Top 10 bezienswaardigheden Griekenland

Wat is er te doen in Griekenland? De mooiste bezienswaardigheden zie je hieronder in een handige top 10.

Griekenland bestaat uit een deel vasteland en daarnaast heel veel eilanden, groot en klein. Jaarlijks komen er ongeveer 25 miljoen toeristen genieten van dit prachtige land. Wat is er te doen in Griekenland?

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Griekenland op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Griekenland

Griekenland is 24 Nationale Parken rijk. Dit zijn natuurgebieden waar je kunt fietsen, wandelen of soms zwemmen. Tal van excursie-mogelijkheden voor de toeristen die meer willen weten over bepaalde gebieden of monumenten uit de Griekse en de Romeinse oudheid. Griekenland heeft een belangrijke rol gespeeld in de klassieke oudheid. Maar ook de Turken hebben hun spoor achtergelaten in Griekenland. Er is veel te zien en te beleven in het prachtige top 10 Griekenland.

 

Bezienswaardigheden Griekenland:

  • De leukste plekjes van het land en eilanden
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in dit land allemaal doen?
  • Leuke eilanden zoals Kreta, Kos, Rhodos, Corfu, Samos en Zakynthos
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Griekenland >>

 

Er zijn in het hele land, vooral langs de kustlijn vele uitstekende hotels waar hotspots aanwezig zijn. Maar ook voor de kampeerders is er meer dan voldoende keus. De Griekse keuken is rijk aan veel verschillende gerechten. De hoofdingrediënten van de traditionele Griekse keuken zijn onder andere: aubergine en courgette, fetakaas, olijfolie en Griekse yoghurt. Hiermee maken de koks de heerlijkste gerechten zoals: moussaka, spanakopita, tonosalata, kolokithakia en nog veel meer smakelijke maaltijden. 

 

Top 10 hotspots Griekenland

En in menig top 10 restaurant en taverna kun je genieten van zowel de Griekse keuken als de internationale keuken en bovendien hebben de meesten van hen hotspots tot je beschikking. De bevolking van Griekenland is erg vriendelijk en gastvrij. Het land is rijk aan bossen, bergen en stranden. Er zijn witte kiezelstranden en goudgele zandstranden. Maar ook vind je er top 10 bezienswaardigheden zoals waterpretparken, speeltuinen en geweldig leuke stadjes en dorpjes waar je heerlijk kan wandelen in pittoreske straatjes en gezellig kunt winkelen in de vele souvenirwinkeltjes. Griekenland is een onvervalste toeristische trekpleister. Dit mooie land is eigenlijk een land waar je kunt genieten van alle facetten van een welbestede vakantie: Zon, zee en strand en oudheden en monumenten en een bruisend nachtleven. Het land heeft ook enkele bekende eilanden. Deze kun je hieronder bekijken. Elk eiland heeft ook vele mooie bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden Griekenland:

Bezienswaardigheden Griekenland

(Bekijk hierboven de bezienswaardigheden en hotspots op de website van TUI.nl. Klik op de foto’s en video voor een vergroting.)

  • Wat is er te doen in Griekenland?
  • Wat zijn de leukste plekjes van het land en de eilanden?
  • Bekijk de vele historie en de mooiste steden en dorpjes
  • Winkelen en eten in de Griekse straatjes
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Griekenland is een democratische republiek in het zuidoosten van Europa. Officieel heet Griekenland: De Helleense Republiek. In feite komt het woord democratie uit het Grieks! Demos = volk en Kratos = macht en dat betekent vrij vertaald: ‘macht aan het volk’.

De mooiste eilanden van Griekenland:

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Griekenland:

 

1. Athene

Athene - Bezienswaardigheden Griekenland

Athene is de hoofdstad en tegelijk de grootste stad van Griekenland.
Interessant en gemakkelijk is, dat heel veel van de top 10 bezienswaardigheden van Athene vlak bij elkaar staan. Denk daarbij aan de beroemde Akropolis en het Parthenon, de beroemde wijken Monastirski en Plaka en de Oude Markt en nog vele andere bezienswaardigheden.

2. Het Akropolis Museum

Akropolis museum - Bezienswaardigheden Griekenland

Dit museum bestond al sinds 1878 en is in juni 2007 gesloten, omdat het verbouwd werd en een deel nieuw is gebouwd. De feestelijke opening in 2009 liet een veel uitgebreidere collectie zien. Beeldjes en sculpturen, vazen en reliëfs en nog veel meer! Het museum is voor een groot deel van glas, waardoor er een mooie lichtval is.

3. Porto Roxa

Porto Roxa - bezienswaardigheden Griekenland

Dit prachtige strand is een ware oase. Strand en zee in de mooiste groene kleuren. Wat is er te doen in Porto Roxa? Er staat een duik/springtoren waar je van kunt springen in het water. Er staan enkele taverna’s waar je lekker kunt eten en ze hebben ook hotspots!
Je kunt er snorkelen of duiken of gewoon lekker zitten op het strand.

4. Askos Stone Park

Askos Stone Park - Bezienswaardigheden Griekenland

Wat is er te doen in het Askos Stone Park? Dit park is erg leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is een klein dierenpark. Je treft er paarden, pony’s en schaapjes aan. De dieren mogen gevoederd worden. Ze zijn best tam en laten zich aaien. Wel hier en daar rotsachtig, dus beter goede wandelschoenen aantrekken!

5. Xigia

Xigia - Bezienswaardigheden Griekenland

Dit prachtige strand ligt op Zakynthos. Fantastisch strandje met kristalhelder water! Hier en daar voel je in het blauwgroene water koudere stromingen, wat een hele aparte ervaring is. Strandstoelen en parasols zijn er te huur. Je hebt er een mooi uitzicht over het water. Snorkelen is daar erg leuk vanwege de mooie gekleurde vissen.

6. Navagio Beach

Navagio beach - Bezienswaardigheden Griekenland

Dit adembenemend mooie strand wordt ook wel Shipwreck Beach genoemd. Er ligt een aangespoeld oud scheepswrak op het strand. Er liggen kleine, witte kiezelsteentjes op het zand. Je kunt naar Navagio Beach met de boot. En voor de dappere toeristen; Je kan er Base-jumpend vanaf de rotsen naar toe!

7. Plaka

Plaka - Bezienswaardigheden Griekenland

Deze oude volksbuurt is een wijk aan de voet van Akropolis in Athene. Wat is er te doen in Plaka? Plaka is een top 10 Griekenland bezienswaardigheid die heel populair is bij de toeristen, omdat je daar gezellig kunt wandelen en winkelen, eten en drinken. Hotspots zijn hier en daar aanwezig. De straatjes en kronkel-steegjes zijn leuk!

8. Nationaal Archeologisch Museum van Athene

Nationaal Archeologisch Museum van Athene - Bezienswaardigheden Griekenland

Dit wereldberoemde museum stelt belangrijke kunstvoorwerpen uit de Griekse Oudheid ten toon. Voor de liefhebber van oude kunst een must! Veel kunstkenners en archeologen zien het Nationaal Archeologisch Museum als zeer belangrijk.

9. Chania (Kreta)

Chania (Kreta) - Bezienswaardigheden Griekenland

In het westen van Kreta bevindt zich de provincie Chania. Het ligt in een wat rustiger gebied van Griekenland. Chania is een schilderachtig mooie havenstad met een oude haven waar je goed kunt uitgaan in de vele bars en cafeetjes. Ook de top 10 restaurants en taverna’s met voldoende hotspots, zijn er ruim vertegenwoordigd. Er is een mooie boulevard voor een gezellige wandeling langs het water. De vuurtoren daar is zeker een bezoekje waard!

10. Pythagorion

Pythagorion - Bezienswaardigheden Griekenland

Hier tref je dus alle ingrediënten aan voor een top vakantie! Wat een leuk en gezellig stadje is Pythagorion. ‘s Avonds misschien nog wel gezelliger dan overdag, is dit havenstadje een plek waar je heerlijk uit eten kan gaan en lekker kan genieten van zang en dans in de leuke bars en café’s. Je kunt overdag de Romeinse Baden bezoeken en ook het kasteel en het klooster zijn zeker de moeite waard om te gaan bezoeken.