Top 10 bezienswaardigheden Phuket

Wat is er te doen in Phuket? Bekijk de top 10 voor de bezienswaardigheden en hotspots.

Phuket is het grootste eiland van Thailand. Het wordt verbonden met het vasteland van Thailand met de Sarasin-brug. Phuket lag vroeger op een belangrijke handelsroute. Veel handelaars hebben zich daar toen gevestigd, om een rustplek te hebben op hun reizen tussen China en Europa. De prachtige koloniale huizen staan nog altijd in hun volle glorie in de stad. Het eiland Phuket bestaat voornamelijk uit bergachtig gebied. Een groot deel deel van bevolking verdient zijn brood op de vele rubberplantages en de palmolieplantages. De rest van de locals is grotendeels werkzaam in de horeca en de toeristenindustrie.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De Phuket Bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen Phuket

 

  • Wat is er te doen op Phuket?
  • Welke bezienswaardigheden en hotspots zijn het mooiste?
  • Bekijk de mooie Phang Nga Baai of de Boeddhistische tempel Wat Chalong
  • In de hoofdstad kun je mooi winkelen en heerlijk eten
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van PHUKET op TUI.nl:

Bezienswaardigheden Phuket

(Bekijk hierboven de foto’s en video van de bezienswaardigheden. Klik op de foto of video voor een vergroting op de website van TUI.)

 

Top 10 bezienswaardigheden Phuket

De erg vriendelijke gastvrije bevolking van het eiland is de kers op de taart van je vakantie. Wat is er te doen in Phuket? Phuket staat garant voor een vakantie waarin je niet alleen kunt genieten van de overweldigend mooie natuur, maar ook van de vele top 10 bezienswaardigheden die Phuket rijk is. De meeste toeristen die dit mooie eiland bezoeken willen graag genieten van een strandvakantie in combinatie met bezichtigingen van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Je vindt de mooiste parelwitte zandstranden aan de westkant van het eiland.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hotspots Phuket

Vooral Patong Beach is een geliefde plek voor de vele toeristen, vanwege de prachtige stranden en het bruisende uitgaansleven (met aanwezige hotspots) dat men daar aantreft. De Thaise keuken is gevarieerd en de ingrediënten komen zo van de markt. De uitstekende hotels (met hotspots) bevinden zich grotendeels vlakbij zee en ze hebben natuurlijk ook schone zwembaden. Het weer in Phuket is het hele jaar door ongeveer hetzelfde. De temperatuur schommelt tussen de 31 graden Celsius en 34 graden Celsius. Lekker warm weer en omdat je aan zee zit voelt het warme weer heerlijk aan.

Phuket-Stad is een grote stad met druk verkeer. Als je daar de eerste dag bent kijk je je ogen uit. Er is zoveel te zien en te beleven! Daar verveel je je nooit!
We hebben een fantastische top 10 bezienswaardigheden lijst voor je samengesteld, zodat je je reis naar dit betoverende eiland goed kunt voorbereiden.

 

 

Wat is er te doen in Phuket? Bekijk de top 10

 

1. The Big Buddha

The Big Buddha - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

De naam zegt het al! Dit is een enorm groot standbeeld van een Buddha. Het beeld is bekleed met wit marmer en het is 45 meter hoog en 25 meter breed. Behoorlijk indrukwekkend dus. ‘s Ochtends schijnt de zon erg mooi op het beeld en lijkt hij nog witter. Je hoeft er geen entree voor te betalen.

2. De Boeddhistische tempel Wat Chalong

De Boeddhistische tempel Wat Chalong - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

Deze prachtig gedecoreerde tempel staat in het zuiden van het eiland Phuket op ongeveer 8 kilometer afstand van de hoofdstad Phuket. Met zijn mooie muurschilderingen en versieringen is dit een bijzondere tempel met een mooi verhaal. Vroeger in de negentiende eeuw leefden in Thailand twee monniken; Luang Pho Chaem en Luang Pho Chuang. Zij waren genezers die vooral met kruiden werkten. De Thaise bevolking aanbidt deze monniken vandaag de dag nog steeds in de tempel Wat Chalong.

3. Patong strand

Patong beach - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

Wat is er te doen in Patong? Dit strand is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden van het eiland. Het fijne witte zand en het uitzicht op de prachtig gekleurde zee is geweldig.
Bovendien is het bruisende nachtleven (met op veel plaatsen hotspots) in Patong erg aantrekkelijk voor de feestgangers die daar uitgaan.

4. Het ‘Trickeye Museum’

Het 'Trickeye Museum' - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

Misschien denk je nu dat het bezoeken van een museum saai is. Maar dat is dit museum zeker niet! Trickeye betekent zoveel als: het oog bedriegen.
Er hangen schilderijen die twee- en driedimensionaal zijn. Door er voor te gaan staan lijkt het bijvoorbeeld alsof je vleugels hebt of andere leuke ‘bedrieglijke’ schilderijen. Even lekker 2 uurtjes in de airconditioning lopen en onvergetelijke, hilarische foto’s maken. Vergeet vooral je camera niet! Voor groot en klein een aanrader.

5. Phang Nga Baai

Phang Nga baai - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

Buiten het feit dat de mooiste bloemen en planten hier groeien, is ook de fauna hier ruim vertegenwoordigd. In deze zelfde baai is het eiland Ko Tapu te zien dat voor een oude James Bond film is gebruikt; The man with golden gun. De hoge langwerpige rotsen steken omhoog uit het water en lijken te balanceren op een puntje onder water. Een excursie hierheen is zeker de moeite waard.

6. Het Seashell Museum

Seashell museum - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

In dit erg leuke museum tref je een enorme collectie zeeschelpen aan in vele kleuren en maten. Ze zijn heel kunstig uitgestald en leuk om te zien. Er is ook een souvenirshop bij het Seashell Museum waar je bijzonder leuke schelpen en artistiek gemaakte schelpenproducten kunt kopen.

7. The Upside Down House

Dit is vooral voor de kinderen een enige attractie. Het hele huis staat ‘op zijn kop’. Je krijgt het gevoel dat je op het plafond loopt in plaats van op de vloer. Alles is op zijn kop. Hotspots zijn aanwezig. Een leuke gelegenheid voor de hele familie om iets leuks te doen.

8. De Naka Market

Naka markt - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

Deze avondmarkt gaat aan het eind van de middag open en blijft tot laat open. Dit is plek voor winkelen en leuke souvenirtjes kopen. Maar vooral ook heerlijk vers eten, dat bereid wordt waar je bij staat. En het eten is niet duur.

9. Kata Beach

Kata Beach - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

Wat is er te doen in Kata Beach? Kata Beach ligt op een paar kilometer afstand van Patong Beach. Op dit prachtig witte zandstrand met wuivende palmen en een mooie, turquoise zee is het zeker voor de sportievere toeristen heerlijk. Pak een jetski of ga parasailen. Ook de Bananenboot mist hier niet. De restaurants met beschikbare hotspots maken je verblijf op dit strand nog aantrekkelijker.

10. De watervallen van Phuket

Watervallen - Top 10 bezienswaardigheden Phuket

Watervallen zijn natuurlijk altijd prachtig om te zien, maar de watervallen van dit eiland zijn verbluffend mooi. En niet alleen om de top 10 watervallen zelf, maar ook omdat ze omlijst worden door de mooie groene natuur. Deze watervallen tref je aan in het oosten van het eiland. Ze heten Kathu, Bang Pae en Ton Sai. De grootste waterval is de Bang Pae, die zich in het Khao Phra Thaeo Natuurpark. bevindt.