Top 10 bezienswaardigheden Ibiza

Hoe ziet de top 10 van het eiland er precies uit? Je ziet de bezienswaardigheden en hotspots hieronder in de top 10 van Ibiza! 

In de top 10 bezienswaardigheden op Ibiza zie je deze diversiteit goed terugkomen. De stranden, steden en andere faciliteiten, zoals de bekende Hippiemarkt en een museum, zijn voor de bedrijvige Ibiza-liefhebbers absolute hotspots. Er is vrijwel geen plek ter wereld te benoemen die zoveel vrijheid in zich heeft als dit Spaanse eiland van de Balearen: Ibiza. 

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Ibiza op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Ibiza

Dit eiland is natuurlijk meer dan ‘vrijheid’ en feestelijke gelegenheden. En daarover is een heuse top 10 aan hotspots samengesteld.  Eén van de grootste redenen waarom Ibiza zo geliefd is bij velen, is haar bijzonder grote tolerantie omtrent de verschillen in mens en maatschappij. Je afkomst, kleur of religie? Het doet er niet toe; iedereen is welkom op dit Spaanse eiland. Maar, het is natuurlijk niet alleen de ‘vrijheid’ en ‘tolerantie’ die deze plek zo uiterst geliefd maken.

 

Bezienswaardigheden Ibiza:

Top 10 bezienswaardigheden Ibiza

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Playa d’en Bossa en Santa Eulalia
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Ibiza >>

 

Top 10 hotspots Ibiza

Beginnend bij de meest prominente plek van het eiland: Ibiza stad. Deze flamboyante hoofdstad is eigenlijk van alle markten thuis. Waar de een zich tot in de late uurtjes kan vermaken in de meest moderne clubs, kiest de ander ervoor zich terug te trekken in de oude stad, verrijkt met idyllische straatjes en omringd door robuuste stadsmuren.

Maar, ben je meer een rustzoeker, dan weet de top 10 ook hier op in te spelen, zoals het magische Es Vedrà. Zo zijn er ook vele schilderachtige en binnenlandse dorpjes, gelegen in valleien met talloze olijfbomen, waar je prachtige tochten, zelfs rijdend te paard, kunt maken.

 

Bezienswaardigheden Ibiza:

Bezienswaardigheden van Ibiza

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op het eiland?
  • Welke plekken op Ibiza moet je gezien hebben? Zoals Ibiza-stad en de haven
  • Populaire trekpleisters, zoals de hippiemarkten en de oude stad
  • Geweldige stranden op Formentera
  • Bekijk op TUI handige informatie en de mooiste reizen

 

Zelfs voor de allerkleinsten heeft het eiland diverse faciliteiten waar, op sommige locaties uit de top 10, de visjes letterlijk om je heen zwemmen. En, wil jij nu ook graag weten waar deze mooie plekken op Ibiza te vinden zijn? Je vindt het in deze top 10!


 

Top 10 bezienswaardigheden Ibiza:

 

1. Ibiza stad

Top 10 Ibiza, oude stad

De hoofdstad van Ibiza behoort met recht tot de top 10 hotspots van het eiland. Nergens ter wereld is er eigenlijk een stad zo vrij en ‘verschillen-accepterend’ als deze plek: in feite mag je hier alles. Naast het moderne gedeelte, met bedrijvige clubs en luxueuze restaurants, heeft Ibiza stad ook een oude stadskern. Wanneer je dus veel bezienswaardigheden, eveneens uit de top 10, wilt zien, moet je zeker in Ibiza stad zijn.

2. Dalt Vila

Dalt Vila, top 10 bezienswaardigheden Ibiza

De oude stadskern van Ibiza stad ligt lijnrecht tegenover het mondaine en bedrijvige leven dat zich beneden bij de haven afspeelt. Bovenop de heuvel begeeft zich een oud kasteel dat je een mooi uitzicht over de stad biedt. Zo is Dalt Vila omgeven door oude, 16e eeuwse stadsmuren en kun je verrassende wandelingen door de schilderachtige straatjes maken. En, wil je graag wat winkeltjes of een terrasje opzoeken? Ook daarvoor kun je hier terecht.

3. Es Vedrà

Es Vedra, bezienswaardigheid top 10 Ibiza

Deze rotsachtige plek uit de top 10 bezienswaardigheden is één van de bekendste, onbewoonde eilanden van de Balearen en is, naast een herkenningspunt, een ‘magische plek’ waar vele mythes ontstaan zijn die nog altijd voortleven op Ibiza. Volgens Nostradamus zou Es Vedrà de enige plek zijn om te overleven wanneer de wereld haar einde zou naderen.

4. Hippiemarkt

Hippiemarkt Ibiza

Het is waarschijnlijk de bekendste markt van het Koninkrijk Spanje: de Hippiemarkt van Punta Arabí op Ibiza. De liefde voor het ‘zigeunerleven’ komt hier in de meest moderne vormen naar buiten: van huisdecoratie tot modieuze kleding. Ook mensen die niet echt van plan zijn iets kopen, komen alleen al naar deze plek om de pracht van de ‘Bohemian’ te bezichtigen; hierdoor behoort het zeker tot de absolute hotspots.

5. Haven

Haven Ibiza

De haven van de hoofdstad is een van de leukste hotspots van het eiland. In de zomer zie je hier enorme jachten, soms van wel 100 meter lang. De haven is in 2016 gerenoveerd. Langs de haven zijn diverse terrassen waar je iets kunt eten en drinken.

6. Formentera

Top 10 Ibiza, het eiland Formentera

Dit eiland is per boot bereikbaar vanaf diverse plaatsen op Ibiza. Zo kun je vanaf Ibiza-stad binnen een half uurtje naar Formentera varen. Het eiland staat bekend om haar prachtige stranden en helderblauwe zee. Ook zijn er diverse leuke winkeltjes en hotels.

7. Playa Cala Salada

Playa cala salada, top 10 Ibiza

Eén van de mooiste en paradijselijke baaien is Playa Cala Salada. Vanaf het witte strand heb je uitzicht op de kleine zeilbootjes die zich rustig op het water voortbewegen. In de omgeving zie je rotsachtige heuvels met vele bomen die deze plek uit de top 10 bezienswaardigheden des te idyllischer maken.

8. Passeig de Vara de Rey

Winkelstraat Ibiza, bekijk de hotspot

Dit chique winkelstraatje uit de top 10 bezienswaardigheden van Ibiza brengt je naar allerlei leuke winkels en boetiekjes, gelegen aan een mooi pleintje. Het wordt omringd door groene bomen en diverse standbeelden. Als je van winkelen houdt, is dit zeker een aanrader.

9. Aquarium Cap Blanc

Top 10 Ibiza, aquarium cap blanc

Wanneer je van het waterleven houdt, behoort deze zeker tot de top 10. In deze grotachtige locatie vind je diverse aquariums waar de mooiste vissen in rondzwemmen. Zo wandel je over grote, stenen vloeren waarbij de vissen sierlijk langs je heen zwemmen. Vooral voor kinderen behoort dit tot de absolute bezienswaardigheden.

10. Puig des Molins

Top 10 Ibiza, puig des molins grotten

Het zijn één van de best bewaarde gebleven ter wereld: de ondergrondse graftombes van Puig des Molins uit de top 10 op Ibiza. Het bijbehorende archeologische museum bevat een zeer rijke collectie aan vondsten uit de Punische periode. Wanneer je dit soort historie zeer kunt waarderen, behoort dit tot de echte bezienswaardigheden op Ibiza.

Je hoeft dus geen fanatieke feestganger te zijn om van Ibiza te houden. Er zijn genoeg bijzondere locaties die het eiland in een totaal ander daglicht zetten zonder dat je meegenomen wordt in het feestgedruis. De historische, kleine dorpjes in het binnenland laten je de bedrijvigheid van Ibiza stad tijdelijk vergeten en nemen je mee in de pure, Spaanse cultuur. Ben jij ook benieuwd naar alles wat Ibiza jou te bieden heeft? Vergeet dan niet deze top 10 bezienswaardigheden op jouw verlanglijstje van reizen te zetten!