Top 10 bezienswaardigheden Kenia

Wat is er te doen in Kenia? Bekijk hieronder de bezienswaardigheden en hotspots in de top 10.

Kenia is een republiek vol bezienswaardigheden in het oosten van Afrika en het staat bekend om nationale parken waar toeristen komen om te genieten van de top 10 natuurparken. Je treft daar in de verschillende natuurgebieden de zogenaamde ‘Big Five’ (de grote 5) aan. Afrikaanse olifanten, neushoorns, kafferbuffels, luipaarden en leeuwen. 

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Kenia op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Kenia

Onder de bezienswaardigheden bevinden zich meerdere bevolkingsgroepen en stammen. Om enkele op te noemen zijn er de Masai, de Kikuyu en de Luhya. Ook niet-Afrikanen zijn daar woonachtig zoals de Europeanen, de Aziaten en de Arabieren. Kenia is een groot land met vele bezienswaardigheden waar bijna overal hotspots zijn. Nationale parken, prachtige meren (waarvan er enkele op de Werelderfgoed lijst van Unesco staan) en bezienswaardigheden zoals spectaculaire mangrove bossen. Kortom, een reis om niet snel meer te vergeten.

 

Bezienswaardigheden Kenia:

Bezienswaardigheden-Kenia

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Bamburi, Diani Beach, Chale Island, Kilifi, Nyali, Shanzu en Ukunda
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Kenia >>

 

Top 10 hotspots Kenia

De hoofdstad van Kenia is Nairobi. Deze naam komt van de Masai (Enkare Nairobi) en betekent Koele Wateren. De stad staat op 1795 meter hoogte en heeft 4,3 miljoen inwoners. De huidige president van Kenia heet Uhuru Kenyatta en hij is de zoon van een eerdere president van Kenia, Jomo Kenyatta. Zij behoren tot de Kikuyu stam. Wat is er te doen in dit mooie land?

 

Bezienswaardigheden Kenia:

Bezienswaardigheden Kenia

(Klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden met mooie foto’s of een video te bekijken op de website van TUI)

  • Wat is er te doen in Kenia?
  • Wat maakt dit land zo bijzonder?
  • Geniet van de echte natuur en de wilde dieren
  • Maak de mooiste safari’s van je leven
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Kenia is een heerlijk vakantieland met een wonderschone natuur en een zeer gevarieerde dierenwereld. Safari’s, surfen, stedentrips of strandvakanties. Ook fiets-safari’s behoren tot de mogelijkheden en kanovaren in de rivieren. Kenia is een top 10 bezienswaardigheden van Afrika en zeker een bezoek waard.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Kenia:

 

1. Nairobi National Park

Nairobi National Park - Bezienswaardigheden Kenia

 

Wat is er te doen in dit natuurgebied? Dit park is op 8 kilometer afstand van de hoofdstad Nairobi. Bezienswaardigheden zijn hier 4 van de ‘Big 5’, de zwarte neushoorns, leeuwen, giraffes en buffels. Vele vogelsoorten en ook hyena’s en cheeta’s. Er zijn picknick plekken voor de bezoekers waar hotspots aanwezig zijn. Ook zijn er in dit park 3 campings waar je hotspots vindt en tref je er bezienswaardigheden aan zoals een wandelroute aan voor de toeristen.

2. Masai Mara National Park

Masai Mara National Park - Bezienswaardigheden Kenia

Het Masai Mara National Park is een van de bezienswaardigheden en een prachtig natuurgebied waar je vooral veel wildebeests ziet lopen. Er leven daar ruim 2,5 miljoen en hun jaarlijkse migratie op zoek naar water langs een route van ruim 800 kilometer is een wonderlijk gezicht. Het klimaat is er heerlijk.

3. Amboseli National Park

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Kenia is het Amboseli National Park. Wat is er te doen in dit park? Hier leven olifantenfamilies en en buffels zij aan zij. Maar ook tref je hier giraffen, wildebeests en zebra’s aan. Hier rondrijdend in je safari-jeep zul je genieten van niet alleen de dieren die hier rondlopen maar heb je gelijk het verbluffend mooie uitzicht op de Kilimanjaro. Deze berg met eeuwige sneeuw waarvan de top boven het wolkendek uitsteekt is een ware beauty.

4. Mount Kenia

Hoogste bergen mount - Bezienswaardigheden Kenia

Deze berg is een van de top 10 bezienswaardigheden van Kenia. Mount Kenia wordt ook wel ‘Kirinyaga’ genoemd door de lokale bevolking. Dit betekent ‘Blinkende Berg’. Mount Kenya is de op een na hoogste berg van Kenia met een hoogte van 5.199 meter. De Kilimanjaro is nog hoger met zijn 5.895 meter. Het Nationale Park rond Mount Kenia staat sinds 1997 op de Werelderfgoed Lijst van Unesco.

5. Nukurumeer

Het Nakurumeer ligt in het Nakuru Nationaal Park gelegen in de Great Rift Vallei. Wat is er te doen in dit natuurgebied? Prachtige graslanden met veel struikgewas en een uitgebreide fauna. Vind je het leuk om naar de vele vogelsoorten te komen kijken die daar leven, dan ben je in dit natuurgebied op de juiste plek. Hier vind je onder andere grote groepen roze flamingo’s die daar tegen de achtergrond afsteken als een grote roze bewegende wolk. Wonderlijk om te zien! Er zijn ook picknick plaatsen (met hotspots) en er is gelegenheid tot het volgen van mooie wandelroutes.

6. Bogoriameer

Bogoriameer - Bezienswaardigheden Kenia

Er zijn verschillende meren in 2011 door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Een daarvan is het Bogoriameer (Lake Bogoria). De locatie van Lake Bogoria is in de Oost-Afrikaanse Slenk. Gelegen in de Rift vallei is dit meer een wonderlijk fenomeen. De algen die hier groeien zijn het lekkerste dat je een flamingo en pelikanen kunt geven. Daarom komen ze hier geregeld om van de algen te eten. Giraffes, leeuwen,jachtluipaarden en neushoorns leven ook in dit gebied.

7. Watamu Marine National Park

Watamu Marine National Park - Bezienswaardigheden Kenia

Wat is er te doen in dit mooie Marine Park? Dit natuurgebied een van de top 10 bezienswaardigheden en het eerste maritieme natuurpark van Kenia dat in 1968 is geopend. Het is een van de top 10 bezienswaardigheden van het land. Je kunt er snorkelen en genieten van de kleurrijke koraalriffen die op ongeveer 300 meter van het strand leven. Vissen in alle kleuren en maten leven in het water en schildpadden. Het gebied wordt ook Turtle Bay (schilpaddenbaai)genoemd.

8. Ol Pejeta

In dit reservaat kun je onder begeleiding van je gids de natuur in gaan. Je kunt ervoor kiezen om een fietssafari te maken. Hier zit een opvangcentrum voor apen, waar hotspots zijn. Ook leven er zwarte neushoorns en enkele witte neushoorns.

9. Nairobi

Nairobi - Bezienswaardigheden Kenia

Wil je even uit de natuur weg en genieten van het leven in de stad dan is Nairobi leuk. Winkels en restaurants,en discotheken. Je kunt kiezen voor een middag of avond naar de film.

10. Tsavo National Park

Tsavo National Parks zijn twee Nationale parken, Tsavo Oost en Tsavo West. Tsavo is het grootste en het oudste park van Kenia. De twee parken worden verdeeld door een weg en een treinrails. Je treft daar De Aruba Dam, de Lugardwatervallen, het Yattaplateau en de Munanda Rock aan.