Top 10 bezienswaardigheden Istrië

Wat is er te doen in Istrië? Bekijk de hotspots in de onderstaande bezienswaardigheden top 10. 

In het westen van Kroatië ligt de provincie Istrië. Istrië is een groot schiereiland dat slechts gedeeltelijk toebehoort aan Kroatië. Slovenië en Italië zijn de andere twee landen aan wie Istrië toebehoort. Er wonen dan ook aardig wat Slovenen en Italianen op het eiland. Istrië is het grootste schiereiland van de regio en het ligt aan de Adriatische Zee. Wat is er te doen in Istrië?

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Istrië op TUI.nl

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Istrië

Behalve de schitterende natuurparken en andere bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Baredine Grotten en het Brijuni National Park tref je veel historische oude gebouwen, forten en kerken aan in Istrië. Indrukwekkende gebouwen die je veel vertellen over het verleden en hoe de mensen er vroeger gewerkt en geleefd hebben. De stranden van Istrië zijn gedeeltelijk kiezelstranden en voor een deel zandstranden.

 

Bezienswaardigheden Istrië:

Top 10 bezienswaardigheden Istrië

  • De meest bijzondere plekken in Istrië
  • Leuke dorpjes en steden
  • O.a. Porec, Pula en Medulin
  • De bezienswaardigheden, reizen en informatie zie je op de vakantiediscounter

Ontdek de bezienswaardigheden van Istrië >>

 

Istrië is in het verleden bezet geweest door verschillende naties. Oostenrijk, Italië en ook de oude Romeinen hebben hier lange tijd geleefd. Dit is terug te vinden in de bouwstijlen die je regelmatig tegenkomt op het schiereiland. Veel plezier is er te beleven op de top 10 mooie stranden van Porec. Jetski’s zijn daar te huur alsmede andere watersportmogelijkheden. Op de meeste stranden zijn hotspots. De lokale bevolking is uiterst gastvrij en vriendelijk en je zult je welkom voelen.

 

Top 10 hotspots Istrië

Er zijn talloze kleine pittoreske vissersdorpjes in Istrië waar je in de restaurantjes heerlijke visgerechten kan eten. Het kunstenaarsdorp Groznjan waar ‘s zomers zoveel te zien en te beleven valt. Het Ucka Natuurpark is een beleving om in rond te wandelen of te fietsen en ook qua monumenten zijn de Eufrasius Basiliek in Porec en de tempel van keizer Augustus top 10 bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden Istrië:

Bezienswaardigheden Istrië

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen in Istrië?
  • Wat zijn de leukste plekjes op het schiereiland?
  • Geniet van de mooie natuur door te wandelen en te duiken
  • Winkelen en eten in de mooie steden
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

We komen nog terug op enkele van deze interessante top 10 bezienswaardigheden, zodat je voldoende inzicht krijgt in alle mooie bezienswaardigheden van Istrië. Istrië is een land vol top 10 bezienswaardigheden die stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard zijn. Hieronder een opsomming van de top 10 bezienswaardigheden die Istrië zo’n geliefd vakantieland maken.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Istrië:

 

1. Het Romeinse Amfitheater van Pula

Het Romeinse Amfitheater van Pula - Bezienswaardigheden Istrië

Dit Amfitheater dat gebouwd is in opdracht van keizer Augustus, de toenmalige César is voltooid in de jaren rond de geboorte van Christus. Dus ongeveer 2000 jaar geleden. Maar het staat er nog prachtig bij. Vroeger moesten de slaven hier tegen leeuwen en andere wilde dieren vechten. Wat is er te doen in dit Amfitheater? Tegenwoordig wordt het Amfitheater gebruikt voor toneelvoorstellingen, popconcerten en het Pula Filmfestival. In het Amfitheater zijn een paar hotspots aanwezig.

2. Istralandia Waterpark

Wat is er te doen in het Istralandia Waterpark? Hier is een dagje doorbrengen misschien niet eens genoeg! Je vindt hier teveel om op te noemen. Allerlei soorten glijbanen, bubbelbaden en zwembaden. Inclusief een golfslagbad. Er worden voorstellingen gegeven voor jong en oud. Je kan er beach-volleybal spelen en tafeltennissen. Er worden ‘schuimparty’s’ gegeven. Tot grote hilariteit van alle aanwezigen worden jong en oud (als ze willen) bedekt met een veilige schuimlaag. Hotspots zijn aanwezig in het park.

3. De Baredine Grotten

Baredine grotten - Bezienswaardigheden Istrië

Een bezoek aan deze grotten is zeker een leuke en spannende ervaring. Het begint als een diepe spelonk waarin je kunt afdalen tot zo’n 80 meter diepte. Het bijzondere aan deze grotten is, dat ze beneden uitkomen op het meer. Sinds 1995 hebben de autoriteiten deze plaats opengesteld voor het toerisme.

4. Het kunstenaarsdorp Groznjan

Groznjan - Bezienswaardigheden Istrië

De kronkelweg naar Groznjan is een mooie route met een fantastisch uitzicht over de hele omgeving. In Groznjan zelf tref je leuke straatjes aan met kinderkopjes (bolle straatstenen). Dus trek maar goede wandelschoenen aan! Overal zijn winkeltjes waar de artiesten hun kunstwerken verkopen zoals schilderijen en beeldhouwwerken groot en klein. Helaas zijn de kunstenaars alleen in de zomer aanwezig in Groznjan. Na de zomer trekken ze naar de kust.

5. Het Brijuni National Park

Brijuni National Park - Bezienswaardigheden Istrië

Wat is er te doen in het Brijuni Nationale Park? Aan de westkust van Istrië ligt een groepje eilanden bestaand uit tien grote en vier kleine eilanden die de Brijuni Eilanden heten. Het is zo’n prachtige omgeving dat de hele groep eilanden is uitgeroepen tot het Nationale Park Brijuni. De schoonheid van de natuur is verbluffend mooi.

6. De Tempel van Augustus in Pula

De Tempel van Augustus in Pula - bezienswaardigheden Istrië

Deze zesde top 10 bezienswaardigheid is gebouwd ter ere van Keizer Augustus die de eerste keizer was van het Romeinse Rijk. Hij is rond de 2000 jaar oud en het laat goed zien wat voor enorme gebouwen de Romeinen konden bouwen. Op het plein ernaast zijn diverse café’s waar je iets kan drinken en waar je hier en daar hotspots tot je beschikking vindt.

7. Rovinj

Rovinj - Bezienswaardigheden Istrië

De Sint Eufemia Kerk in Rovinj. Ben je in een bui om iets serieus te gaan doen? Ga dan de indrukwekkende Sint Eufemia Kerk bezichtigen met zijn mooie, 60 meter hoge klokkentoren. Het is een mooie kerk. De bouw (die is begonnen in 1651) heeft maar liefst 26 jaar geduurd! Op zich is Rovinj al een enig plaatsje om te bezoeken. Wat is er te doen in Rovinj? Iedere zomer worden daar de zomer-salsafestivals gehouden. Dat is een goede reden om erheen te gaan. Eten, drinken en opzwepende salsamuziek.

8. Eufrasius Basiliek

Eufrasius Basiliek - Bezienswaardigheden Istrië

Het beroemdste en meest bekende religieuze bouwwerk in Kroatië is deze Basiliek. Deze indrukwekkende kerk is gebouwd in de zesde eeuw door Eufrasius. Het gebouw is groot en indrukwekkend en zeker een bezichtiging waard. Het toen gebouwde Atrium en het Bisschopspaleis maken ook deel uit van het gebouwencomplex.

9. Het Aquarium van Pula

In dit prachtige aquarium vind je uiteraard de vele vissoorten uit de Adriatische Zee, maar ook andere soorten zeevissen en zoetwatervissen. Ook hebben ze daar amfibieën en reptielen om te bekijken. Je kunt in tunnels onder de aquariums doorlopen. Er zijn ook restaurantjes om iets te eten of te drinken. Hotspots aanwezig.

10. Het havenstadje Umag

Umag - Bezienswaardigheden Istrië

Vlakbij de grens met Slovenië ligt dit lieflijke stadje met zijn vele gezellige eetgelegenheden en cafeetjes en bars. Je vindt er leuke winkelstraten en het stadje ligt in een mooie omgeving. Wat is er te doen in Umag? In het charmante haventje tref je lekker veel souvenirwinkels en leuke eetgelegenheden aan. Ook kan je er de Sint Peregrinus Kerk bezichtigen die gebouwd is in 1757.