Top 10 bezienswaardigheden São Vicente

Wat is er op Sao Vicente te doen? Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden in de onderstaande top 10. 

Het heeft misschien niet de meest imposante gebouwen en drukbezochte musea, maar als je van de natuur houdt, dan is dit Kaapverdische eiland zeker een plek die je eens bezocht moet hebben: het noordelijk gelegen São Vicente. Maar, welke locaties zijn dat dan? En, welke verdienen een plek in de top 10 bezienswaardigheden?

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Sao Vicente op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 São Vicente

Het eiland São Vicente behoort tot de Republiek Kaapverdië en bevindt zich ten westen van het Afrikaanse continent, ten hoogte van Senegal en Mauritanië. Pas sinds enkele eeuwen is het eiland bewoond; hierdoor heeft het niet enorm veel menselijke historie, maar beschikt het wel over bewonderenswaardige en ongerepte natuur. De eerste ‘bewoners’ waren de Portugezen: tijdens hun ontdekkingsreizen wisten ze in de 15e eeuw dit gebied in te nemen en te gebruiken als handelscentrum voor slaven.

 

Bezienswaardigheden Sao Vicente:

Bezienswaardigheden-Sao-Vicente

  • Welke bezienswaardigheden zijn het mooiste?
  • Foto’s van stranden en baaien
  • Steden en dorpen in de directe omgeving
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Sao Vicente >>

 

Zo brachten ze veel Afrikanen naar dit eiland die daar hun taak als slaaf uit moesten voeren. Inmiddels zijn de tijden veranderd, maar de huidige bewoners van São Vicente zijn nog altijd afstammelingen van de toenmalige Portugezen en Afrikanen. Wat dit eiland van Kaapverdië nu eigenlijk bijzonder maakt, is voornamelijk de natuur; dit is veelal gevormd door de vulkanische oorsprong.

 

Top 10 hotspots São Vicente

Het donkere gesteente, de robuuste rotspartijen en de bruinige kleur van het landschap zijn hier een duidelijk voorbeeld van; het gebied doet hierdoor ‘stoer’ en ‘krachtig’ aan. Maar, tussen al deze bergen door kun je zomaar een lieflijk gebouw aantreffen, zoals de vuurtoren Farol da Ponta Machado uit deze top 10 bezienswaardigheden; hierdoor brengt het landschap veel verrassingen met zich mee. Ook kun je zomaar stuiten op een strand waar je zeldzame schildpadden tegenkomt; São Vicente is dus nog echt een plek waar je bijzondere natuurverschijnselen treft, zoals bedreigde flora en fauna.

 

Bezienswaardigheden Sao Vicente:

Bezienswaardigheden Sao Vicente

(klik op de foto’s of video om te bekijken in groot formaat op de website van TUI)

TIP: Vergroot de foto’s om direct de verschillende bezienswaardigheden te bekijken. Met de video kun je ook de diverse hotspots van het eiland bekijken.

  • Wat is er te doen in São Vicente?
  • Wat zijn de leukste plekjes op de stad?
  • Bekijk het Palácio do Povo of de Porto Grande Bay
  • De mooiste gebouwen bekijken in de hoofdstad
  • Op TUI.nl kan je alle bezienswaardigheden vinden

 

Ook de ‘bewoonde wereld’ kent veel bedrijvigheid, zoals de haven van Porto Grande of het vissersdorpje Laginha uit deze top 10 bezienswaardigheden laten zien. Hedendaags is São Vicente dus een zeer levendige plek. Maar, welke locaties verdienen nu een bezoekje?

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden van São Vicente:

 

1. Porto Grande Bay:

Porto-Grande-Bay-bezienswaardigheden-Sao-Vicente

Aan het nabijgelegen stadje Mindelo te São Vicente bevindt zich deze diepe haven uit de top 10 bezienswaardigheden die eens is ontstaan door een vulkanische krater die zich beneden het water bevindt. Je ziet er vele zeilboten waardoor de plek een schilderachtige en charmante uitstraling heeft, mede door het uitzicht op de bergen.

2. Farol da Ponta Machado:

Farol-da-Ponta-Machado-bezienswaardigheden-Sao-Vicente

Eén van de meest bijzondere hotspots uit deze top 10 is de vuurtoren Farol da Ponta Machado. Het gebouw is roze en wit waardoor het een heus contrast met het vulkanische en donkere gesteente vormt. Via een avontuurlijk bergpad kun je de vuurtoren bekijken. Daarnaast heeft het complex een panoramisch uitzicht over de azuurblauwe zee.

3. Strand van Laginha:

Strand-van-Laginha-Sao-Vicente-Kaapverdie

Het strand van Laginha bevindt zich aan het gelijknamige plaatsje en heeft een lengte van zo’n 800 meter. Niet alleen is het een geliefde plek voor de zonaanbidders: ook watersporters en vissersboten maken gebruik van deze plek. Door al deze activiteiten is het één van de meest bedrijvige bezienswaardigheden uit deze top 10.

4. Palácio do Povo:

Palácio-do-Povo-Bezienswaardigheden-Sao-Vicente

Kaapverdië staat niet bekend om de bijzondere architectuur, maar dit Palácio in São Vicente hoort daar zeker wel onder. Dit complex, dat onder andere gesierd wordt door een bloementuin, heeft een karakteristieke vormgeving, van origine afkomstig uit India. De kleuren zijn wit en roze; hetzelfde als de vuurtoren uit deze top 10 bezienswaardigheden.

5. Mercado Municipal Mindelo:

Een zeer bijzondere markt op São Vicente is deze Mercado Municipal Mindelo. Van buiten is het een statig en grijskleurig pand, maar van binnen is het een kleurrijk geheel middels het vele fruit en groente dat je hier kunt kopen. Wil je graag een verse banaan? Dan moet je bij deze plek uit de top 10 bezienswaardigheden zijn.

6. Praia Grande:

Praia-Grande-Bezienswaardigheden-Sao-Vicente

Het is misschien niet heel paradijselijk, maar deze kuststrook uit de top 10 hotspots van São Vicente moet je zeker gezien hebben. Terwijl je vanaf het strand uitkijkt op de helderblauwe zee, word je omringd door donkere rotspartijen en heb je tevens een uitzicht op de berg Monte Verde. Daarnaast heeft de plek een vrij rustig gehalte.

7. Strand São Pedro:

Strand-São-Pedro-Bezienswaardigheden-Sao-Vicente

Wanneer je dit strand bezoekt, zal het je opvallen dat het niet het meest mooie strand is. Maar, wat maakt deze locatie uit de top 10 bezienswaardigheden van São Vicente dan zo bijzonder? Dat komt door de aanwezigheid van de schildpadden; ook zij maken gebruik van het strand van São Pedro, gelegen aan het gelijknamige plaatsje.

8. Duiken:

Net als de andere eilanden van Kaapverdië staat São Vicente bekend om de vele duiklocaties; door deze sport kun je een unieke kijk op de bewonderenswaardige onderwaterwereld van de Noord Atlantische Oceaan krijgen. Niet alleen zie je er tropische vissen, ook zijn er diverse koraalriffen aanwezig. Het is één van de mooiste hotspots uit deze top 10.

9. Monte Verde:

Monte-Verde-Bezienswaardigheden-Sao-Vicente

Het Monte Verde uit deze top 10 bezienswaardigheden vormt de hoogste berg van São Vicente en beschikt over een hoogte van 750 meter. De berg bevindt zich in het gelijknamige natuurpark en biedt leven aan diverse flora, waarvan enkele zeer zeldzaam zijn. Voor natuurliefhebbers behoort het tot de meest imposante locaties.

10. Natuurpark Monte Verde:

Natuurpark-Monte-Verde-Bezienswaardigheden-Sao-Vicente

Dit natuurpark uit de top 10 hotspots, waar je eveneens de bekende en gelijknamige berg Monte Verde ziet, bevindt zich bij de havenplaats Mindelo en is, voornamelijk voor natuurliefhebbers, één van de meest bewonderenswaardige locaties op natuurgebied; je krijgt een goede indruk van de bijzondere vegetatie dat São Vicente rijk is.

São Vicente is niet bepaald een plek waar je moet zijn om veel historische complexen te spotten. Maar, de bijzondere natuur uit deze top 10 bezienswaardigheden, zoals het vulkanisch gesteente tegenover de zeldzame koraalriffen, weet het ‘ontbreken van historische gebouwen’ prima te compenseren. Dit eiland van Kaapverdië is vooral voor natuurliefhebbers een eiland dat je gezien moet hebben. Kortom, ben je benieuwd naar alles dat São Vicente jou te bieden heeft? Vergeet dan zeker niet deze top 10 aan hotspots met je mee te nemen; deze laat je de meest bijzondere locaties van dit Kaapverdische eiland zien.