Top 10 bezienswaardigheden Costa Brava

De Costa Brava heeft mooie bezienswaardigheden! Benieuwd welke? Bekijk ze hieronder in de top 10.

De Costa Brava is, in tegenstelling tot andere Spaanse gebieden, één van de meest groene plekken en staat bekend om de ruige kusten. Wanneer je meer in het binnenland trekt, lijkt het of een historische periode je tegemoet komt. En dat, dat zul je terugzien in de top 10 hotspots van dit gebied.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van de Costa Brava op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 bezienswaardigheden Costa Brava

Middeleeuwse dorpjes, ruige natuurgebieden en talloze stranden: het zijn díe elementen die het landschap van dit noordelijke gebied kenmerken. Zo is de hoofdstad Girona één van meest bijzondere bezienswaardigheden waar je in feite ogen tekort komt. Het oude stadscentrum biedt talloze oude residenties, gelegen in schilderachtige straatjes.

 

Bezienswaardigheden Costa Brava:

Bezienswaardigheden-Costa Brava

  • Wat is er te doen in Costa Brava?
  • Bezoek de steden Girona of de Vila Vella
  • Geniet van de verschillende havens en dorpjes
  • Winkelen en eten als tussenstop na het bezoeken van de gebouwen
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

Ontdek de bezienswaardigheden van de Costa Brava >>

 

En tegenover deze historische pracht is ook de natuur van de Costa Brava één van de absolute hotspots die een plek in de top 10 heeft verdiend. Voornamelijk de rust- en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart aan ophalen. Zelfs bedreigde diersoorten kun je hier nog in hun natuurlijke leefomgeving bezichtigen in het speciaal daarvoor bestemde zeereservaat. 

Top 10 hotspots Costa Brava

En, welke bezienswaardigheden nu echt een plek in de top 10 verdiend hebben, dat vind je hier! Wat kun je allemaal doen in de Costa Brava? Als je de verschillende toeristische trekpleisters wilt bezoeken dan kun je handig gebruik maken van de top 10 lijstjes die je op deze pagina kunt bekijken. De top 10 bezienswaardigheden samen met de hotspots laten je precies zien welke plekken je moet bezoeken. Welke vind je van plek 4?

 

Bezienswaardigheden Costa Brava:

Bezienswaardigheden Costa Brava

(klik op de foto’s of video om te bekijken)

TIP: Benieuwd naar de bezienswaardigheden? Klik dan op de foto’s of de video op de website van TUI.nl. Je ziet direct de mooiste hotspots van de Costa Brava!

  • Wat is er te doen in deze regio?
  • Welke plekken van de Costa Brava moet je gezien hebben?
  • Populaire trekpleisters, zoals de hippiemarkten en de oude stad
  • Geweldige stranden op Roses, Malgrat en Lloret de Mar of Blanes
  • Bekijk op TUI handige informatie en de mooiste reizen

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Costa Brava:

 

 

1. Girona:

Girona-Bezienswaardigheden-Costa-Brava

Waarschijnlijk de mooiste stad van de Costa Brava door de oude huizen, filmachtige straatjes en de vele faciliteiten, zoals winkelstraten en horecagelegenheden.

2. Vila Vella:

Vila-Vella-Bezienswaardigheden-Costa-Brava

Gelegen tussen oude stadsmuren bevindt zich het middeleeuwse gedeelte van Tossa de Mar en geeft je een uniek kijkje in de historie met sprookjesachtige huizen.

3. Pals:

Pals-Bezienswaardigheden-Costa-Brava

Dit kleine plaatsje in het binnenland van de Costa Brava stamt uit de middeleeuwen en leent zich uitstekend voor stadswandelingen en liefhebbers van cultuur.

4. Cadaqués:

Cadaqués-Bezienswaardigheden-Costa-Brava

Dit witte dorpje is voor vele kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Picasso en Salvador Dalí, een grote inspiratiebron geweest en behoort met recht tot de top 10 hotspots.

5. Medes-eilanden:

De eilanden vormen een ideale startplek voor duikers en bevinden zich in een zeereservaat waar een groot herstel van bedreigde diersoorten zichtbaar is.

6. Kathedraal van Girona:

Kathedraal-van-Girona-Bezienswaardigheden-Costa-Brava

Deze kathedraal uit de top 10 beschikt over het grootste gotische schip van de wereld en is daarmee één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de Costa Brava.

7. Camino de Ronda:

Camino-de-Ronda-Bezienswaardigheden-Costa-Brava

Dit natuurgebied is voorzien van een wandelpad tegen de rotsen dat een panoramisch uitzicht over de zee biedt en behoort tot de hotspots voor natuurliefhebbers.

8. Jardín Botànic Marimurtra:

Eén van de mooiste bezienswaardigheden uit de top 10 betreft deze botanische tuin, met exotische planten en tempeltjes, in de Costa Brava.

9. Sant Pere de Rodes:

Dit voormalig Benedictijner klooster bevindt zich op een berg en geeft vergezichten over het landschap. Ook het interieur is een bezoekje waard.

10. Ruïnes Empúries:

Ruïnes-Empúries-Bezienswaardigheden-Costa-Brava

Dicht bij l’Escala bevinden zich overblijfselen van Griekse ruïnes die een hoge archeologische waarde hebben en met recht tot de top 10 van de Costa Brava behoren.

Van de oude straatjes in Girona tot het ontdekken van de onderwaterwereld met zeldzame dieren: de Costa Brava heeft een zeer divers landschap, of je nu van duiken houdt of middeleeuwse straatjes bezoekt. De bezienswaardigheden uit deze top 10 laten je de echte cultuur van het noordelijke Spanje beleven.