Top 10 bezienswaardigheden Menorca

Waar zijn de hotspots op Menorca? Bekijk ze hieronder in de top 10 bezienswaardigheden.

Wanneer je aan het woord ‘Iberisch’ denkt, gaat je gedachte al snel uit naar Spanje of Ibiza. Maar, het Spaanse land heeft nog een eiland met een top 10 aan bezienswaardigheden die een bezoekje meer dan waard zijn. Zo is het eiland Menorca misschien iets minder ‘groots’ dan Mallorca en Ibiza, maar zeker niet minder mooi.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Menorca op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Menorca

De top 10 van Menorca valt op zijn minst bijzonder te noemen. Op dit relatief kleine eiland vormen de bezienswaardigheden tezamen een rijk kleurenpalet. Waar de middeleeuwse forten zijn opgetrokken uit robuuste kalkstenen, vind je aan de andere zijde een paradijselijke baai waar de groene bomen zich afwisselen met witte stranden en helderblauwe wateren. Voor elk type activiteit, of je nu van bedrijvigheid houdt of liever de rust wilt pakken in de natuur, biedt Menorca vele mogelijkheden.

 
Bezienswaardigheden Menorca:

Bezienswaardigheden-Menorca

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op Menorca doen?
  • Leuke steden zoals Cala’n Bosch, Cala Blanca, Arenal dén Castel en Son Bou
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Menorca >>

 

Top 10 hotspots Menorca

Wanneer je terloops veelal zwarte paarden tegenkomt, mag je ook dit best bijzonder vinden. Hoogstwaarschijnlijk heb je dan de uiterst zeldzame Menorquín gespot; een inheems paardenras van Menorca. Zo zou dit type ontstaan zijn uit de Berber die vroeger bereden werd door de Moren die tijdelijk het Spaanse land overnamen. Hedendaags hebben deze ‘barokke’ Menorquín paarden een zeer belangrijke rol in de Spaanse cultuur. Dus, áls je er een tegenkomt, dan heb je een zeldzaam momentje te pakken. Wanneer de Spaanse historie jouw aandacht wel weet te trekken, zijn er nog een aantal plekken in de top 10 die zeker jouw bezoekje verdienen.

 

Bezienswaardigheden Menorca:

Bezienswaardigheden Menorca

(klik op de foto’s of video om te bekijken op TUI.nl)

TIP! Kijk de foto’s en video hierboven. In één oogopslag de mooiste bezienswaardigheden en hotspots van het eiland!

  • Wat is er te doen op dit prachtige eiland?
  • Bezoek hotspots, zoals de Fortaleza de Isabel
  • Welke gebouwen moet je gezien hebben op Menorca?
  • Heerlijk shoppen in de stad Mahón
  • Op TUI.nl kan je alle bezienswaardigheden vinden

 

Zo zijn er diverse musea of objecten die de geschiedenis van Menorca weergeven, elk op hun eigen wijze en met andere middelen. Daarnaast biedt deze top 10 een breed scala aan mogelijkheden en bezienswaardigheden als het gaat om natuur: zo kun je in de omgeving, als je mazzel hebt, zelfs de met-uitsterven-bedreigde waterschildpad tegenkomen. Dát is pas echt een verrassing. De architectuur op het eiland, eveneens terug te zien in de top 10, heeft veelal gebouwen voortgebracht die in de stijlen van het neoclassicisme en de Catalaans-gotische stijl zijn vervaardigd. En, ben je nu benieuwd welke bezienswaardigheden bij jou passen? Lees dan gauw verder en vindt hieronder de absolute top 10 aan hotspots van Menorca.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Menorca:

 

1. Mahón

Mahon-Bezienswaardigheden-Menorca

Startend met de hoofdstad van Menorca en de beginner van de top 10 bezienswaardigheden. Dichtbij de haven bevinden zich diverse faciliteiten, zoals kleine winkeltjes en gezellige, Spaanse restaurants. Zo heeft deze stad zelfs een prachtige oude stadskern en maakt zich hiermee tot één van de mooiste hotspots van het eiland.

2. Naveta d’es Tudons

Naveta-des-Tudons-Bezienswaardigheden-Menorca

Eén van de meest verrassende bezienswaardigheden uit de top 10 is deze megalithische grafkamer van de Balearen. De witte stenen geven het object de vorm van een schip en dient als een grafkamer die tot 750 v. Chr. werd gebruikt als ossuarium; een plek waar de beenderen van overledenen bewaard werden.

3. Catedral de Santa María

Catedral-de-Santa-María-Bezienswaardigheden-Menorca

De massieve en middeleeuwse kathedraal stamt uit de 14e eeuw en is, naast een bezienswaardigheid, een mengelmoes van het neoclassicisme en de Catalaans-gotische stijl. Het bevindt zich in de plaats Ciutadella en is een Rooms-Katholieke kerk. Het interieur is vrij licht en sereen, maar wordt toch wat opgesierd met de kenmerkende, kleurrijke glas-in-lood ramen.

4. Museo de Menorca

Museo-de-Menorca-Bezienswaardigheden-Menorca

Dit museum uit de top 10 bezienswaardigheden behoort tot de absolute hotspots voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het toont, onder andere, de prehistorie van Menorca en laat zien hoe het eiland zich in de loop der eeuwen gevormd heeft. Zo zie je onder andere sculpturen uit de Oudheid en schilderwerken tot aan de 19e eeuw.

5. Fornells

Fornells-Bezienswaardigheden-Menorca

Het pittoreske Fornells is, met haar vele en witte huisjes, een bijzonder havenplaatsje. Het beschikt over een gezellig centrum met diverse horecagelegenheden en winkeltjes, maar ook echte zonliefhebbers kunnen terecht op het fijne strand dat een uitzicht over de Mediterrane zee biedt. Niet voor niets heeft dit knusse stadje een ware plek in de top 10 aan bezienswaardigheden verdiend.

6. Fortaleza de Isabel II

Fortaleza-de-Isabel-II-Bezienswaardigheden-Menorca

Dit militaire fort bevindt zich op een eilandje tegenover de haven, Puerto Mahón, van de hoofdstad. Het is volledig opgetrokken uit stevige bakstenen en had in het verleden veelal een verdedigende functie, zoals je kunt zien middels de aanwezigheid van diverse kanonnen.

7. s’Albufera des Grau

sAlbufera-des-Grau-Bezienswaardigheden-Menorca

Wanneer je een echte rust- en of natuurliefhebber bent, is het nationale park van Menorca één van de top 10 hotspots die je gezien moet hebben. Zo zie je van bovenaf de hoeveelheid wateren die zich in het gebied bevinden en welke diersoorten dit natuurpark inmiddels tot hun natuurlijke habitat gemaakt hebben. Het behoort tot één van de mooiste locaties van het eiland.

8. El Toro

El-Toro-Bezienswaardigheden-Menorca

Deze groene berg is, met een hoogte van 342 meter, het hoogste punt van Menorca en biedt de mooiste panoramische uitzichten over het eiland. Voor actieve wandelaars behoort deze plek met recht tot de top 10 bezienswaardigheden. Deze locatie bevindt zich in het midden-binnenland van het eiland.

9. Cala Mitjana

Cala-Mitjana-Bezienswaardigheden-Menorca

Voor de rustliefhebbers is deze plek één van de mooiste top 10 hotspots van Menorca: Cala Mitjana. Volledig gelegen tussen groen en lage rotsen kun je vanaf een zandstrandje genieten van het aangrenzende en helderblauwe water. Wil je graag naar een stukje paradijs op dit eiland? Bezoek dan eens dit idyllische, kleine strandje.

10. Fort Marlborough

 

De laatste uit de top 10 hotspots is dit stenen complex. Het is gebouwd door de Britten in de 18e eeuw waarbij het fort vernoemd werd naar één van de meest succesvolle generalen van het Britse Koninkrijk. Dit militaire complex had de taak de poort van Maó te beschermen.

De bezienswaardigheden van Menorca hebben dus een breed karakter: van paradijselijke baaien tot militaire forten. Wanneer je in het binnenland trekt, kom je echt de pure en Spaanse cultuur tegen die de inheemse dorpjes nog altijd diep koesteren. Maar, ook de hoofdstad Mahón biedt, zoals je kunt zien in de top 10 hotspots, genoeg faciliteiten, zoals gezellige Spaanse tapasbarretjes en de bewonderenswaardige, oude stadskern; niet voor niets weet Menorca je ogen even flink bezig te houden. Kortom, met de top 10 hotspots op dit Spaanse Schiereiland ben je voorlopig nog niet uitgekeken.