Top 10 bezienswaardigheden Costa del Sol

Waar bevinden zich de bezienswaardigheden en hotspots aan de Costa del Sol? Je ziet ze hieronder in de top 10.

De Costa del Sol: het is sinds jaren een geliefde plek onder zonliefhebbers. Maar, wie meer naar het binnenland trekt, zal merken dat het landschap daar verandert. Zo ruilen de stranden zich in voor historische panden in Moorse stijl en biedt het landschap eveneens talloze bezienswaardigheden voor natuurliefhebbers. En die plekken, die verdienen een heuse positie in de top 10 van de Costa del Sol.
 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van de Costa del Sol op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Costa del Sol

De bezienswaardigheden bevinden zich niet alleen in de steden, maar uiten zich ook in natuurlandschappen. Binnen de architectuur vind je, voornamelijk, een stijl die de Moren met zich meegebracht hebben: de Mudejárstijl. Deze stijl is een mengelmoes van Moors-christelijke elementen en kenmerkt zich door de robuuste baksteenconstructies in combinatie met hoefijzerachtige vormen; hierdoor doet het wat Arabisch aan. Daarnaast beschikken de interieurs over vele azulejo’s: de kenmerkende Andalusische tegeltjes.

 

Bezienswaardigheden Costa del Sol:

Bezienswaardigheden-Costa del Sol

  • De leukste plekjes van de regio
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in dit gebied doen?
  • Leuke steden zoals Torremolinos, Marbella, Malaga, Fuengirola, Benalmadena en Nerja
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van de Costa del Sol >>

 

Maar, ook de natuurliefhebbers kunnen in deze top 10 hun hart ophalen aan de diverse natuurgebieden en parken. Zo zie je; het heeft voor ieder wat wils! Maar, welke hotspots uit de top 10 ga jij nu bezoeken?

Top 10 hotspots Costa del Sol

Aan de Costa del Sol zijn verschillende leuke bezienswaardigheden en hotspots te bezoeken en te bekijken. Wat dacht je van de Granada of de Alameda Del Tajo? Stuk voor stuk zijn het mooie activiteiten die je mooi kunt combineren of juist kan afwisselen met een mooie stranddag.

 

Bezienswaardigheden Costa del Sol:

"Bezienswaardigheden

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen aan de Costa del Sol?
  • Wat zijn de leukste plekjes van de omgeving?
  • Geniet van de mooie natuur en de verschillende plaatsjes
  • Winkelen en eten in Marbella of Torremolinos
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Wat is er te doen? Met de top 10 kom je daar snel achter. De beste beoordelingen en goede reviews zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen. 

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Costa del Sol:

 

1. Granada

Granada-Bezienswaardigheden-Costa-del-sol

Eén van de mooiste hotspots uit de top 10 is de Moorse stad Granada. Het beschikt over talloze bezienswaardigheden in de kenmerkende mudéjarstijl.

2. Castillo de Colomares

Castillo-de-Colomares-Bezienswaardigheden-Costa-del-Sol

Dit sprookjesachtige kasteel uit de top 10 beschikt over ‘s werelds kleinste kerk en vormt een eerbetoon aan de Spaanse wereldreiziger Columbus.

3. Alcazaba

Alcazaba-Bezienswaardigheden-Costa-del-Sol

Tegen een helling in Málaga bevindt zich een van de best bewaarde Moorse forten waar zich eveneens enkele ruïnes en een archeologisch museum bevinden.

4. Alameda Del Tajo

Alameda-Del-Tajo-Bezienswaardigheden-Costa-del-Sol

Het park in Ronda biedt, met vele balkons, panoramische vergezichten op het landschap van de Costa del Sol. De promenades worden rijkelijk opgesierd met talloze bomen.

5. El Carmen

Deze kerk uit de top 10 bevindt zich in Antequera en is weelderig gedecoreerd met marmer en allerlei bonte kleuren en beschikt over bewonderenswaardig houtsnijwerk.

6. Puente Nuevo

Puente-Nuevo-Bezienswaardigheden-Costa-del-Sol

Deze oude brug overspant een diepe kloof en weet de stadsdelen van Ronda met elkaar te verbinden. Het biedt tevens de gelegenheid tot het bezoeken van Ronda-stad.

7. Casco Antiguo, Marbella

Casco-Antiguo-Marbella-Bezienswaardigheden-Costa-del-Sol

De oude stad van Marbella biedt diverse bezienswaardigheden en beschikt over vele oude huisjes, pittoreske pleintjes en heeft een groen gehalte.

8. El Torcal

El-Torcal-Bezienswaardigheden-Costa-del-Sol

Dit rotsrijke park behoort tot één van de meest natuurrijke hotspots en heeft met recht een plek in de top 10 verdiend. Het is een fijne plek voor rustzoekers en wandelaars.

9. Balcon de Europa

Als je een panoramisch vergezicht over de zee wilt hebben, behoort dit balkon in Nerja tot één van de mooiste bezienswaardigheden.

10. Bioparc Fuengirola

Dit dierenpark is geïnspireerd op de natuurlijke leefomgevingen van de aanwezige diersoorten en is een belevenis voor jong en oud.

Kortom, de omgeving heeft, met deze top 10 aan bezienswaardigheden, meer te bieden dan stranden en badplaatsen alleen. Wanneer je waarde hecht aan cultuur en natuur zijn deze hotspots absolute plekken die je gezien moet hebben.