Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Wat is er te doen op Santorini? Bekijk hieronder de top 10 met bezienswaardigheden.

Het eiland Santorini is één van die plaatsen op onze aarde waar je gewoon een keer naar toe zou moeten gaan. Het water is er kristalhelder en daar snorkelen en duiken is een geweldige ervaring! De bevolking van Santorini is uitermate gastvrij en is zeer vriendelijk. Je komt daar als toerist en je voelt je meteen van harte welkom. 

 

Betrouwbaar De bezienswaardigheden van Santorini op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Santorini

Het toerisme is de voornaamste bron van inkomen voor de lokale bevolking. Er komen jaarlijks miljoenen toeristen naar Griekenland en Santorini doet daar volop aan mee. Het eiland heeft ook een eigen luchthaven, Santorini Airport, (JTR). Het eiland zelf heeft een hele aparte vorm, een beetje zoals een banaan of een maansikkel. Vroeger was Santorini wel een meer ‘rondvormig’ eiland, maar een groot deel van het eiland is weggevaagd door een aantal enorme vulkaanuitbarstingen, die plaats hebben gevonden voor de vijftiende eeuw vóór Christus.

 

Bezienswaardigheden Santorini:

Bezienswaardigheden-Santorini

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Kamari, Oia, Fira en Perissa
 • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien
 • De mooiste vakantieplekjes vind je op devakantiediscounter.nl

Ontdek de bezienswaardigheden op Santorini >>

 

Top 10 hotspots Santorini

Door deze vulkaanuitbarstingen is een ‘caldera’ ontstaan. Een caldera is een grote krater, welke gevormd is door een vulkanische uitbarsting. En zo ziet Santorini er dan ook uit. De hele kust wordt als het ware omarmd door de rotsformaties eromheen. Als je vanaf een bootje naar het eiland kijkt zie je de kaarsrechte rotswanden met de witte huisjes en de blauwe kerkjes er bovenop gebouwd. Deze rotsen hebben hier en daar verschillende kleuren; rood,donkerbruin of zwart.

In het oosten en in het zuiden tref je kiezelstranden aan, ook in diverse kleurschakeringen van bruin, zwart en rood. Op deze kiezelstranden hebben ze de ligbedden en parasols al voor de toeristen klaarstaan. Het azuurblauwe water en de donkergekleurde stranden vormen een mooie combinatie van natuurschoon.

 

Bezienswaardigheden Santorini:

Bezienswaardigheden Santorini

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

 • Wat is er te doen op Santorini?
 • Welke bezienswaardigheden maken dit een uniek eiland?
 • Wandel langs de Paralia Vlychada of bezoek de Santorini Arts Factory
 • Winkelen en eten in de hoofdstad Fira
 • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Het toerisme vindt voornamelijk plaats aan de oostelijke kant van Santorini. Hier liggen de mooiste top 10 stranden zoals Perivolos, Kamari en Perissa. De maaltijden van de lokale bevolking bestaan uit voornamelijk verse vis- en vleesgerechten. Er worden verse ingrediënten zoals verse inktvis, olijven, aubergine, witte kaas en verse groenten gebruikt. Erg lekker en gezond eten! Ook zie je er veel koude hapjes als tussendoortjes die bestaan uit tzatziki of goed gekruide gepureerde favabonen, die op het eiland zelf worden verbouwd.

Er worden ook warme tussendoortjes opgediend zoals inktvis spiesjes of gebakken inktvisringen. Er zijn veel verschillende archeologische sites te bezichtigen. Hier vind je resten van huizen en andere overgebleven bouwwerken van de oude Grieken, die hier eeuwen geleden hebben geleefd. Om je wegwijs te maken op Santorini tref je hieronder een top 10 bezienswaardigheden lijst aan.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Santorini:

 

1. Paralia Vlychada

Paralia Vlychada - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Dit mooie lange strand loopt helemaal door tot aan de haven van de stad. Het strand heeft donkergekleurd zand en ligbedden en parasols zijn er te huur voor de toeristen. Het water is kristalhelder en snorkelen en duiken in dit water is een ware belevenis. Er zijn enkele beach-bars en een paar leuke top 10 restaurantjes (met hotspots), waar je kunt genieten van de lokale keuken.

2. Akrotiri

Akrotiri - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

In Akrotiri tref je een vierkante vuurtoren die daar pontificaal bovenop de klif staat. Het uitzicht vanaf dit punt is heel mooi, zeker als je er naar een zonsondergang kijkt.
De resten van de oude stad dateren uit de zestiende eeuw voor Christus. Vernietigd door een vulkaanuitbarsting maar zonder slachtoffers, want de bewoners zijn op tijd gevlucht.

3. Vistocht

Vistocht - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Een van de vele Santorini ‘fishing tours’. Je kunt vanuit Santorini een boot met schipper huren om op zee te gaan vissen. Genietend van de frisse zeelucht en het mooie uitzicht, is zo een tour zeker de moeite waard. De gevangen vis wordt uiteraard heerlijk aan boord bereid en opgegeten.

4. Kamari Beach

Kamari Beach - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Wat is er te doen in Kamari? Het Kamari strand is een gezellig en populair strand. De strandstoelen en parasols mag je vaak gratis gebruiken, als je maar een hapje of een drankje bij de eigenaar bestelt. De boulevard die er langs het strand loopt is erg gezellig met veel niet al te dure souvenirwinkeltjes, restaurants met hotspots en kleine bars waarvan je bij de meeste hotspots aantreft.

5. De Santorini Arts Factory

Wat is er te doen in deze Arts Factory? Deze, in een voormalige tomatenblikken-fabriek gevestigde Arts Factory, is een unieke combinatie van een kunstgalerij en een feestzaal met een buiten- terras waar trouwfeesten gevierd worden en muziekvoorstellingen gegeven worden. Er is een mooie giftshop bij voor leuke souvenirs.

6. Het Prehistorisch Museum Thera

Het Prehistorisch Museum Thera - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Dit prehistorische museum dat zich in Fira bevindt stelt producten ten toon die afkomstig zijn uit de oude opgravingen bij Akrotiri en van andere plaatsen op het eiland. Hier kun je goed zien hoe de mensen hier vroeger leefden.

7. De Thirasia vulkaan

De Thirasia vulkaan - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Het piepkleine eilandje Thirassia ligt vlakbij de kust van Santorini en is te bereiken met een boottochtje. Wat is er te doen in Thirassia? Op Thirassia staat de te bezoeken vulkaan. Vroeger zat Thirassia vast aan Santorini, maar na de vulkaanuitbarsting is het losgekomen. Er zijn daar warmwaterbronnen, waarin je kunt baden. Eenmaal daar aangekomen vind je tientallen leuke restaurantjes met aanwezige hotspots aan, waar je heerlijk kan eten en iets drinken.

8. De Imerovigli kerk

De Imerovigli kerk - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Imerovigli is een door de Griekse Staat beschermd dorp. Het staat bekend om zijn grote schoonheid. De prachtige pittoreske stijl van dit dorp is ongeëvenaard. Het is ook het hoogste dorp van de regio, het staat bovenop de krater van Santorini. Hier zie je de kerk van Agios Georgios die bovenop een rots is gesitueerd. Het uitzicht naar zee is vanaf dit punt erg mooi.

9. De kabelbaan van Fira

De kabelbaan van Fira - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Wat erg leuk is, is de kabelbaan in Fira die de mensen in ongeveer 5 minuten tot boven in de stad brengt. Je kunt ook op de rug van een ezel omhoog! Boven aangekomen tref je een havenstad met tal van souvenirwinkeltjes, taverna’s en restaurantjes (hotspots aanwezig).

10. Catamaran tour

Catamaran tour - Top 10 bezienswaardigheden Santorini

Je kunt vanaf Santorini een tour maken met een Catamaran. Je kan de tour overdag maken, maar de zonsondergang tour is zo romantisch! Deze tours duren een halve dag en er wordt voor een authentieke Griekse maaltijd aan boord gezorgd. Dit is een leuke afwisseling op de andere top 10 bezienswaardigheden en je zult genieten van het prachtige uitzicht.