Top 10 bezienswaardigheden Epirus

Wat is er te doen in Epirus? Je ziet hieronder de top 10 bezienswaardigheden en hotspots.

Epirus is een streek in het noordwesten van Griekenland dat bij de gemiddelde toerist waarschijnlijk niet meteen een belletje doet rinkelen. Nochtans heeft deze regio heel wat te bieden en is het één van de hotspots voor wie graag eens de natuur in trekt. Een top 10 bezienswaardigheden van Epirus bevat dan ook steevast het bergachtig karakter van deze streek. Wat is er te doen in Epirus naast bergwandelingen maken? Er zijn prachtige meren terug te vinden, heel wat historische bezienswaardigheden die dateren uit de tijd van de Ottomaanse overheersing en de lokale cultuur is quasi ongerept. Het echte Griekenland leren kennen? Daarvoor moet je in Epirus zijn en dat authentiek karakter hoort ook absoluut tot de top 10 Epirus.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Epirus op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Epirus

Een top 10 Epirus biedt echter niet enkel bezienswaardigheden voor de natuurliefhebber die graag de handen uit de mouwen steekt. Als je gewoon op zoek bent naar lekker relaxen op het strand, aan het water onder een brandende zon? Ook dan ben je in deze regio aan het juiste adres. Een logische bestemming is de bekende badplats Parga. Wat is er te doen in Parga? Hier vind je luxe resorts terug, een bruisend nachtleven en heb je heel wat opties voor watersport en snorkelen.

 

Bezienswaardigheden Epirus:

Bezienswaardigheden-Epirus

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden, stranden en bezienswaardigheden in bijvoorbeeld Parga, Sivota of Vrachos
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Epirus >>

 

Top 10 hotspots Epirus

Wat is er te doen in Epirus? We haalden al aan dat deze streek één van de hotspots is voor natuurliefhebbers. Dat heeft niet enkel met de bergen te maken, maar ook met de ligging aan de Ionische Zee en de waanzinnige kliffen. Een echte must in elke top 10 Epirus is dan ook de Vikoskloof. Deze kloof is de diepste kloof ter wereld en een waardige toevoeging aan de top 10 bezienswaardigheden. Verder heb je op de grens met Thessalië het Pindosgebergte en diverse nationale parken. Het is een ruw gebied dat niet altijd even vlot bereikbaar is, maar wel ontzettend grote beloningen biedt aan elke toerist die de stap waagt. De uitzichten en ervaringen blijven je ongetwijfeld een leven lang bij.

 

Bezienswaardigheden Epirus:

Bezienswaardigheden Epirus

(Bekijk hierboven de foto’s en video van de hotspots en bezienswaardigheden op TUI.)

  • Wat is er te doen op Epirus?
  • Wat zijn de best beoordeelde hotspots?
  • Bezoek Dodoni of Vikos Aoos Gamila
  • Maak een mooie rondreis door de omgeving
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

 

Wil je een lokaal gerecht proberen met een goed glas Ouzo? Ook dan is Parga een goede keuze. Onze tip voor een vakantie in deze streek? Maak een rondreis langs te hotspots en de top 10 bezienswaardigheden. Je zult het je niet beklagen.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Epirus

 

1. Parga

Parga - Bezienswaardigheden Epirus

 

De nummer 1 uit onze top 10 bezienswaardigheden is de voor toeristen ook meest bekende stad in Epirus. Parga, gelegen aan een schitterende baai in de Ionische zee, is een echte Griekse badplaats. Dat betekent dat je naast een stralende temperatuur hier ook de nodige historiek en een aangename sfeer mag verwachten. Een aanrader is het Venetiaanse fort en de vele visrestaurantjes. De lokale keuken staat op een hoog niveau en zal vast en zeker doen watertanden.

2. Dodoni

Dodoni - Bezienswaardigheden Epirus

Voor de 2e van onze top 10 bezienswaardigheden in Epirus trekken we net ten zuiden van Ioannina. Het schitterende amfitheater Dodoni is, op het amfitheater van Epidaurus na, het grootste van Griekenland. Het is dan ook één van de meest bekend toeristische hotspots van deze streek.

3. Vikos Aoos Gamila

Vikos Aoos Gamila - Bezienswaardigheden Epirus

Het bekende Nationale Park Vikos Aoos Gamila staat op plek 3 van de top 10 bezienswaardigheden. Dit stukje natuurpracht heeft een divers wildleven met alles van wolven en herten tot arenden en steenmarters. Zegt het dierenleven je niets? Dan interesseert het je misschien om te weten dat het ook in dit park is dat je de Vikos kloof, de diepste kloof ter wereld, terug kunt vinden.

4. Ioannina

Nummer 4 van onze top 10 Epirus is de stad Ioannina die een relatief breed aanbod aan trekpleisters biedt en eigenlijk vlot een eigen top 10 heeft. Wat is er te doen in Ioannina? Een bezoekje aan het lokale kasteel of een romantische rondvaart op het schilderachtige meer bijvoorbeeld. Mag het wat avontuurlijker? Trek er dan op uit richting de Perama grotten.

5. Thesprotia

Thesprotia - Bezienswaardigheden Epirus

Thesprotia is een streek binnen Epirus en een verdiende nummer 5 in onze top 10 bezienswaardigheden van Epirus. De hotspots van deze regio zijn de hoofdstad Igoumenitsa en de archeologische opgravingen. Bovendien kan je bijvoorbeeld ook een tripje maken naar het dorpje Fiiates. In dit dorp staat een indrukwekkend klooster daterende uit de 13de eeuw. Liever het water op? De vele eilandjes voor de kust geven allen de impressie van een paradijs.

6. Metsovo

Metsovo - Bezienswaardigheden Epirus

De nummer 6 in onze top 10 bezienswaardigheden van Epirus is Metsovo. Je kunt de naam van deze stad misschien al eens gehoord hebben omwille van zijn cultureel belang. Metsovo is het epicentrum van kunstwerken van hout. Wat is er te doen in Metsovo buiten een leuk souvenir te pakken krijgen? Tijdens de winter is het bijvoorbeeld een skigebied. Doorheen de zomer kan je dan weer terecht in de historische gebouwen zoals de St. Paraskevi tempel.

7. Preveza

Preveza - Bezienswaardigheden Epirus

Preveza is één van de grotere steden van Epirus en mag vast en zeker in de top 10 bezienswaardigheden van de streek staan. Wat is er te doen in Preveza? In de eerste plaats heel erg veel historiek opsnuiven. Met drie oude forten die het gebied sieren is Preveza alvast goed verdedigd. Het mooiste? Pantokratoras. Bovendien is dit een populaire uitvalshaven om door te rijzen richting Lefkas.

8. Arta

Arta - Bezienswaardigheden Epirus

De nummer 8 uit onze top 10 bezienswaardigheden is Arta. Arte is een relatief rustige stad die desondanks heel wat natuurschoon in het vooruitzicht stelt. Zo zijn Rodia en Logarou lagunes die je zeker moet gezien hebben. Deze lagunes zijn niet enkel adembenemend mooi, je kunt er ook aan vogelspotten doen. Vergeet zeker ook geen bezoek te brengen naar de driebogen brug op enkele kilometer van Arta.

9. De stranden

De stranden - Bezienswaardigheden Epirus

Epirus mag dan wel geen traditionele zon, zee en strand bestemming zijn. Dat betekent echter niet dat de stranden niet thuishoren in onze top 10. Zo vind je nabij Sivota de mooiste ongerepte en relatief kleine baaitjes. Het grote pluspunt aan de stranden van Epirus is dat het hier een stuk rustiger is dan elders in Griekenland. Zoek je een alternatief voor de zee? De zoetwater rivieren in het binnenland zijn een uitstekend alternatief.

10. De bergen

Bergtoppen - Bezienswaardigheden Epirus

Onze top 10 bezienswaardigheden in Epirus sluiten we af met één van de grootste troeven: de bergen. Het is een bergachtige streek en dat brengt met zich mee dat deze regio één van de hotspots van Griekenland is voor de stoere vakantiegangers. Her en der zijn bovendien grotten terug te vinden. Durf jij het aan?