Top 10 bezienswaardigheden Lesbos

Waar zijn de bezienswaardigheden op Lesbos? Bekijk alle hotspots in de top 10.

Lesbos is een van Griekse eilanden en het wordt door de Grieken zelf Lesvos genoemd. Wat is er te doen in Lesbos? Het prachtige eiland met vele bezienswaardigheden wordt jaarlijks door grote aantallen toeristen bezocht. Hotspots zijn op zeer veel plekken aanwezig! Mytilini is de hoofdstad van Lesbos en een van de top 10 bezienswaardigheden van Griekenland. Een bijzondere stad met mooie eeuwenoude tradities. Na Kreta en Evia is Lesbos het derde grootste eiland van Griekenland en het eiland heeft een oppervlakte van 1630 vierkante kilometer. Best een groot eiland dus.

 

Betrouwbaar De bezienswaardigheden van Lesbos op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Lesbos

Lesbos is een prachtig eiland dat dankzij de grote oppervlakte van het eiland zeer veel bezienswaardigheden te bieden heeft. Met haar fascinerende geschiedenis en haar schilderachtig mooie dorpjes is Lesbos absoluut een bezoek waard. Er bevinden zich prachtige kerken en kloosters en interessante waardevolle musea en andere bezienswaardigheden. De schitterende natuur en het boeiende landschap op Lesbos zijn werkelijk fenomenaal. De verschillende bosgebieden en berglandschappen op Lesbos met ook enkele heuvellandschappen zijn een lust voor het oog.

 

Bezienswaardigheden Lesbos:

Bezienswaardigheden-Lesbos

  • Informatie over deze prachtige bestemming
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Molyvos en Petra
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Lesbos >>

 

Top 10 hotspots Lesbos

Bezienswaardigheden zoals de oude wouden met platanen en de warmwaterbronnen, de olijfboomgaarden en de beschermde natuurgebieden behoren zeker tot de top 10 bezienswaardigheden van het eiland.De hoofdstad van Lesbos Mytilini is een charmant stadje. In het havengebied bevinden zich veel leuke restaurantjes, maar ook Griekse ouzeries en taverna’s. Tevens vind je daar moderne winkels, bars en discotheken. Je zult daar op diverse plaatsen beschikbare hotspots aantreffen.

 

Bezienswaardigheden Lesbos:

Bezienswaardigheden Lesbos

(Klik op de foto’s en video voor een vergroting. Je kunt alle bezienswaardigheden bekijken op de website van TUI.)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op Lesbos?
  • Wat zijn de leukste plekjes op het eiland?
  • Bekijk het Versteende Woud en Sigri
  • Winkelen en eten in de hoofdstad Molivos
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

In de meeste restaurants zijn deze hotspots aanwezig. De prachtige stad strekt zich uit over 5 heuvels. Het eerste wat je bij aankomst opvalt, is de oude middeleeuwse vesting op de top van een heuvel in de buurt van de haven, waaronder de huizen tegen de heuvel aan zijn gebouwd. In het centrum van de drukke en levendige stad bevindt zich een gezellige bazaar die dateert uit de tijd van de Turkse overheersing.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Lesbos:

 

1. Molivos

Molivos-Bezienswaardigheden-Lesbos

De toeristische hoofdstad van Lesbos is Molivos, welke gelegen is aan de andere kant van het eiland op ongeveer 60 kilometer afstand van Mytilini. Dit is een van de meest bezochte locaties op het eiland waar de vele toeristen graag de prachtige stranden bezoeken en van de indrukwekkende omgeving komen genieten. Molivos is zeker een van de top 10 bezienswaardigheden van dit mooie eiland en absoluut de moeite waard!

2. Het Versteende Woud en Sigri

Het-versteende-woud-en-sigri-Bezienswaardigheden-Lesbos

Een van de top 10 bezienswaardigheden van Lesbos is het pittoreske vissersdorpje Sigri.
Wat is er te doen in Sigri? Naast een van de top 10 mooiste stranden en gastvrije restaurantjes met aanwezige hotspots vind je hier ook het Versteende Woud, een indrukwekkend natuurmonument. Nadat er in de prehistorie een vulkaanuitbarsting heeft plaatsgevonden werden de bomen bedolven onder vulkanische as. Hierdoor zijn de bomen ‘versteend’. Het Versteende Woud is het grootste gebied in de wereld met versteende bomen en planten.

3. Vatera

De kleine toeristenplaats Vatera is een van de top 10 bezienswaardigheden en een gezellig plaatsje waar je voldoende restaurantjes en knusse familiehotelletjes zult aantreffen. Het stadje heeft een fantastisch, 7 kilometer lang zandstrand. Als je van snorkelen houdt, zul je hier genoeg kunnen zien en beleven. Octopussen en andere zeedieren zoals zee-egels en mooie vissen zijn hier te zien. Dichtbij Vatera kan je genieten van de warmwaterbronnen van Lisvori en Polichnitou. Zeker een van de top 10 bezienswaardigheden van het eiland.

4. Het Olijven Pers Museum

Het-Olijven-Pers-Museum-Bezienswaardigheden-Lesbos

Wat is er te doen in het museum? Een van de top 10 bezienswaardigheden van Lesbos is het Olijven Pers Museum. Tijdens de Industriële Revolutie van Lesbos was de historische Olijven Pers van Vrana een van de eerste stoommachines in gebruik. De machine is in 1887 gebouwd in het dorpje Papados. De eigenaar van de machine was Nikolaos Vranas. De Olijven Pers Fabriek heeft tot 1970 olijfolie geproduceerd. In 1999 is het tot een prachtig museum verbouwd.

5. Het Kasteel van Molivos

Als je eenmaal in het plaatsje Molyvos bent, is de weg naar het Kasteel van Molyvos zo gevonden. Een van de historische top 10 bezienswaardigheden aldaar. Het historische gebouw ligt boven op de heuvel. Eenmaal aangekomen op de top is daar een gezellig cafe waar je wat kunt drinken en waar je kan genieten van een indrukwekkend uitzicht naar alle kanten. Wat is er te doen in Molyvos? Er is daar geregeld live muziek en ook artiesten treden daar vaak op. Zeker de moeite waard!

6. De Saint Therapon Kerk

De-Saint-Therapon-Kerk-Bezienswaardigheden-Lesbos

Saint Therapon was een priester en later is hij tot het martelaarschap verheven. De kerk die naar hem vernoemd is, staat in het havengebied van de stad Mytilini. Het is een van de top 10 bezienswaardigheden. Een imposant kerkgebouw met veel verschillende architectonische invloeden. Denk hierbij aan barok invloeden, rococo en gotische elementen. Zeker een bezoek waard als je geïnteresseerd bent in bijzondere architectuur.

7. Het Vrijheidsbeeld van Mytilini

Het-Vrijheidsbeeld-van-Mytilini-Bezienswaardigheden-Lesbos

Jazeker, je leest het goed! De hoofdstad van Lesbos heeft een Vrijheidsbeeld. Het staat pontificaal in de haven. Het is een bronzen beeld, een creatie van de beeldhouwer Gregorios Zevgolis. Een van de top 10 bezienswaardigheden! Het beeld is in 1922 gegoten en aan de stad geschonken als herdenkingsbeeld voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Het beeld is ​​15 meter hoog. Elk jaar worden er bloemen gelegd bij het Vrijheidsbeeld ter herinnering aan de oorlogsslachtoffers.

8. Het Theophilos Museum

Theophilos Hatzimihail had talent om mooie schilderingen te maken.
Hij had een beschermheer, de landheer Giannis Kontos. Hij deed veel werk voor Kontos en deze heeft hem een huis ter beschikking gesteld waar hij mocht wonen. In dit huis heeft hij prachtige muurschilderingen gemaakt en dat is tegenwoordig het Museum Theophilos, een van de top 10 bezienswaardigheden op het eiland.

9. Kaloni

Kaloni is vissersdorpje aan de baai van Kalloni. Er zijn een paar supermarkten, bars met hotspots en een pinautomaat. Het pleintje is vooral ‘s avonds erg gezellig met terrasjes en restaurants. In de omgeving van Kaloni Village kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken en genieten van de flamingo’s die daar leven.

10 Agiasos

Behorend tot de top 10 lijst van bezienswaardigheden! Agiasos is een bijzonder dorpje dat gebouwd is tegen de hellingen van de berg Olympus aan op 26 kilometer ten westen van de hoofdstad Mytilini. Het is een dorp met ongeveer 2500 bewoners. De mensen van het dorp zorgen al vele generaties voor de bescherming van de lokale architectuur. Dit prachtige, authentieke dorp is zeker de moeite van een bezoek waard.