Top 10 bezienswaardigheden Macedonië

Wat is er te doen in Macedonië? Wat zijn de bezienswaardigheden? Bekijk de top 10 hieronder.

De Republiek Macedonië is een land dat nergens aan de zee grenst. De hoofdstad van Macedonië is Skopje, een gezellige stad met veel Top 10 bezienswaardigheden. Het is een land vol fascinerende bezienswaardigheden en je zult zeker genieten van het natuurschoon van dit land. De Republiek Macedonië bevindt zich in de Balkan en heeft landsgrenzen met o.a. Griekenland en Bulgarije. Macedonië is op 8 september 1991 onafhankelijk geworden van het voormalige Joegoslavië. Skopje is de hoofdstad. Wat je er allemaal kan doen kun je in de onderstaande top 10 bezienswaardigheden bekijken.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Macedonië op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Macedonië

Het landschap van Macedonië is bergachtig met prachtige dennenbossen. Wel heel bijzonder is het feit dat in de bossen van Macedonië de bruine beer leeft. De bruine beer is een van de acht beschermde diersoorten in Macedonië.

 

Bezienswaardigheden Macedonië:

Bezienswaardigheden-Macedonie

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Ohrid, Struga, Trpejca of Pestani
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Macedonië >>

 

Tot de andere beschermde diersoorten behoren de lynx en de jakhals. De wolven worden echter niet beschermd, zij vormen een bedreiging voor het vee in de streek. De boeren doden geregeld wolven zodat het er niet teveel worden. En ga je op een wandeltocht door een van de top 10 natuurreservaten, dan zul je herten en reeën en gemzen tegenkomen. Een ander interessant weetje is dat er in dit land gifslangen leven. Midden in het Prespameer ligt het eiland Golem Grad waar de waterslangen voor de kust leven. Dit eiland wordt dan ook het slangeneiland genoemd.

 

Top 10 hotspots Macedonië

Het is een van de bezienswaardigheden van het land, maar leuker om van een afstand te kijken! De hoofdstad van Macedonië, Skopje is een levendige stad met veel top 10 uitgaansgelegenheden. In de Shirok Sokak Street is het ‘s avonds een gezellige boel. Winkels, restaurants en bars, hotspots genoeg!. Vrolijke mensen die genieten van hun vrije tijd. Dit is een bezienswaardigheid op zich. Hotspots vind je daar dus genoeg!

 

Bezienswaardigheden Macedonië:

Bezienswaardigheden Macedonië

(Klik op de foto of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen in Macedonië?
  • Waar zijn de populaire hotspots?
  • Fotografeer de bevrijders van Skopje of de St. Jovan Kaneo kerk
  • Ga in Skopje winkelen en heerlijk dineren aan het water
  • Op TUI.nl kan je alle bezienswaardigheden vinden

 

Alle Macedoniërs zijn natuurlijk erg trots op hun Nationale elftal, de Rode Leeuwen. Macedoniërs zijn in het algemeen sportieve mensen die een gastvrije cultuur hebben. In Macedonië heb je twee plaatsen waar we een aparte top 10 voor hebben gemaakt. Hieronder zie je welke plaatsen dit zijn.

 

Populaire plaatsen:

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Macedonië:

 

1. De Kerk van de Heilige Panteleimon

De kerk van de heilige panteleimon - Bezienswaardigheden Madeconië

Een van de top 10 bezienswaardigheden van Skopje is deze prachtige oude kerk. Dit kerkje staat er al sinds de twaalfde eeuw (1164). Binnen vind je mooi gebleven heldere muurschilderingen uit de Byzantijnse periode. Je hebt wel vervoer nodig zoals een taxi, want er rijdt geen openbaar vervoer naar deze locatie. Een restaurant met hotspots is aanwezig.

2. De bevrijders van Skopje

De bevrijders van Skopje - Bezienswaardigheden Macedonië

Dit mooie monument is gebouwd om de bevrijders van Skopje te eren die de stad in de Eerste Wereldoorlog bevrijd hebben. Het is een indrukwekkend monument met stoere soldaten en hun wapens. Dit is absoluut een van de top 10 bezienswaardigheden van Skopje en een bezoek waard! Het monument staat op een plein waaromheen diverse restaurants met aanwezige hotspots zijn.

3. Golem Korab

Golem Korab - bezienswaardigheden Macedonië

De Golem Korab is de hoogste berg van Macedonië met een hoogte van 2754 meter hoogte. Er staan meer bergen in het land die hoger zijn dan 2000 meter, maar deze berg spant de kroon. De Golem Korab vormt een grens tussen Albanië en Macedonië. Het is een van de mooiste bezienswaardigheden van de streek.

4. Moeder Teresa

Moeder Teresa - Bezienswaardigheden Macedonië

Het standbeeld van moeder Moeder Teresa, in het centrum van de stad Struga is geplaatst vlak naast een kapel die in haar eer gebouwd is. Het is een huis dat van binnen is ingericht als een kapelletje. Een van de religieuze bezienswaardigheden in de streek. De gelijkenis op het standbeeld is treffend. Moeder Teresa kwam oorspronkelijk uit Skopje waar ze in de twintiger jaren heeft gewoond.

5. De Orthodoxe kerk van de Heilige Drie-eenheid

De Orthodoxe kerk van de Heilige Drie-eenheid - Bezienswaardigheden Macedonië

In Radovis in Macedonië staat een kerk met een aparte bouwstijl. Binnen zie je prachtige mozaïeken. Ondanks het feit dat deze kerk al zo lang staat zijn de muurschilderingen en mozaïeken heel goed bewaard gebleven. Een van de mooiere bezienswaardigheden!

6. Meer van Ohrid

Meer van Ohrid - Bezienswaardigheden Macedonië

Wat is er te doen in Ohrid? Het meer van Ohrid in het zuiden van Macedonië is een groot, diep meer. Dankzij de reflectie van het heldere water van het meer heette Ohrid vroeger ‘Ohrid Lychnydos’, wat zoveel betekent als Lichtstad. Het is een van de oudste meren van Europa. Vandaar dat er diersoorten voorkomen die zeldzaam zijn zoals de Ohrid-forel. De lokale bevolking leeft deels van de visserij, maar ook het toerisme begint weer een belangrijke bron van inkomen te worden.

7. St. Jovan Kaneo kerk

St. Jovan Kaneo kerk - Bezienswaardigheden Macedonië

Dit kerkje staat heel mooi gesitueerd bovenop een klif welke uitkijkt over het Ohrid meer. Het is dus zeker aan te raden om een trip naar het Ohrid meer te combineren met een bezoek aan deze oeroude kerk. Hotspots zijn zelfs beschikbaar! Niemand weet precies wanneer dit kerkje gebouwd is, maar archeologen vermoeden na werkzaamheden en gevonden schilderingen, dat het in de 13de eeuw gebouwd is om St.John van Patmos te eren. Sommige mensen beweren dat het hier om Johannes de Apostel gaat. De kerk is in ieder geval gebouwd voordat de Turken het land hebben bezet.

8. Saint Naum

Saint Naum klooster - Bezienswaardigheden Macedonië

Het klooster van Saint Naum is een klooster bij het meer van Ohrid, dat zijn naam te danken heeft aan een heilig verklaarde priester uit de tiende eeuw. Bij dit klooster vind je prachtige blauwe en witte pauwen vrij rondlopen. De pauwen zijn een van de bezienswaardigheden van het klooster. Saint Naum ligt hier begraven en men zegt hier dat je de hartslag van hier de heilige priester kunt horen als je je oor op zijn grafsteen legt.

9. National Park Pelister

National Park Pelister - Bezienswaardigheden Macedonië

Wat is er te doen in Pelister? Het Nationale Park Pelister is een van de drie prachtige Nationale parken in Macedonië. Het park is een van de bezienswaardigheden aldaar. Prachtige oude bossen waar je uren kan wandelen zonder iemand tegen te komen.

10. Tikvesh Lake

Tikvesh Lake - Bezienswaardigheden Macedonië

Tikvesh Lake is een van die onvergetelijke bezienswaardigheden dat ontstaan is na het bouwen van de dam in dat gebied. Het water uit meer wordt door de lokale bevolking gebruikt voor irrigatie doeleinden maar ook voor het opwekken van elektriciteit. Wat is er te doen in Tikvesh? Er zijn diverse hotels waar je in mooie hotelkamers kunt genieten van een mooi uitzicht op het meer.