Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Wat is er te doen op de Seychellen? Bekijk hieronder de top 10 met de mooiste bezienswaardigheden en hotspots.

De Seychellen is een adembenemend mooie groep eilanden gelegen ten noorden van Madagascar in de Indische Oceaan. De officiële naam van de Seychellen is: de Republiek der Seychellen. Het land bestaat uit 115 verschillende eilanden. Maar slechts een klein deel daarvan wordt bewoond. Wat is er te doen in de Seychellen? Wat één van die leuke dagjes uit in de Seychellen is, is een excursie maken met een boot en lekker gaan ‘eiland-hoppen’. De meeste mensen uit de Seychellen wonen op het eiland Mahé, waar ook de hoofdstad Victoria is gevestigd. Victoria is ook een havenstad met een hele mooie haven. Er worden drie officiële talen gesproken op de Seychellen: Engels, Frans en Creools.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van de Seychellen op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Seychellen

De eilandbewoners van de Seychellen en hun regering zijn erg milieubewust en zeer zuinig op hun unieke natuur. Vandaar dat er een aantal natuurreservaten zijn opgericht, om zodoende de unieke flora en fauna van de Seychellen te beschermen. Er zijn meerdere nationale parken, maar de meest bezochte parken zijn ‘Morne Seychellois National Park’
‘Sainte-Anne Marine Nationaal Park’.

 

Bezienswaardigheden Seychellen:

Bezienswaardigheden-Seychellen

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke eilanden en steden zoals Anse Forbans, Denis Island, Eden Island, Machabee en Silhouette Island
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op de Seychellen >>

 

De lokale bevolking onder elkaar spreekt Creools. Maar vooral in de toeristische gebieden spreken de mensen goed Engels, zij het met een Creoolse tongval. Wat een gesprek met één van de eilandbewoners een charmante draai geeft! De inwoners van de Seychellen zijn grotendeels werkzaam in het toerisme. De vele toeristen die jaarlijks naar de Seychellen komen, doen dat niet alleen omdat het eiland zo’n betoverend mooie stranden heeft.

 

Top 10 hotspots Seychellen

Ook de bijzondere natuur speelt hierbij een belangrijke rol omdat er op de eilanden bloemen, bomen en planten groeien, die nergens anders ter wereld voorkomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de palmboom ‘Coco de Mere’. Aan deze unieke palm groeien kokosnoten die de 40 centimeter ruim passeren! Als je gaat duiken of snorkelen in de zee tref je een bonte verzameling van felgekleurde vissen en koralen aan. Zeeschildpadden komen vaak even langs gezwommen als ze in de buurt van duikers zijn!

 

Bezienswaardigheden Seychellen:

Bezienswaardigheden Seychellen

(Bekijk hier de foto’s en video van de bezienswaardigheden op de website van TUI.)

  • Wat is er te doen op de Seychellen?
  • Waar bevinden zich de hotspots en bezienswaardigheden?
  • Maak een uitstap naar de Beau Vallon of de havenstad Victoria
  • Bezoek de Valleé de Mai of de Victoria Botanische tuinen
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Als je in de Seychellen bent zul je genieten van het heerlijke eten dat in de hotels wordt geserveerd. Maar de oorspronkelijk Creoolse keuken van de Seychellen is zeker niet minder smakelijk en het uitproberen van de smakelijke gerechten zal je niet spijten! Het Creoolse goed gekruide eten bestaat uit vis- en vleesgerechten die samen met verschillende bonen, mais en rijst worden gecombineerd. Bakbananen en cassave behoren ook tot deze keuken.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Seychellen:

 

1. Beau Vallon

Beau Vallon - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Wat is er te doen in Beau Vallon? In Beau Vallon genieten de bezoekers niet alleen van het fijne witte zand en de wuivende palmbomen.
De vele watersportactiviteiten die je hier kunt doen zijn: duiken, vissen, snorkelen, waterskiën en kite-surfen. Er zijn gezellige beach-bars (hotspots aanwezig).

 

2. Barbarons Beach

Barbarons Beach - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Dit strand biedt de toeristen een strand-dag aan, met alle voordelen van een top-strand. Mooi wit zand, granieten rotsformaties en palmen op de achtergrond, en schaduwrijke zitplaatsen. Bij eb wordt het strand veel breder en biedt dan meer ruimte voor allerlei strand activiteiten. Er zijn ook wat golven op deze locatie, dus geweldig voor de surfers! Gezellige Beach-bars (met hotspots) aanwezig.

 

3. De havenstad Victoria

De havenstad Victoria - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Victoria is tegenwoordig een stuk actiever dan het stadje vroeger was. De charmante haven biedt de toeristen gezellige restaurantjes (met hotspots) en bars, waar de toeristen heerlijk kunnen eten. Er is een leuke dagelijkse markt waar je vers fruit en verse groentes kunt kopen. Buiten de haven, in de zee ligt het Sainte Anne Marine National Park.

 

4. Valleé de Mai

Valleé de Mai - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Valleé de Mai is een beschermd natuurgebied op Praslin, dat zelfs het allerkleinste natuurgebied is dat op de Werelderfgoed-lijst van Unesco staat. Maar daarom niet minder speciaal! Het Praslin National Park wordt samen met de Alhambra-atol beschermd door de Seychelles Islands Foundation. Je ziet er diverse bontgekleurde papegaaiensoorten en het park is prachtig! In enkele van de restaurants vindt je Wifi hotspots.

 

5. De kust van La Dique

De kust van La Dique - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Dit is één van die top 10 plaatsen die je gezien moet hebben. Het prachtige strand met op de achtergrond de rotsen waaruit de bomen en planten groeien! Het binnenland achter dit strand is een groene jungle waarin je de meest uitlopende flora en fauna aantreft. Een tour met een gids is zeker aan te bevelen!

 

6. De Victoria Botanische tuinen

De Victoria Botanische tuinen - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Wat is er te doen in deze tuinen? In deze fascinerende top 10 tuinen zie je tijdens je wandeling bloemen en planten die je stoutste dromen overtreffen! De geuren en kleuren en de vormen van al die bloemen zijn een lust voor het oog. Het is een leuke afwisseling van de dagen op het strand.

 

7. Desroches

Desroches is een koraaleiland dat omgeven wordt door één van de allermooiste koraalriffen die je kunt vinden op de Seychellen. Wat is er te doen in Desroches?Duikers genieten hier van hun onderwatersport! Je moet er wel heen met een vliegtuig, want het eilandje ligt op ruim 200 kilometer van Mahé af. Je kunt er elke dag heen vliegen. De prachtige pure top 10 zandstranden zijn het puntje op de i van deze perfectie!

 

8. Tempio Hindu

Tempio Hundi - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Deze Hindu-tempel van de olifanten god Ganesha staat midden in de stad Victoria in een straat waar vlakbij een gezellige markt is. Dus in combinatie met de markt is een bezoek aan deze tempel erg leuk. De sereniteit en de vrome sfeer is indrukwekkend en geeft je een gevoel van rust.

 

9. Victoria Market

Victoria markt - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Bij een bezoekje aan deze markt gespekt met een exotische Afrikaanse sfeer, tref je allerlei stalletjes aan met verse groenten en fruit en ook vis! De lokale bevolking komt hier ook haar boodschapjes doen en alleen daarom is het al gezellig! De kruiden en specerijen die hier uitgestald staan geven de markt een aparte exotische sfeer. Er zijn ook enige souvenirwinkels (waar hotspots hier en daar aanwezig zijn) voor de liefhebbers.

 

10. Binnenlanden van Mahé

Binnenlanden van Mahé - Top 10 bezienswaardigheden Seychellen

Het prachtige groene binnenland van het eiland Mahé. Het is bijna een must om de smaragdgroene jungle van Mahé te bezoeken met een goede gids. Op zo een excursie leer je het eiland weer op een heel andere manier kennen. Maar belangrijk is, dat je goede wandelschoenen draagt en vergeet niet om een fles drinkwater en een muggenspray mee te nemen.