interessant voor natuurliefhebbers.

De Costa Blanca heeft diverse bezienswaardigheden uit de top 10 die kunnen variëren van indrukwekkende natuurparken tot educatieve musea. Maar, ook voor kinderen valt er genoeg te beleven, zoals de fijne stranden en het avontuurlijke dierenpark. En zo heeft de Costa Blanca voor ieder wat wils met deze rijke top 10 aan hotspots.