Top 10 bezienswaardigheden Malta

Wat is er te doen op Malta? Hieronder zie je de top 10 met hotspots en bezienswaardigheden.

Malta ligt in de Middellandse Zee vlakbij Italië, Libië en Tunesië. Malta bestaat uit meerdere eilanden. Het eilandenrijk heeft verschillende mooie bezienswaardigheden. Deze worden genoemd in deze top 10. Met behulp van de top 10 bezienswaardigheden van Malta ben je goed voorbereid op de verschillende hotspots van het eiland. Je kunt de lijst dan ook gebruiken om zelf een route uit te stippelen zodat je langs de mooiste plekken van het eiland komt. Benieuwd welke dat zijn? Bekijk dan snel de Malta top 10.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Malta op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Malta

Op het eiland malta is veel te doen. De activiteiten op malta kun je bekijken in een excursiegids maar je kunt ook de top 10 bezienswaardigheden gebruiken. Het eiland is een zogenaamde dwergstaat en wordt ook wel de republiek Malta genoemd. De verschillende gebouwen, natuur, cultuur en de geschiedenis van het eiland zijn te bewonderen met de bezienswaardigheden. De mooiste zijn te zien in de top 10.

 

Bezienswaardigheden Malta:

Bezienswaardigheden-Malta

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Gozo, Comino, San Lawrenz, Xlendi en meer!
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Malta >>

 

Welke plekken moet je absoluut gezien hebben wanneer je het land gaat bezoeken? Zijn er bijvoorbeeld winkels die erg populair zijn of zoek je meer de oude gebouwen of theaters?  De hot spots van Malta zijn in de top 10 te bekijken. Wist je trouwens dat de dwergstaat niet alleen uit Malta bestaat maar ook de eilanden Gozo, Comino en een aantal kleine eilandjes? Je kunt deze ook bezoeken wanneer je op het eiland bent.

 

Top 10 hotspots Malta

Of je nu lang of kort op het eiland bent, de bezienswaardigheden verdienen absoluut een bezoekje. Mooie kerken, een oud centrum of een prachtig strand. Het eiland malta heeft het allemaal te bieden. Het eiland kent een lange geschiedenis met verschillende bevolkingsgroepen. Zo hebben de Romeinen, Arabieren, Noormannen, Carthagen, Castillianen en Engelsen er gewoond. Pas in 1964 werd het een onafhankelijk land. Deze geschiedenis is dan ook op het eiland terug te zien. Ook de bescherming van het eiland kun je op verschillende plekken goed zien. De oude beschermmuren en kanonnen zijn altijd mooi om op de foto te zetten.

 

Bezienswaardigheden Malta:

Bezienswaardigheden Malta

(klik op de foto’s of video om te bekijken op TUI.nl)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen op dit prachtige eiland?
  • Bezoek hotspots, zoals de Palazzo Parisio
  • Welke gebouwen moet je gezien hebben op Malta? 
  • Heerlijk shoppen in de hoofdstad Valletta
  • Op TUI.nl kan je alle bezienswaardigheden vinden

 

Hoe kun je het beste en reis voorbereiden? Veel mensen zullen dan reageren met het antwoord dat je je goed moet inlezen in de bestemming. De diverse bezienswaardigheden en hotspots die je op Malta kunt tegenkomen zorgen voor een wirwar aan informatie. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien kun je de top 10 raadplegen. Hierin staan de mooiste plekken en best beoordeelde bezienswaardigheden van het eiland.

 

 

 

Top 10 Bezienswaardigheden Malta:

 

1. Hal Saflieni Hypogeum

Hal-Saflieni-Hypogeum-Bezienswaardigheden-Malta

Het Hal Saflieni Hypogeum is een enorm ondergronds complex en enorm oud. Het is gebouwd in de jaren 3600 tot 2500 voor Christus. Het is indrukwekkend en staat daarom in deze top 10 bezienswaardigheden. Belangrijk om te weten is dat je het beste vooraf moet reserveren als je dit complex wilt bezoeken, omdat er maar 100 bezoekers per dag naar binnen mogen.

2. De kathedraal in de hoofdstad

De-kathedraal-in-de-hoofdstad-Bezienswaardigheden-Malta

De hoofdstad Valetta wordt later in deze top 10 nog genoemd, maar de Sint-Janscokathedraal verdient zelf een plaats in deze top 10. De kathedraal is in de 16e eeuw gebouwd. Je moet wel de moeite nemen om naar binnen te gaan, want de binnenkant is zoveel mooier dan de buitenkant.

3. Het traditonele Marsaxlokk

Het-traditonele-Marsaxlokk-Bezienswaardigheden-Malta

In het zuiden ligt het vissersdorp Marsaxlokk. Het is er traditioneel en pittoresk en wordt terecht genoemd in deze top 10. In de buurt vind je de schitterende St. Peter Pool. Marsaxlokk hoort bij het traditionele Malta is één van de mooiste bezienswaardigheden van het eilandenrijk.

4. Het mooiste zandstrand

Het-mooiste-zandstrand-Bezienswaardigheden-Malta

Het land kent niet veel zandstranden. Om die reden moet het mooiste zandstrand Ghajn Tuffieha Bay genoemd worden in deze top 10. Het strand is vrij rustig, omdat je een stukje moet lopen en een steile trap moet afdalen. Er is een klein restaurantje bij dit strand.

5. De Blue Lagoon

De-Blue-Lagoon-Bezienswaardigheden-Malta

Het Caribische sfeertje heeft Malta ook. De Blue Lagoon ligt tussen de eilanden in en is helderblauw. Er zijn verschillende mogelijkheden om de Blue Lagoon te bezoeken. Zwemmen in het helderblauwe water is iets magisch. Je kunt hier ook heerlijk vertoeven op de terrasjes met een heerlijk drankje. Ook voor het diner hoef je deze plek niet te verlaten.

6. Azure Window

Azure-Window-Bezienswaardigheden-Malta

Bij Gozo is er een bijzonder natuurfenomeen. Door erosie en wind is onder water een groot gat in de rotsen ontstaan. Dit wordt de Azure Window genoemd. De natuurlijke brug over het gat heen is niet meer begaanbaar. Op Aruba hadden ze een soortgelijke brug. Deze is echter ingestort doordat er te veel erosie heeft plaatsgevonden. Dit gaat hier op den duur ook gebeuren. De vraag is echter wanneer.

7. Authentiek Mdina

Mdina-Bezienswaardigheden-Malta

In het midden van het eiland ligt Mdina. Deze historische stad heeft veel bezienswaardigheden. De stad neemt je mee naar de middeleeuwen en de baroktijd. De stad is autovrij, waardoor het de authentieke sfeer behoudt. Mdina staat terecht in deze top 10 en is één van de hotspots van Malta. Je kunt hier heerlijk wandelen en de authentieke winkels bekijken.

8. De UNESCO Wereldergoed-tempels

De-UNESCO-Wereldergoed-tempels-Bezienswaardigheden-Malta

Malta heeft veel tempels. Deze tempels zijn heel oud en prehistorisch. Veel van deze tempels staan op de UNESCO Wereldergoedlijst. Ze zijn daarom ook zeker een bezoekje waard. Vergeet je fototoestel niet want dit wil je zeker vastleggen voor een canvas of voor in een fotoboek.

9. Het betoverende Palazzo Parisio

Palazzo-Parisio-Bezienswaardigheden-Malta

Palazzo Parisio is één van de hotspots van Malta en bevindt zich in de plaats Naxxar. Dit paleis is van oorsprong een villa. Het interieur is indrukwekkend. Je kunt het gehele paleis bezoeken. Als je de naam hoort dan zal je in eerste instantie denken aan een restaurant. Het is echter een gebouw dat je zeker bezocht moet hebben.

10. De schitterende hoofdstad Valletta

Hoofdstad-Valletta-Bezienswaardigheden-Malta

De top 10 sluiten we af met de hoofdstad Valletta. Valletta heeft een schitterende binnenstad. Het is heerlijk om door de straatjes te dolen. De parken die de stad heeft geven een leuke sfeer. Wanneer je het eilandenrijk bezoekt, moet je Valletta ook bezoeken. Het is zeker één van de hotspots.