Top 10 bezienswaardigheden Mykonos

Wat is er te doen op Mykonos? Je ziet de beste hotspots en mooiste bezienswaardigheden in de onderstaande top 10.

Ondanks het feit dat Mykonos een van de kleine eilanden van de eilandengroep de Cycladen is, is het toch een toeristische trekpleister en een van de top 10 bezienswaardigheden van Griekenland. Jaarlijks komen en gaan vele toeristen. Het eiland telt zo’n tienduizend bewoners. De toeristen die hier jaarlijks komen genieten van de gezellige party-sfeer die er hangt. Hieronder kun je de top 10 bezienswaardigheden van Mykonos bekijken.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Mykonos op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Mykonos

Mykonos-stad wordt door de lokale bevolking Chora (hoofdstad) of Klein Venetië genoemd. Het is een supergezellig stadje met blauw-witte huizen en pittoreske kerkjes die een ware bezienswaardigheid zijn. Je kunt er wandelen in smalle gezellige steegjes vol met winkeltjes, waar je de leukste spulletjes op de kop kunt tikken. De spullen die daar te koop aangeboden worden zijn echt niet te duur. Een beetje onderhandelen kan natuurlijk ook nog! Hotspots kom je daar veelvuldig tegen. Loop je wat verder tot aan het water dan vind je daar de wereldberoemde windmolens van Mykonos die tot de top 10 van bezienswaardigheden behoren. Al met al is het een prachtig eiland.

 

Bezienswaardigheden Mykonos:

Bezienswaardigheden-Mykonos

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Mykonos-stad, Agios Stefanos, Platys Gialos en Ornos
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Mykonos >>

 

Top 10 hotspots

Op de prachtige zandstranden van Mykonos vind je gezellige beach-bars met hotspots voor je Wifi, waar je nieuwe vrienden kunt ontmoeten en gezellig wat kan drinken of snacken. De feestelijkheid begint daar meestal al vroeg in de middag! Het is fantastisch dat zo’n klein eiland zoveel te bieden heeft aan mooie stranden en zoveel bezienswaardigheden in de buurt. Bij de horeca-gelegenheden vind je hotspots. De wegen op Mykonos zijn redelijk maar geregeld behoorlijk smal. Geasfalteerde wegen zijn er genoeg, maar af en toe gaat de weg over in een stuk zandweg. Daar moet je niet van opkijken. Mykonos is een eiland vol met interessante bezienswaardigheden die zeker tot de top 10 behoren. Hieronder gaan we ze vermelden.

 

Bezienswaardigheden Mykonos:

Bezienswaardigheden Mykonos

(Bekijk hierboven de bezienswaardigheden en hotspots van Mykonos op de website van TUI. Klik op de foto of video voor een vergroting.)

  • Wat is er te doen op Mykonos?
  • Welke plekken moet je absoluut gezien hebben
  • Bekijk de windmolens, Aleykandra of het zeevaartmuseum
  • Bezoek de vele horeca in de hoofdstad en langs de havens
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Mykonos:

 

1. De 5 windmolens

de-5-windmolens-Bezienswaardigheden-Mykonos

Er staan daar vijf windmolens aan de kust. In totaal bevinden zich 16 molens op het eiland. Grappige dikke ronde gebouwtjes met een strooien puntdak en aparte wieken. Met rode en blauwe details staan ze daar als 5 wachters aan het strand, omringd door lage muurtjes met blauw geschilderde tuinhekjes. Natuurlijk zijn daar gelegenheden om iets te drinken en van het uitzicht te genieten. Vroeger zijn ze gebruikt om graan te malen.

2. De Paraportiani Kerk

Paraportiani-kerk-Bezienswaardigheden-Mykonos

Wat is er te doen in het oude havengebied? Hier staat een van de top 10 bezienswaardigheden, de Paraportiani Kerk. Dit is een bijzonder gebouw. Helemaal wit, zelfs de kruizen zijn wit. Het is best wel een groot gebouw, het lijkt alsof er een paar gebouwen samen zijn gevoegd. Veel lokale bewoners gaan er nog de kerkdienst bijwonen. Sober en een beetje mystiek, maar bijzonder mooi. Het wit van deze Grieks-Orthodoxe kerk steekt heel mooi af tegen de felblauwe lucht.

3. Klein Venetië

Klein-Venetië-Bezienswaardigheden-Mykonos

Zo wordt deze plek ook wel genoemd, omdat de schattige huisjes in vele kleuren geschilderd tot aan het water staan. Leuke houten balkonnetjes die vaak versierd zijn met bloemen. Vandaar de naam Klein Venetië. Een gezellige wijk waar je kunt rondsnuffelen in pittoreske winkeltjes die je daar in de kleine straatjes tegenkomt. Hotspots vind je overal. Een van de top 10 bezienswaardigheden!

4. Het Archeologische Museum

Een van de top 10 bezienswaardigheden van Mykonos is het oude Archeologische museum. Het is zeker geen groot museum, maar toch de moeite waard.
Je treft er gebroken vazen aan, die op minutieuze wijze met monnikengeduld weer in elkaar zijn gezet. Je kunt er antiquiteiten bekijken die in drie zalen staan uitgestald. Er staan zelfs spullen die nog uit de Romeinse Tijd stammen. Ook worden er sieraden uit oude tijden tentoongesteld.

5. Het Zeevaartmuseum

Het Zeevaartmuseum van Mykonos bevindt zich in Mykonos-Stad. In Griekenland wordt dit museum The Aegean Maritime Museum genoemd. Hier vind je de maritieme geschiedenis van de Griekse koopvaardijschepen die voeren naar Mykonos. In de tuin van het Zeevaartmuseum bevinden zich graven van vroegere zeelieden afkomstig van Mykonos.

6. De smalle winkelstraatjes

Smalle-winkelstraatjes-Bezienswaardigheden-Mykonos

Wat is er te doen in de stad? Deze unieke straatjes zijn zo gezellig om te bezoeken. Mooi bestraat met grote stenen doen ze authentiek aan. Je loopt daar en vindt er cafeetjes en winkeltjes, waar je leuke souvenirs kunt kopen. Alles is ook redelijk geprijsd. Dit gebied is zeker een van de top 10 bezienswaardigheden die de moeite waard zijn!

7. Horeca op Mykonos

Horeca-op-Mykonos-Bezienswaardigheden-Mykonos

Wat zeker een van top 10 bezienswaardigheden in Mykonos-stad is, is het bruisende uitgaansgebied. Wat is er te doen in deze uitgaanswijk? Hier vind je tientallen bars, restaurants en taverna’s om heerlijk uit eten te gaan en samen wat te drinken. Overal klinkt muziek, soms is er live muziek. Je ziet mensen overal dansen. Natuurlijk vind je hier overal hotspots.

8. Het klooster van Panagia Tourliani

Het-klooster-van-Panagia-Tourliani-Bezienswaardigheden-Mykonos

Dit oude klooster dat gebouwd is in 1542 door twee priesters is in 1767 gerestaureerd. Het staat buiten Mykonos-stad in een dorpje, Ano Mera Village. Het is een indrukwekkend gebouw dat helemaal wit is en een gekleurde koepel heeft. Ook zul je daar een marmeren fontein aantreffen op het pleintje bij de kerk. Binnen tref je prachtige muurschilderingen aan, mooie houten meubels met houtsnijwerk en prachtig geborduurde wandkleden. Zeker een van de top 10 bezienswaardigheden en een bezoek waard!

9. De stranden van Mykonos

stranden-van-Mykonos-Bezienswaardigheden-Mykonos

Als er ooit een eiland met de top 10 mooie stranden genoemd mag worden, is het Mykonos. Op het eiland zijn veel prachtige stranden. Muziek en dansen zie je daar overal, er hangt een feestelijke sfeer. Om een paar mooie stranden op te noemen:
* Het Paranga strand. Dit is een strand dat je alleen lopend of met een bootje kunt
bereiken.
* Het Kalo Livadi en Psarou zijn erg drukke stranden en behoren tot een actief
uitgaansgebied.
* Agraria en Elias zijn wat rustigere stranden aan de zuidkust, voor wie geen zin
heeft in een drukke party sfeer.

10. Petros de Pelikaan

Petros-de-Pelikaan-Bezienswaardigheden-Mykonos

Je zult vaak een of meerdere pelikanen in de haven van Mykonos zien. Wat op zich natuurlijk geweldig is om te zien. Het verhaal gaat dat er een gewonde pelikaan gevonden was door een van de schippers van eiland. Hij verzorgde de pelikaan en noemde hem Petros. Deze vogel is inmiddels overleden, maar pelikanen komen nog steeds geregeld langs in de haven. Vandaag de dag is de pelikaan de mascotte van het eiland. Ze worden erg verwend door de vissers. Het is leuk om de vogels in de haven te gaan zien.