Top 10 bezienswaardigheden Malediven

Wat is er te doen op de Malediven? Bekijk de hotspots en bezienswaardigheden in de onderstaande top 10.

In de Indische Oceaan vind je een enorme eilandengroep van meer dan 1000 koraaleilanden, sommige zijn klein en anderen groter. Maar ze blijven erg bescheiden van formaat, want het allergrootste eiland van de Malediven is slechts 5 vierkante kilometer groot. Slechts 200 van deze eilanden zijn bewoond.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van de Malediven op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

De eilandjes zijn groepen van atollen. (Een atol is een ringvormig eiland dat bovenop koraalriffen is ontstaan). Binnen zo’n atol is het water soms zoet en soms zout. Het woordje ‘atol’ komt uit de op de Malediven gesproken taal, het Dihevi. Officieel heten de Malediven de Republiek der Maldiven. De president van de Malediven heet Abdulla Yameen. De hoofdstad van de Malediven heet Malé.

Top 10 Malediven

De Malediven liggen pal op de evenaar en daarom is er een temperatuur van gemiddeld zo’n 28 graden Celsius. Wat natuurlijk heerlijk is voor een strandvakantie. Zeker in combinatie met de altijd waaiende passaatwinden daar. Het regent wel veel in juli en augustus. Verder is het het hele droog in de Malediven met wel in oktober veel hard waaiende passaatwinden.
Wat ook interessant om te weten is, is dat het toerisme op de Malediven slechts op 88 van de 1190 eilanden plaatsvindt. Wel kan je natuurlijk op excursie gaan met een boot met schipper en dan de vele onbewoonde eilandjes en atolletjes bezoeken.

 

Bezienswaardigheden Malediven:

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke eilanden zoals Alidhoo, Centara, Dhigu, Furanafushi, Dhunikholu, Fasmendhoo en Fesdu
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op de Malediven >>

 

Top 10 hotspots Malediven

Meestal wordt zo’n trip gecombineerd met op zee vissen en dan wordt die gevangen vis op een van de kleine eilandjes heerlijk voor je gegrild om vervolgens gezamenlijk te lunchen. Wat is er te doen in de Malediven? Deze eilandengroep is natuurlijk een waar paradijs voor alle toeristen die graag zwemmen en andere watersporten beoefenen. Denk daarbij aan snorkelen, diepzeeduiken en varen op een jetski.

 

Bezienswaardigheden Malediven:

Bezienswaardigheden Malediven

(Klik op de bovenstaande foto of video om de bezienswaardigheden te bekijken op de website van TUI.)

  • Wat is er te doen op de Malediven?
  • Wat zijn de leukste plekjes van de eilanden?
  • Bezoek Hulhumalé of Grand Friday Mosque
  • Winkelen en eten in de hoofdstad en bezoek het Tsunami monument
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Maar ook surfen of een tochtje met een catamaran of een speedboot is een leuke tijdbesteding. Een van de leukste bezienswaardigheden voor diegenen die niet graag snorkelen of duiken zijn er de welbekende ‘glass-bottom’ boten. Dit zijn boten met een glazen plaat in de bodem waardoor je alle vissen en prachtige koralen onder de boot ziet. Je vraagt je misschien wat er te doen is op de Malediven.

 

Top 10 bezienswaardigheden Malediven:

 

1. Nationale Museum in Malé

Het Nationale Museum in Malé. Het eerste Nationale Museum van Malé is helaas 40 jaar geleden door een grote brand verwoest. De Chinese overheid heeft de bouw van het nieuwe museum gefinancierd. De opening was in 2010. Wat is er te doen in het Nationale Museum? Je vindt daar antieke wapens en veel religieuze zaken. Ook worden er veel antiquiteiten tentoongesteld zoals hele oude telefoons, grammofoons en zelfs een hele grote oude computer. Verder vind je er een zeedierencollectie en prachtige hand-gekerfde planken met mooi houtsnijwerk. Hotspots aanwezig.

2. Hulhumalé

Hulhumalé - Bezienswaardigheden Malediven

Een prachtige eiland in Malediven met mooie witte zandstranden. Bikini’s en alcohol zijn op sommige stranden niet toegestaan, maar op andere stranden weer wel. Dus even kijken wat je voorkeur heeft. Het water is er mooi groen-blauw gekleurd en heerlijk. Wat is er te doen in Hulhumalé? Je kan er een snorkel-safari doen of naar Secret Paradise (met hotspots) gaan voor privé duiklessen en duiken. Echt super!

3. Ocean Junkies Dive Centre

Ocean Junkies Dive Centre - Bezienswaardigheden Malediven

Deze professionals nemen je mee naar goede duiklocaties waar je je ogen uitkijkt. De prachtige koralen en de vele felgekleurde vissoorten zijn een wonder om te zien. De duikapparatuur is veilig en goed.

4. Vismarkt

Vismarkt - Bezienswaardigheden Malediven

Wat is er te doen in Malé? Een bezoek aan de vismarkt in Malé. Deze grote vismarkt ligt vlakbij het grote plein waar het Nationale Museum zich bevindt en is zeker een van de top 10 bezienswaardigheden van het eiland. Op deze markt vind je niet kabeljauw en schelvis zoals bij ons, maar aparte tropische vissoorten in allerlei kleuren. Echt een aparte belevenis! Er zijn daar op diverse plaatsen hotspots.

5. Tsunami Monument

Dit monument is gebouwd in herinnering aan de mensen die tijdens de tsunami van 2004 om het leven zijn gekomen. Elke bol op het monument vertegenwoordigt een van de overleden personen. Wat is er te doen in de buurt? Er is een prachtig park naast en ook een terras waar je uitzicht hebt over de zee. Bij de horeca iets verderop zijn hotspots aanwezig. Deze plek is een top 10 bezienswaardigheid.

6. Grand Friday Mosque

Grand Friday Mosque - Bezienswaardigheden Malediven

Deze moskee is een modern gebouw in Malé en je kunt er omheen lopen naar de zeekant en daar genieten van een prachtig uitzicht over het water. Binnen in de moskee is het heel schoon en er heerst een serene rust en stilte in het gebouw met zijn mooie koepels. De gouden koepel bovenop de moskee is van verre zichtbaar. Een van de mooiste top 10 bezienswaardigheden van de Malediven en zeker een bezoekje waard.

7. Private Cooking

Maldivian Private Cooking and Islamic Culture Experience, wat zoveel betekent als: Een Maledivische Privé kookles met daarbij een Islamitische cultuur ervaring.
Het hele gebeuren van koken en interessante vertellingen duurt 2,5 uur en je kan daarna nog gemakkelijk naar het strand om te watersporten. Erg lekker eten en zeer leuk en leerzaam! Een typische specialiteit van de Malediven.

8. Bezoek de hoofdstad

Een wandeling door de hoofdstad van de Malediven, Malé. Dit zijn prachtige wandelingen door de stad Malé onder begeleiding van een gids.
Zulke wandelingen duren ongeveer 2,5 uur en je leert er ontzettend veel over de geschiedenis van de stad en je krijgt tal van top 10 bezienswaardigheden te zien. Dit zijn leuke uitjes voor het hele gezin. Je gaat ook samen de lokale keuken uitproberen. In de horeca zijn hotspots aanwezig. De gidsen zijn erg goed geïnformeerd en ze kunnen al je vragen beantwoorden. Leerzaam, lekker en leuk!

9. Mulee Aage

Dit bijzonder mooie paleis-achtige gebouw is een vroegere presidentiële woning geweest. Het is nog een plezier om te bekijken. En zelfs vandaag de dag wordt het wel eens gebruikt om presidenten en andere belangrijke gasten in te ontvangen. Zeker een bezichtiging waard.

10. Hukuru Miskiiy

Deze zeer oude moskee (De oude Friday Moskee) is de eerste grote moskee gebouwd van kalksteen en koralen in Malé. Een bijzonder gebouw en zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Van binnen is de moskee versierd met houten elementen.