Top 10 bezienswaardigheden Duitsland

Hoewel Duitsland nog vaak een beetje negatief bekeken wordt omwille van het oorlogsverleden, valt niet te ontkennen dat dit land heel wat meer te bieden heeft dan dat verleden. Naast de vele bezienswaardigheden van militaire aard zoals bunkers, ondergrondse kazernes en monumenten, heeft dit land eveneens een andere zijde. Het bewijs hiervoor is eenvoudig geleverd als je kijkt naar hoeveel vakantiegangers ieder jaar dit uitgestrekte en prachtige land bezoeken, en lang niet al die vakantiegangers zijn enkel op zoek naar een ‘militaire roadtrip’. Duitsland staat gekend om zijn prachtige landschappen, zijn verleden, de architectuur, muziekgeschiedenis en niet te vergeten: zijn wijnen en andere delicatessen.

Top 10 bezienswaardigheden Duitsland

Wie een reis wenst te maken naar dit prachtige land, heeft een rijkelijke keuze aan bezienswaardigheden en hotspots. Vele zaken kunnen bezichtigen is ongetwijfeld een must voor de meeste vakantiegangers onder ons, maar welke bezienswaardigheden moet je nou uitkiezen uit de talrijke opties? Geen gemakkelijke klus, zoveel is zeker! Ik stel graag een top 10 bezienswaardigheden van Duitslands voor je op. Weliswaar is dit slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die Duitsland te bieden heeft, maar voor wie niet weet waar te beginnen, is dit alvast een mooie leidraad!

 

 

Top 10 hotspots Duitsland. Wat is er te doen?

 

1. Berlijnse Muur

Berlijnse Muur - Bezienswaardigheden Duitsland
De stad Berlijn, het kloppende hart van Duitsland, wereldwijd bekend om de Berlijnse Muur. De muur verdeelde van 1961 tot 1989 Berlijn in 2 delen: het communistische Oosten met het kapitalistische Westen. Het was een turbulente periode uit de geschiedenis van Berlijn. De Berlijnse Muur werd afgebroken in 1989, maar er zijn nog delen zichtbaar als herinnering aan deze moeilijke periode van verdeeldheid. Vooral de beroemde grenspost ‘Checkpoint Charlie’ geeft een goed beeld over deze periode en al zijn gevolgen. Een bezoekje waard volgens ons! Een terechte plaats in deze top 10!

2 Kerstmarkten

Kerstmarkten - Bezienswaardigheden Duitsland
We hebben geen favoriete kerstmarkt- locatie wanneer we spreken over Duitsland, daarom hebben we dit item in zijn totaliteit opgenomen in onze top 10. Wie aan kerstmarkten denkt, denkt ongetwijfeld aan Duitsland. Deze 2 lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Bezoek de prachtigste kerstmarkten van Duitsland tijdens de kerstperiode en laat je verrassen door de transformatie die steden zoals Trier, Hamburg, Keulen, Oberhausen, Düsseldorf en vele anderen ondergaan.

3 Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein - Bezienswaardigheden Duitsland
Nummer 3 van onze top 10 kennen wij toe aan dit sprookjesachtige kasteel in Hohenschwangau. De spitse torentjes, die overigens dienstdeden als inspiratiebron voor het gekende Disney- kasteel, spreken onmiddellijk tot de verbeelding van jong en oud. Slot Neuschwanstein dateertvan rond 1870 en werd gebouwd voor Lodewijk II van Beieren. De inrichting van het kasteel is in bepaalde ruimtes nog exact zoals Lodewijk II het had voorzien.Laat je betoveren door deze knaller uit onze top 10!

4 Dom van Keulen


Een andere die niet kan ontbreken in onze top 10: De Dom van Keulen. Deze prachtige kathedraal is een bedevaartsoord geworden. Dit is te danken aan onder meer de relikwieën van de Drie Koningen. Deze kathedraal is niet enkel de grootste van Duitsland, maar bovenal is ze een prachtig bewaard bouwwerk uit de Gotiek. Een architecturaal staaltje van de bovenste plank dat je gezien moet hebben!

5 Dresden

Dresden - Bezienswaardigheden Duitsland
Voor de citytrippers onder ons: nummer 5 in onze top 10! Dresden, gekend voor zijn rijkelijke kunst en cultuur, is een bezoekje waard van elke liefhebber! Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de Frauenkirche en het kunstmuseum Gemäldegalerie Alte Meister.

 

 

6 Oktoberfest

Oktoberfest - Bezienswaardigheden Duitsland
München staat gelijk aan Oktoberfest. Sinds 1810 wordt dit feest jaarlijks gevierd gedurende 16 dagen. Je kan je voorstellen dat het hier vooral gaat om feesten en bier. Een leuk detail: Er wordt enkel plaatselijk bier getapt en de klederdracht bestaat gedurende dit feest voornamelijk uit lederhose en de dirndl. Voor wie houdt van lokale specialiteiten en cultuur.

7 Europa-Park

Het grootste pretpark uit Duitsland. bobsleebanen, wildwaterbanen, carrousels… Je vindt het hier allemaal! Er zijn hier eveneens themaparken per Europees land terug te vinden. Prachtig hoe Europa weergegeven wordt in miniatuur!
Ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen.

8 Nürburgring

Liefhebbers van autosport moeten beslist een bezoek brengen aan het circuit van Nürnburg. De wereldbekende coureur Niki Lauda raakte hier levensgevaarlijk gewond na een ongeluk wat ervoor zorgde dat dit cicuit niet langer tot Formule 1 hoorde, maar Formule 2 werd. Het parcours kent vele venijnige bochten en gevaarlijke stukken. Tegen betaling kan je dit parcours betreden met je eigen voertuig.

9. Zoo Berlin

Zoo Berlin - Bezienswaardigheden Duitsland
Deze zoo werd geopend in 1844 en is hiermee de oudste en meest bezochte dierentuin van Duitsland. Bewonder de olifanten, giraffen, beren en wolven in deze prachtige locatie waar veel aandacht werd besteed aan de natuurlijke habitat van elk dier afzonderlijk.

10 Krijtrotsen Jasmund Nationale park

De laatste in onze top 10 is niet de minst verrassende prachtige hotspot. Gelegen op het schiereiland Jasmund, kan je een bezoekje brengen aan het Nationale Park met zijn prachtige krijtrotsen. Het is dan wel het kleinste Nationale Park van Duitsland, maar zeker de moeite waard. Deze plek werd opgenomen in de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO en heeft zijn plek in deze top 10 van bezienswaardigheden ruimschoots verdiend.

Dat was onze top 10. Vergeet echter niet dat Duitsland een rijkelijk land is en je hier nog tal van andere hotspots en bezienswaardigheden kan terugvinden. Ik denk even hardop aan de Brandenburger Tor in Berlijn, de vele wijnboeren, Het Zwarte Woud, Porta Nigra in Trier, en het bloemenspektakel op het eiland Mainau. Dat, en vele andere bezienswaardigheden werden niet opgenomen in onze top 10, maar dat wil niet zeggen dat zij geen bezoekje waard zijn. Duitsland heeft een rijkelijk verleden en dus ook een rijkelijke cultuur. Ga op ontdekking uit en laat je betoveren door de prachtigste hotspots die Duitsland te bieden heeft! Hopelijk heeft onze top 10 jou reeds een goede start geboden van een aangename reis.