Top 10 bezienswaardigheden Kreta

Waar op Kreta zijn de bezienswaardigheden en hotspots? Bekijk ze hieronder in de top 10! Mis geen enkele bezienswaardigheid van het eiland.

Kreta is het grootste en bekendste eiland van Griekenland en mag zich vrij terecht een eiland van superlatieven noemen. Een aangename temperatuur, schitterende stranden, overweldigende natuur en een rijke geschiedenis zijn slechts een paar van de vele troeven van Kreta. 

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Kreta op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Kreta

Het hoeft dan ook niet echt te verbazen dat elk jaar opnieuw enkele miljoenen toeristen hun weg vinden naar het eiland. In het zuidelijke deel van Kreta vind je een ruwere natuur terug die perfect geschikt is om tot rust te komen. Ga je eerder voor zon, zee, strand en een feestje? Dan is het noordelijk deel van het eiland exact waar je moet zijn. Daar vind je enkele van de mooiste stranden en leuke hotspots om te feesten ter wereld terug.

 

Bezienswaardigheden Kreta:

Top 10 bezienswaardigheden Kreta

  • De meest bijzondere plekjes
  • Mooie steden en dorpjes
  • Mooie baaien en gebouwen
  • Vakantiebestemmingen als Malia, Chersonissos en Sissi
  • Bekijk de informatie op devakantiediscounter

Ontdek de bezienswaardigheden op Kreta >>

 

Alom bekend is bijvoorbeeld het strand van Vai bekend om zijn palmenbos. Ook het decadente Chersonissos zal vast en zeker een belletje doen rinkelen. In deze legendarische feeststad vind je ook het Starbeach Waterpark waar het, eerlijk is eerlijk, gewoon leuk toeven is. Ga je op vakantie voor meer dan enkel zon, zee en strand? Dan vraag je je uiteraard af: wat is er te doen in Kreta? Wat zijn de hotspots en de belangrijkste bezienswaardigheden.

 

Top 10 hotspots Kreta

Uit die bezienswaardigheden is het haast onmogelijk om een top 10 te halen. Kreta is dan ook een ware schatkist van historisch belang en couleur local. Zo vind je heel wat archeologische overblijfselen stammend uit de Minoïsche periode en enkele van de beste musea ter wereld. Kreta heeft echter een veel rijkere geschiedenis dan enkel de meest bekende Minoïsche dynastie. Wist je bijvoorbeeld dat er tevens een Venetiaanse en Ottomaanse periode is geweest? Op diverse hotspots op het eiland vind je dan ook de Venetiaanse leeuw terug en enkele moskeeën.

Wat is er te doen in Kreta is ook een vraag die niet per se met historische bezienswaardigheden in verband moet worden gebracht. Het eiland biedt een adembenemende natuur en is voor natuurliefhebbers dan ook één van de beste hotspots ter wereld voor een vakantie. Trek je wandelschoenen dan ook maar aan om het bergachtig landschap te ontdekken, de valleien vol olijfbomen te bekijken en de legendarische kloven met een bezoekje te vereren.

 

Bezienswaardigheden Kreta:

Bezienswaardigheden Kreta

(klik op de foto’s of video om ze in groot formaat te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op Kreta?
  • Wat zijn de leukste plekjes van het eiland?
  • Geniet van Knossos of het bekende Starbeach
  • Winkelen en eten in het romantische Chania
  • Op TUI.nl kan je alle bezienswaardigheden vinden

 

De lokale cultuur kan je dan ’s avonds ontdekken in enkele van de prachtige vissersdorpen. Het mag duidelijk zijn: een top 10 van de bezienswaardigheden van Kreta samenstellen is geen gemakkelijke opdracht.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Kreta:

 

10. Samaria Kloof

Samaria-Kloof-Bezienswaardigheden-Kreta

We trappen de top 10 van bezienswaardigheden af met de Samaria Kloof. Dit natuurwonder vind je terug in het zuidwesten van Kreta en is samen met de Imbroskloof de bekendste van het eiland. Tijdens een wandeltocht van zo’n 4 tot 6 uur ontdek je de Samaria Kloof op een unieke manier. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers!

9. Het strand van Vai

Het-strand-van-Vai-Bezienswaardigheden-Kreta

Een strand om te relaxen als één van de top 10 bezienswaardigheden? Als het echt mooi is moet dat kunnen. Het strand van Vai in het noordoosten van Kreta is een aards paradijs. Het parelwitte zand met de palmbomen en helderblauwe water maken van dit strand er eentje om u tegen te zeggen. Wat is er te doen in Kreta? Relaxen aan één van de mooiste stranden ter wereld bijvoorbeeld.

8. De lokale keuken

De-lokale-keuken-Bezienswaardigheden-Kreta

De vraag wat is er te doen in Kreta hoef je niet altijd met bezienswaardigheden te beantwoorden. De Kretenzische keuken hoort absoluut thuis in een top 10. Met een passie voor gezond eten en natuurlijke ingrediënten beleef je op vakantie op Kreta het ene culinaire orgasme na het andere. Zoek naar het label ‘Cretan cuisine” en je hebt een echte original gevonden. Echte aanraders zijn de mezzes met een glaasje raki.

7. Jeepsafari over het eiland

Jeepsafari-over-het-eiland-Bezienswaardigheden-Kreta

Kreta heeft zo veel hotspots dat je bij zo goed als alle bezienswaardigheden wel een organisatie terug kunt vinden die een jeepsafari in de aanbieding heeft. Een ervaring die je vast en zeker eens meegemaakt moet hebben en een waardige toevoeging aan elke top 10. Wie zegt er nu ook nee tegen een dagje plezier, cultuur, natuur en schitterende landschappen? Je ontdekt het beste dat Kreta te bieden heeft aan een recordtempo.

6. Spinalonga

Spinalonga-Bezienswaardigheden-Kreta

Spinalonga is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in deze top 10. Dit leprozeneiland was in een niet zo ver verleden een verbanningsoord voor leprapatiënten. Deze patiënten leefden hier afgesloten van Griekse maatschappij en heeft dan ook een heel eigen geschiedenis. De tocht per boot richting Spinalonga is een echte aanrader. Neem zeker een gids onder de hand en bezoek ook even het Venetiaans fort op het eiland.

5. Starbeach Waterpark

Een top 10 van wat is er te doen in Kreta en de belangrijkste bezienswaardigheden zonder Starbeach Waterpark? Dat kan eigenlijk niet. Cultuurliefhebbers hebben absoluut een hekel aan dit potsierlijke waterpark, maar de populariteit ervan spreekt voor zich. Gelegen in Chersonissos trekt het elk jaar opnieuw duizenden jongeren. Er heerst een zeer bijzondere sfeer waarbij alles kan en mag. Een hele andere kant van het eiland, maar niet minder belangrijk.

4. De Lassithi-hoogvlakte

Lassithi-hoogvlakte-Bezienswaardigheden-Kreta

Absoluut één van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden in deze top 10 van Kreta is de Lassithi-hoogvlakte. Met zo’n 25 kilometer is dit de grootste hoogvlakte van Griekenland en je gaat er voornamelijk naartoe voor het adembenemende uitzicht. Pak dus alvast jouw picknickmand in, vraag jouw partner mee richting de hoogvlakte en geniet van een onvervalst romantisch moment. Hier vind je overigens ook de grot van Zeus. Volgens de legende werd Zeus in deze grot geboren.

3. Chania

Chania-Bezienswaardigheden-Kreta

Het sfeervolle Chania is één van de beste bezienswaardigheden van het eiland en hoort in elke top 10. De haven is al sinds jaar en dag een romantische hotspot op het eiland en de oude binnenstad is ontzettend charmant. Hier vind je de langste havenpromenade op het eiland, het lekkerste eten en één van de oudste nog rechtstaande vuurtorens ter wereld.

2. Archeologisch museum van Heraklion

Het zat eraan te komen dat historiek de belangrijkste bezienswaardigheden uit onze top 10 zou bevolken. Dit museum is het belangrijkste museum op het eiland en stelt heel wat Minoïsche kunst tentoon. Als je echt een waarheidsgetrouw beeld wenst te krijgen van hoe het leven op Kreta vroeger was is dit de plek om te zijn. Hier vind je bijvoorbeeld onder andere de schijf van Phaistos terug.

1. Knossos

Knossos-Bezienswaardigheden-Kreta

Een top 10 van bezienswaardigheden in dit eiland zonder Knossos op 1? Dat is gewoon geen top 10. Deze oude hoofdstad van Kreta is misschien wel de belangrijkste van alle archeologische hotspots ter wereld. Hier vind je de echte sporen van de Minoïsche beschaving terug.