Top 10 bezienswaardigheden La Palma

Wat is er te doen in La Palma? Bekijk de hotspots en bezienswaardigheden in de onderstaande top 10.

La Palma is ook net als andere Canarische eilanden, ongeveer 3 miljoen jaar geleden door vulkanische activiteiten ontstaan. La Palma wordt ook wel ‘La Isla Bonita’, (het mooie eiland) en ‘La Isla Verde’, (het groene eiland) genoemd. De toeristen die het eiland graag bezoeken zijn mensen die van de natuur van dit eiland houden.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van La Palma op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 La Palma

De bezichtigingen van de vele vulkanen die La Palma rijk is en de prachtige wandelroutes die je er aantreft zijn meer een reden om hierheen te gaan, dan om van een strand- of duikvakantie te gaan genieten. Dat kan natuurlijk wel, want er zijn mooie stranden op La Palma en je bent tenslotte toch op één van de Canarische eilanden. De vriendelijke en gemoedelijke bevolking van La Palma is zeer gastvrij en behulpzaam. Je voelt je er meteen welkom en in staat om van je vakantie te genieten.

 

Bezienswaardigheden La Palma:

Bezienswaardigheden-La Palma

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Los Cancajos en Puerto Naos
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op La Palma >>

 

Het eten van La Palma is een mix van de lokale keuken en Zuid-Amerikaanse invloeden. En zelfs Afrikaanse gerechten zie je geregeld geserveerd worden. De hoofdstad die aan de oostkust ligt van La Palma, Santa Cruz de la Palma heeft ongeveer 18.000 inwoners. De tweede grote stad van La Palma is Los Llanos de Aridane, gelegen aan de westkust van het eiland. Wat is er te doen in La Palma?

 

Top 10 hotspots La Palma

La Palma heeft een aantal top 10 bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn! Voor natuurliefhebbers is deze plek op aarde een waar paradijs. De vele vulkanen waarvan sommigen nog wat activiteit vertonen, zijn de moeite van een dagtrip wel waard. Je kunt er wandelen in enorme, door erosie uitgesleten kloven in een fascinerend en ruig landschap. Maar toch vind je ook veel groen op La Palma. Het klimaat hier zorgt voor de groene schoonheid van dit eiland.

 

Bezienswaardigheden La Palma:

Bezienswaardigheden La Palma

(Bekijk hierboven de foto’s en video van de bezienswaardigheden op TUI.nl)

  • Wat is er te doen op La Palma?
  • Welke bezienswaardigheden heeft het eiland?
  • Geniet van de mooie natuurparken Caldera de Taburiente en Cumbre Vieja
  • Winkelen en eten in de hoofdstad Santa Cruz
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

De top 10 bezienswaardigheden op La Palma zijn erg verschillend van elkaar. Natuurlijk horen genieten van de zon, de zee en het strand bij de bezienswaardigheden. Maar er zijn veel leuke en interessante plaatsen te bekijken en avonturen te beleven.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden La Palma:

 

1. Het Nationaal Park Caldera de Taburiente

Het Nationaal Park Caldera de Taburiente - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

Dit natuurschoon vind je in het noorden van La Palma. Het is gelegen in een enorme, door erosie ontstane kloof in het landschap. Het hoogste punt is de Roque de los Muchachos op de noordwand met een hoogte van 2426 meter. Deze top is bereikbaar over de weg. De telescopen van het Observatorium Roque de los Muchachos bevinden zich vlak bij de top.

2. Los Cancajos

Los Cancajos - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

De badplaats Los Cancajos heeft twee inhammen met stranden van zwart lava-zand. Wat op zich wel apart is! Wat is er te doen in Los Cacajos? Er is een gezellige wandelboulevard vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over zee. In dit badplaatsje staan veel hotels en vakantiebungalows. Het dorp is niet een authentiek dorpje, maar de horeca is er goed vertegenwoordigd. Restaurants, discotheken en bars (met hotspots) zijn overal aanwezig.

3. Cumbre Vieja National Park

Cumbre Vieja National Park - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

In dit mooie natuurpark kunnen de wandelroutes gevolgd worden, sommige zijn wat langer en moeilijker dan andere paden. Wat is er te doen in dit National Park? De belangrijkste route wordt de ‘vulkanenroute’ genoemd, omdat deze route je langs de belangrijkste vulkanen leidt. De prachtige dennenbossen completeren de schoonheid van de blauwe luchten en de zwarte lava-gronden.

4. Paisaje Protegido del Barranco

Paisaje Protegido del Barranco - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

In dit prachtige, ruige natuurgebied kan je heerlijk wandelen. Trek maar een paar goede schoenen aan, het is een beetje ruig terrein. Geniet daar van de watervallen. Er zijn campings ( met hotspots) waar je kunt overnachten.

5. Iglesia Matriz de El Salvador kerk

Iglesia Matriz de El Salvador kerk - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

Deze kerk is het bekijks zeker waard, met haar gebrandschilderde ramen en prachtige decors binnen. Gebouwd in de stijl van het eiland is het weer anders dan Europese kerken. Erg mooi om te zien! De kerk staat op het centrale plein in Santa Cruz, dus na de bezichtiging even wat gaan eten of drinken in één van de restaurantjes en cafeetjes, waar hier en daar hotspots aanwezig zijn.

6. Playa de Puerto Naos

Playa de Puerto Naos - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

Dit is een prachtig strand aan zee. Het zwarte zandstrand is zo donker gekleurd omdat dit lava-zand is. Het ziet er zo apart uit! Het zand voelt heerlijk aan en de kleur steekt zo mooi af tegen de felgroen gekleurde wateren van de zee. Restaurantjes en bars (bij de meeste zijn hotspots aanwezig) zijn ruimschoots aanwezig en er loopt een prachtige wandelpromenade met wuivende palmen langs de zeekant, vanwaar je een mooi uitzicht over zee hebt.

7. Volcán de la Deseada

Volcán de la Deseada - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

Deze vulkaan die door de lokale bevolking gewoon la Deseada wordt genoemd, is de hoogste vulkaan van alle vulkanen in de vulkaanketen Cumbre Viela. Hij staat in het Parque Natural de Cumbre Vieja. De krater van de Volcán de la Deseada zit onder de top, zo’n 100 meter lager. De top is 1945 meter hoog.
Als je vanaf de top naar het uitzicht kijkt, zie je eilanden in de buurt zoals Tenerife en El Hierro.

8. Maroparque Zoo

Deze bijzondere dierentuin is bovenin het diepe ravijn van Breña Alta gevestigd, wat op zich al bijzonder is. Ze hebben vele exotische diersoorten waaronder struisvogels, papegaaien, apen, en kangoeroes. Het pad dat in de schaduw van de botanische tuinen naar beneden loopt met houten loopbruggen en verharde paden belooft een leuke wandeling.

9. La Palma Maritiem Museum

La Palma Maritiem Museum - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

In de hoofdstad Santa Cruz de la Palma vind je het dit museum. Gevestigd in een houten schip dat lijkt op een piratenschip, kun je ook video’s bekijken over hoe het vroeger was. Voor de kinderen is het ook leuk bovenop de dekken van dit schip. Een foto van jezelf op een antieke bark is een leuke herinnering!

10. Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane - Top 10 bezienswaardigheden La Palma

Wat is er te doen in Los Llanos de Aridane? Deze stad wordt steeds populairder bij toeristen, omdat het een gezellige uitgaansstad is geworden. De vele restaurants en bars, een groot winkelcentrum en een aantrekkelijk nachtleven zijn hier verantwoordelijk voor. Op de Plaza deEspaña tref je al die restaurants en bars (met hotspots) aan. Het eten is er erg goed! En ook het Carnaval dat hier jaarlijks wordt gevierd is erg populair bij de vele feestgangers.