Top 10 bezienswaardigheden Egypte

Egypte is een bestemming die absoluut tot de verbeelding van de gemiddelde toerist spreekt. Hier vind je één van de oudste en meest geavanceerde beschavingen ter wereld terug met een ongelofelijke rijkdom aan historische schatten. Bovendien vind je dat allemaal terug onder een stralende zon en naast enkele van de mooiste stranden ter wereld. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Egypte al sinds jaar en dag één van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld is. Uit de veelheid aan opties en hotspots een top 10 bezienswaardigheden van Egypte samenstellen is een schier onmogelijke opdracht. Toch hebben we ons best gedaan om de niet te missen toppers van dit prachtige land op een rijtje te zetten.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Egypte op TUI.nl:
 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Egypte

Egypte is een ideaal vakantieland om met het gezin naartoe te trekken. Dat heeft alles te maken met de temperatuur, de bezienswaardigheden en de ruime ervaring van de Egyptenaren met toerisme. Trekpleisters en hotspots aan de Rode Zee zoals Sharm El Sheikh en Hurghada bieden heel wat familiepret. Neem jouw partner en/of kinderen mee op een zeilboot met glazen bodem, bezoek het bekende waterpark Cleopark of ga voor een safari in de woestijn. Een top 10 bezienswaardigheden van Egypte zou dan ook perfect gevuld kunnen worden met activiteiten die voor het hele gezin plezier brengen. Nog activiteiten die een goed antwoord zijn op de vraag ‘Wat is er te doen in Egypte’? Wat dacht je van een duik nemen onder de waterspiegel of een cruise op de Nijl?

 

Bezienswaardigheden Egypte:

Bezienswaardigheden-Egypte

  • De leukste plekjes van het land
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je er doen?
  • Leuke steden zoals Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Shekh of El Gouna
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Egypte >>

 

Top 10 hotspots in Egypte

Een top 10 historische bezienswaardigheden van de wereld bevat zonder enige twijfel meerdere zaken die je in Egypte terug kunt vinden. Als één van de belangrijkste historische hotspots ter wereld vind je hier meer dan genoeg terug om meerdere vakanties te vullen. De piramiden zijn natuurlijk de bekendste bouwwerken van het land, maar Egypte heeft zo veel meer te bieden. Een bezoekje aan het Dal der Koningen met het graf van Toetanchamon of het imposante Abu Simbel.

 

Bezienswaardigheden Ibiza:

Bezienswaardigheden Egypte

(Hierboven kun je de hotspots en bezienswaardigheden bekijken met foto’s en een video)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen in Egypte ?
  • Welke hotspots moet je gezien hebben?
  • Bekijk de verschillende piramiden en het dal der Koningen
  • Winkelen en eten in de mooie stad Hurghada
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Misschien trek je liever naar de hoofdstad van het Oude Egypte Memphis of naar de bekende dodenstad Sakkara? Een vakantie naar Egypte zonder minstens één van deze locaties aan te doen zou alleszins verboden moeten worden. Wat is er te doen in Egypte? Meer dan bijna waar dan ook ter wereld.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Egypte:

 

1. Piramiden

Piramiden Egypte bezienswaardigheden

Het zou absoluut fout aanvoelen om de top 10 bezienswaardigheden van Egypte niet te openen met de piramiden. De Egyptische piramiden zijn de beroemdste en oudste ter wereld. De grootste en bekendste is ongetwijfeld de piramide van Cheops die je in Gizeh bij Caïro terug kunt vinden. Met zijn 146 meter is deze piramide dan ook één van de zeven klassieke wereldwonderen. Het is overigens ook het enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat bewaard is gebleven. Als dat geen bezoekje waard is.

2. Caïro

Caïro Egypte bezienswaardigheden

De nummer twee uit onze top 10 bezienswaardigheden van Egypte is de hoofdstad Caïro. Deze chaotische, bruisende en levendige stad is een unieke ervaring waar je fan van bent of absoluut haat. Maar zelfs in het laatste geval is een bezoekje geen verloren tijd. Vlak buiten de stad liggen de piramiden en de wereldberoemde Sphinx. In de stad zelf vind je ook het Egyptisch museum wat een echte must is. Hier vind je onder andere het dodenmasker van Toetanchamon terug.

3. Aboe Simbel

Abu Simbel Egypte bezienswaardigheden

De nummer drie uit onze top 10 bezienswaardigheden is alweer één van de historische hotspots van het land. Wat is er te doen in Aboe Simbel? De wereldberoemde tempel bezoeken die in 13de eeuw voor Christus uit een rotswand werd gehouwen. Bij de ingang vind je de beelden van Ramses II terug die maar liefst 33 meter hoog zijn. Bezoek zeker ook de kleine tempel die gewijd is aan de echtgenote van Ramses II: Nefertari.

4. Dal der Koningen

Vallei der Koningen Egypte bezienswaardigheden

De nummer vier uit onze top 10 bezienswaardigheden in Egypte is het Dal der Koningen. Deze behoort tot de beroemdste archeologische hotspots ter wereld en telt meer dan zestig koningsgraven. Het is hier dat in 1922 het graf van Toetanchamon gevonden werd. De meeste van de koningsgraven kan je ook vandaag de dag nog bezoeken. Een unieke ervaring!

5. Memphis en Sakkara

Trappiramide Egypte bezienswaardigheden

Memphis was in de oudheid de hoofdstad van Egypte en mag dus niet ontbreken in onze top 10. Van die oude stad is jammer genoeg weinig over, maar meer dan voldoende om een bezoekje te rechtvaardigen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn een kolos van Ramses II en een albasten Sphinx. Wijk ook even uit naar de dodenstad Sakkara voor de trappiramide van Djoser. Deze wordt beschouwd als de eerste piramide uit de geschiedenis.

6. Luxor en Thebe

Tempels van Karnak Egypte bezienswaardigheden

Luxor en Thebe zijn zo indrukwekkend dat ze ook apart in onze top 10 bezienswaardigheden zouden kunnen verschijnen. Gezien hun ligging vlak bij elkaar nemen we ze echter samen. Wat is er te doen in Luxor en Thebe? Wat dacht je van de tempel van Hatsjepoet, de tempel van Luxor, de tempels van Karnak en nog veel meer. Hier zijn ook tal van musea terug te vinden die zeker de moeite waard zijn.

7. Alexandrië

Alexandrië Egypte bezienswaardigheden

Deze toevoeging aan onze top 10 bezienswaardigheden van Egypte is misschien wel de beroemdste stad van het land. Alexandrië werd gesticht door Alexander de Grote en was lange tijd de hoofdstad van Egypte. Wat is er te doen in Alexandrië? De beroemde bibliotheek mag er dan wel niet meer staan, maar bezienswaardigheden als het Grieks-Romeins Museum en de pilaar van Pompeius maken van Alexandrië nog altijd een must.

8. Oase Siwa

Oase Siwa

Nummer 8 uit onze top 10 bezienswaardigheden is de Oase Siwa. In het uiterste westen van het land ligt de mooiste oase die je in Egypte terug zult vinden. Niet toevallig is de bijnaam van deze oase met duizenden olijf- enn palmbomen ook het ‘Eiland der Gelukzaligen’. In de Bron van de Zon bij de oase zou volgens de legende Cleopatra een bad genomen hebben.

9. Mozesberg

Sinaïberg

Deze berg, ook wel de Sinaïberg genoemd, hoort tot de top 10 bezienswaardigheden door één specifiek feit. Het is hier dat God de Tien geboden aan Mozes zou overgegeven hebben. Dat betekent dat deze berg zowel voor Christenen, Joden als Moslims één van de belangrijkste religieuze hotspots ter wereld is.

10. Hurghada

Hurghada

Wil je een vermoeiende top 10 bezienswaardigheden afsluiten met relaxen en platte rust? Dan is Hurghada de logische keuze. Met een zalige temperatuur en heel wat opties ter ontspanning is dit een echte toeristische topper aan de Rode Zee. Bovendien is ook het nachtleven en de culinaire kwaliteit van de aanwezige restaurants zeker de moeite waard.