Top 10 bezienswaardigheden Gran Canaria

Hieronder kun je de top 10 bezienswaardigheden van Gran Canaria bekijken. Klik op de top 10 of bekijk de foto’s en video. 

In de Atlantische Oceaan, gelegen voor de kust van Marokko bevindt zich het Spaanse eiland Gran Canaria. Velen denken hierbij direct aan de vele stranden, maar ook het binnenland en de steden hebben imposante bezienswaardigheden. En daar is een heuse top 10 aan gewijd. Wat zijn bijvoorbeeld de mooiste bezienswaardigheden of hotspots van het eiland? Met de top 10 van Gran Canaria krijg je ze allemaal te zien. Bekijk hieronder de mooiste plekken van het eiland.

 
Betrouwbaar De bezienswaardigheden van Gran Canaria op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden en is, met Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote, één van de grootse eilanden. Kenmerkend voor dit gebied is misschien wel de vulkanische ondergrond; hierdoor is er een grote diversiteit aan plantensoorten, gelegen in natuurgebieden die eveneens in de top 10 aan bod komen.

 

Bezienswaardigheden Gran Canaria:

Bezienswaardigheden Gran Canaria2

  • Alle hotspots van het eiland
  • Foto’s van stranden en baaien zoals Maspalomas, Puerto Rico of San Agustín
  • Wat is er op het eiland te doen?
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Gran Canaria >>

 

Door goed te kijken naar de bezienswaardigheden kun je voorafgaand aan de vakantie een goede planning maken. Als je bijvoorbeeld 14 dagen op het eiland bent, dan kun je daar een aantal dagen besteden aan het bekijken van de cultuur. Het is dan erg raadzaam om goed te kijken waar de bezienswaardigheden zijn en wat je er allemaal kunt doen. Op die manier mis je geen enkele hot spot en kun je met een voldaan gevoel op vakantie gaan, en met mooie foto’s weer thuiskomen.

 

Top 10 hotspots Gran Canaria

Wanneer je meer waarde hecht aan cultuur en geschiedenis zijn de historische gebouwen in verscheidene dorpen en steden, eveneens aanwezig in de top 10, een absolute bezichtiging waard. Zo vind je in de grote winkelstraten, zoals in de hoofdstad Las Palmas, gezellige Spaanse tapasbarretjes waar je de kookkunsten van de lokale chefkoks letterlijk kunt proeven. Nu rest alleen nog de vraag: ‘Waar bevinden de bezienswaardigheden van Gran Canaria zich allemaal?’ En, welke hotspots mogen zich eigenlijk met recht in de top 10 voegen?

 

Bezienswaardigheden Gran Canaria:

Bezienswaardigheden Gran Canaria

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op Gran Canaria?
  • Bezoek hotspots, zoals de Iglesia de San Juan Bautista
  • Welke gebouwen moet je gezien hebben op het eiland?
  • Heerlijk shoppen in La Vegueta
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Wil je geen enkele mooie plek van het eiland missen? Doe dan een beetje research voordat je op vakantie gaat. Je kunt alvast een lijstje maken met de plekken, gebouwen, stranden of stadjes die je tijdens deze vakantie wilt gaan bezoeken. Om je te helpen kun je hieronder de top 10 bezienswaardigheden van Gran Canaria bekijken. Welke pleinen of gebouwen moet je absoluut gezien hebben? Door de top 10 te bekijken kom je daar snel genoeg achter.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Gran Canaria:

 

1. Teror

Teror-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

Dit historische dorpje is onverwacht en indrukwekkend. Het beschikt over pittoreske huisjes, bedrijvige pleintjes en een kleine, maar statige basiliek. Je kunt hier mooie foto’s maken en lekker rondlopen door de verschillende straatjes. Je kunt er ook genieten van een lekkere kop koffie of een ander drankje.

2. Fuente de los Azulejos

Fuente-de-los-Azulejos-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

Deze massieve rotspartij heeft door de mineralen een groene, blauwe en roodachtige kleur gekregen en behoort tot één van de mooiste bezienswaardigheden. Als de zon op deze rots schijnt dan zijn de kleuren goed zichtbaar. Je zult er dan vele mensen tegenkomen die deze kleuren zo mooi mogelijk op de foto willen zetten. Soms kun je daarvoor beter een stapje terug doen dan zo dicht mogelijk bij de rots willen staan.

3. Iglesia de San Juan Bautista

Iglesia-de-San-Juan-Bautista-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

Eén van de meest indrukwekkende items uit de top 10 bezienswaardigheden is deze gotische en majestueuze kerk van Las Palmas die zich bevindt in het hart van de stad. De kerk is van verre al te zien door de hoge kerktorens. Je kunt rondom de kerk ook genieten van de omgeving. De kerk zelf is ook te bezoeken. Je kunt hier vele foto’s maken of een kaarsje aansteken voor iemand die je mist.

4. Roque Nublo

Roque-Nublo-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

De 67 meter hoge rots ‘Roque Nublo’ is een symbool op Gran Canaria en biedt mooie uitzichten over het eiland; tevens wordt het gebruikt als herkenningspunt.

5. Dunas de Maspalomas

Dunas-de-Maspalomas-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

De enorme zandmassa van Maspalomas laat je even geloven dat je in de Sahara bent beland. Het behoort tot de ultieme hotspots voor rust- en natuurliefhebbers. Je kunt hier uren lang wandelen zonder last van elkaar te hebben. Er zijn op deze stranden weinig horeca te vinden. Denk daarom goed om extra water.

6. Pico de Bandana

Pico-de-Bandana-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

Deze dode vulkaan toont een oude krater en behoort met recht tot de top 10 bezienswaardigheden, daar waar Gran Canaria deel uitmaakt van een vulkanische eilandarchipel. Met een excursie kun je deze plaats eenvoudig bereiken. Met eigen vervoer kun je er ook komen, alhoewel dat wordt afgeraden door verschillende hotels.

7. Calle Triana

Deze plek behoort tot één van de meest kenmerkende winkelstraten van de hoofdstad Las Palmas. Voor winkelliefhebbers is dit één van de absolute hotspots. Neem je creditcard maar mee want de hoeveelheid winkels zorgen gegarandeerd voor gevulde tassen.

8. Barranco de Guayadeque

Barranco-de-Guayadeque-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

Het indrukwekkende natuurgebied beschikt over grootse ravijnen en imposante grotten; een ware belevenis voor natuurliefhebbers. Door de goede paden kun je hier wandelen en van de natuur genieten. Door de hoge rotsen en goede begroeiing loop je niet de hele dag in de zon. Je kunt deze plek het beste in de ochtend of namiddag bezoeken. Op het heetst van de dag kan het hier best warm worden.

9. La Vegueta

La-Vegueta-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

Dit oude stadsgedeelte van Las Palmas geeft een kijkje in de historie van Gran Canaria. Het toont veel historische bezienswaardigheden en behoort met recht in deze top 10. Je kunt er heerlijk genieten van de terrassen en de omgeving.

10. Park Doramas

Park-Doramas-Bezienswaardigheden-Gran-Canaria

Dit park behoort tot ‘de plekken’ voor natuurliefhebbers met de exotische plantensoorten, palmbomen, fonteinen en watervallen. Je kunt op vele plaatsen mooie foto’s maken. Maak je geheugenkaart maar alvast leeg want je gaat hier zeker de nodige foto’s maken.

Wanneer je echt van natuur houdt, is Gran Canaria, met de kenmerkende vulkanen en mineraalrotsen, een ware belevenis. Maar, ook de historische steden, diverse winkelstraten en vele hotspots maken het gebied voor een breed publiek toegankelijk. Wil jij ook ronddwalen in de oude straatjes van Gran Canaria? Bezoek dan deze top 10 bezienswaardigheden.