Top 10 bezienswaardigheden Jamaica

Wat is er te doen op Jamaica? Je ziet alle hotspots en bezienswaardigheden in de onderstaande top 10!

Jamaica is een Caribisch eiland dat onlosmakelijk verbonden is met termen als zon, zee, strand, rum, reggae en natuurlijk de legendarische Bob Marley. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat elk jaar opnieuw heel wat toeristen hun weg vinden naar dit aards paradijs. Van de hoofdstad Kingston tot het bekende Montego Bay tot de adembenemende Dunn’s River watervallen. 

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Jamaica op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Jamaica

Een top 10 bezienswaardigheden samenstellen als antwoord op de vraag “Wat is er te doen in Jamaica?” zit bomvol natuurschoon. Dit tropisch eiland biedt een divers landschap waar elk type toerist wel zijn of haar ding terug kan vinden. Voor een echte strandvakantie is er het legendarische Seven Mile Beach en kan je terecht in de luxe resorts bij Negril, Port Antonio of Montego Bay. Trek je meer richting het binnenland dan valt meteen het bergachtig landschap van Jamaica op en de tropische regenwouden. Pak dus maar gelijk jouw wandelschoenen in en zorg dat de batterij van jouw camera volledig opgeladen is. Wat is er te doen in Jamaica? Een paar duizend foto’s trekken van de bezienswaardigheden bijvoorbeeld.

 

Bezienswaardigheden Jamaica:

Bezienswaardigheden-Jamaica

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Negril, Runaway Bay, Montego Bay en Ocho Rios
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Jamaica >>

 

Top 10 hotspots Jamaica

Jamaica heeft niet altijd genoten van de beste reputatie buiten de resorts, maar toch loont het als toerist enorm om die stap te zetten. De Jamaicaanse cultuur is er eentje om U tegen te zeggen. Zijn rijke geschiedenis maakt van dit eiland een smeltkroes van culturen waar Afrikaanse, Spaanse en Engelse invloeden in terug te vinden zijn. Snuif dan ook de lokale cultuur op in het pittoreske vissersdorpje Ocho Rios, dompel je helemaal onder in de sfeer van het legendarische Kingston of bezoek Nine Miles. Zegt die laatste naam je niets? Dan helpt het misschien als we je vertellen dat dit de geboorteplaats was van de koning van de reggae: Bob Marley. Voor wie de moeite doet ze op te zoeken heeft Jamaica onder zijn top 10 bezienswaardigheden heel wat culturele pareltjes.

 

Bezienswaardigheden Jamaica:

Bezienswaardigheden Jamaica

(Klik op de foto’s of video voor de vergroting. Je kunt zo alle bezienswaardigheden en hotspots bekijken op TUI.nl.)

  • Wat is er te doen op Jamaica?
  • Waar liggen de hotspots en bezienswaardigheden?
  • Bekijk de blue mountains of de Dunn’s River Falls
  • Bezoek de hoofdstad Kingston en geniet van de vele winkels
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Jamaica:

 

1. Kingston

Kingston - Bezienswaardigheden Jamaica

De top 10 bezienswaardigheden van Jamaica moeten gewoon geopend worden met de hoofdstad. Kingston is in elk aspect de belangrijkste stad van het eiland en één van de hotspots. Bob Marley woonde hier vanaf zijn tienerjaren en dit is de stad waar reggae groot werd. Bezoek het Bob Marley museum, duik het nachtleven in of trek naar het bekende Devon House dat in koloniale stijl werd gebouwd in de 19de eeuw. In Kingston is er altijd wel iets te doen.

2. Dunn’s River Falls

Dunn’s River Falls - Bezienswaardigheden Jamaica

De tweede van onze top 10 bezienswaardigheden in Jamaica zal voor heel wat mensen op nummer 1 staan. Dunn’s River Falls is de bekendste en mooiste waterval van Jamaica. Opvallend is dat de waterval met zijn 30 meter relatief klein is. Wat ze ontbreekt in pure hoogte maakt de waterval echter meer dan goed in natuurschoon. Dankzij de bijzondere trapvormen die zijn uitgesleten valt Dunn’s River Falls overigens zeer simpel te beklimmen.

3. Negril

Negril - Bezienswaardigheden Jamaica

Wil je in jouw top 10 bezienswaardigheden liever op een strandstoel liggen en genieten van de zon? Dan is de badplaats Negril in het westelijke deel van Jamaica exact wat je zoekt. Hier zit je niet alleen goed voor het beoefenen van watersporten, maar vind je ook het wereldberoemde Seven Mile Beach terug. Heb je nog wat tijd over? Breng dan ook een bezoekje aan de Appleton Rumfabriek.

4. Montego Bay

Montego Bay - Bezienswaardigheden Jamaica

Wat is er te doen in Jamaica? De top 10 bezienswaardigheden waaruit dat antwoord bestaat telt zonder uitzondering Montego Bay. Montego Bay is de tweede grootste stad van Jamaica en het is hier dat de meeste zandstranden terug te vinden zijn. Het toeristisch leven is hier goed ontwikkeld en als je graag griezelt? Breng dan eens een bezoekje aan het enge Rose Hall Great House.

5. Blue Mountains

Blue Mountains - Bezienswaardigheden Jamaica

Het oudste en hoogste gebergte van Jamaica kan je in het oosten van het eiland terugvinden. De naam Blue Mountains is afgeleid van de blauwige nevel die de toppen van dit gebergte altijd schijnen te omhullen. Natuurliefhebbers kunnen in het bijhorende Blue Mountains National Park vast en zeker hun ei kwijt. Naast bergbeklimmen valt hier overigens ook wat cultuur op te snuiven. In dit gebied zijn enkele van de beste plantages van Jamaica terug te vinden.

6. Ocho Rios

Ocho Rios - Bezienswaardigheden Jamaica

Ocho Rios is zo’n bestemming die je moet meegemaakt hebben om te begrijpen dat het in een top 10 van bezienswaardigheden staat. Dit oude vissersdorp ligt vlakbij Dunn’s River Falls en biedt een mooie mengelmoes aan activiteiten en heel wat hotspots. Bezoek bijvoorbeeld de kloof Fern Gully of de adembenemende bloemenpracht van het Cranbrook Flower Forest. Duik je liever het water in? Watersporten en duiken zijn in Ocho Rios een echte must.

7. Nine Miles

Nine miles

In het noorden van Jamaica vind je het bekend Nine Miles terug. Wat is er te doen in Nine Miles en waarom staat het in onze top 10? Het antwoord op die vragen heeft alles te maken met de legendarische Bob Marley. Dit dorp is immers zijn geboortestad en ook de locatie van zijn mausoleum. Ook het geboortehuis van Bob Marley staat er nog steeds en is omgevormd tot een soort museum.

8. Port Antonio

Port Antonio

Heb je gewoon eens trek in het rustig aan te doen? Dan is de volgende inzending van onze top 10 bezienswaardigheden geknipt voor jou. Port Antonio is een plek waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. In tegenstelling tot het bruisende Kingston en het wilde Montego Bay kan je hier echt relaxen. Wat is er te doen in Port Antonio? Bijvoorbeeld het paradijselijke Blue Lagoon bezoeken of gewoon met een cocktail genieten van de zon.

9. Black River Great Morass

Black River Great Morass - Bezienswaardigheden Jamaica

Het Black River Great Morass is een moeras dat je terug kunt vinden aan de riviermond van de Black River. Dit natuurgebied valt via excursies volledig te verkennen en is één van de grootste aanraders op het hele eiland. Het aantal krokodillen en alligators die je onderweg tegen komt vallen haast niet te tellen en vaar ook zeker eens door Bamboo Avenue. Een waardige toevoeging aan onze top 10.

10. Dolphin Cove

Dolphin cave

Onze top 10 bezienswaardigheden in Jamaica sluiten we af met Dolphin Cove. Een plek die voor heel wat toeristen tot de hotspots van Jamaica behoort. Zoals de naam als zegt is dit de plek bij uitstek om te zwemmen met een dolfijn. Naast zwemmen met dolfijnen vallen hier nog tal van andere activiteiten in en rond het water te volbrengen. Een echte aanrader.