Top 10 bezienswaardigheden Spanje

Wat is er allemaal te doen in Spanje? In de top 10 bezienswaardigheden kun je het bekijken!

Spanje is een populair vakantieland en niet voor niets. Je kunt hier genieten van mooie cultuur, maar ook heerlijk luieren aan één van de costa’s. Wat Spanje allemaal wel niet te bieden heeft, wordt duidelijk in deze top 10 bezienswaardigheden. De hotspots van Spanje staan hieronder op een rijtje.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De Spanje Bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen Spanje

 

  • Wat is er te doen in Spanje?
  • Wat zijn de leukste plaatsen en gebieden?
  • Maak een mooie stedentrip en bezoek de hotspots
  • Wandel door Barcelona en bezoek het Sagrada Familia en Park Güell
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van SPANJE op TUI.nl:

Bezienswaardigheden Spanje

(Klik hierboven voor een vergroting van de foto’s en video op de website van TUI)

 

Top 10 bezienswaardigheden Spanje

Het land Spanje kent vele mooie en bijzondere gebieden en plaatsen. Met een totale oppervlakte van ruim 500.000 km2 en meer dan 49 miljoen inwoners is er genoeg te beleven. Iedereen kent de steden Barcelona, Madrid, Valencia of Sevilla. Elke stad heeft vele mooie bezienswaardigheden en hotspots die zeker een bezoek waard zijn. Bekijk eens de hotspots van deze steden zodat je al een goede indruk kunt opdoen van al het moois dat Spanje te bieden heeft. Je ziet deze bezienswaardigheden dan ook zeker terug in de top 10 van Spanje.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hotspots Spanje

Welke hotspots moet je echt bezoeken wanneer je een trip door Spanje maakt? Je kunt ook de onderstaande gebieden eens bekijken. Je doet er veel inspiratie op uit en wellicht kom je nog tot andere goede ideeën zoals een aparte stedentrip of een lekkere strandvakantie naar het bekende Costa del Sol.

De vele oude stadskernen en gebouwen zorgen ervoor dat je je in Spanje geen moment hoeft te vervelen. Ken je het bekende Sagrada Familia? Als je daar bent, kun je ook een bezoekje brengen aan het bekende Park Güell. De kunst die je hier kunt bekijken zorgen samen met het prachtige uitzicht voor een mooie belevenis. Bekijk hieronder eens de verschillende mooie gebieden die je in Spanje kunt bezoeken en bekijk de mooiste bezienswaardigheden van Spanje.

De mooiste gebieden van Spanje:

 

 

Wat is er te doen in Spanje? Bekijk de top 10

 

1. El Escorial

El Escorial - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

El Escorial is één van de bijzonderste bezienswaardigheden in deze top 10 over Spanje, omdat het een abdij, een mausoleum en een kasteel ineen is. Het staat op de Unesco werelderfgoedlijst en is prachtig om te zien.

2. Salvador Dali museum

Salvador Dali Museum - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

Kunst krijgt ook een belangrijke plek in deze top 10. In de geboorteplaats van Salvador Dali staat een museum die het talent van Salvador Dali laat zien. Dali is vooral bekend vanwege het gezichtsbedrog en het goochelen met perspectief.

3. Picos de Europa National Park

Picos de Europa National Park - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

Natuur komt ook aan bod in deze top 10 bezienswaardigheden van Spanje. Het Picos de Europa National Park is een bergketen en erg indrukwekkend.

4. De glorie van destijds: Toledo

Toledo - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

Toledo is historisch en heeft daarom veel monumenten om te bezoeken. Toledo heeft een belangrijke rol gespeeld in het fabriceren van wapens, zijde, wol, maar ook op het gebied van wetenschap. De rol van Toledo is nu niet meer groot, maar je kunt de glorie van destijds nog wel zien. Het staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst en daarmee ook niet voor niets in deze top 10.

5. Sagrada Familia

Sagrada Familia - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

Iedereen zou Sagrada Familia als één van de hotspots van Spanje noemen. Dit is helemaal terecht. Deze top 10 is niet compleet zonder de Sagrada Familia. De basiliek in Barcelona is niet te omschrijven en moet je gezien hebben. Ook dit gebouw staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De mooiste plekken van Spanje

6. La Concha

La Concha - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

La Concha is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Spanje, omdat het wordt gezien als één van de beste stranden van Europa. Het heeft een schitterend uitzicht, maar ook een erg gezellige boulevard.

7. Segovia

Segovia - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

Segovia is een ommuurde stad en heeft veel elementen uit de Romeinse en middeleeuwse tijd. Voorbeelden hiervan zijn het Romeinse aquaduct en de oude kathedraal. Segovia is bijzonder om te bezoeken en staat terecht in deze top 10.

8. Las Médulas

Las Médulas - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

Wanneer je houdt van de natuur, is Las Médulas één van de hotspots van Spanje. De mijnen zijn bijzonder om te zien, maar het landschap in de bergen is nog meer bijzonder om te zien.

9. Valencia

Valencia - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

The City of Arts and Sciences in Valencia is indrukwekkend, vooral op het gebied van wetenschap. Deze stad kun je het beste bezoeken per fiets en combineren met het enorme stadspark van Valencia.

10. Wereldberoemde costa’s

Costa del sol - Top 10 bezienswaardigheden Spanje

De wereldberoemde Spaanse costa’s kunnen niet ontbreken in deze top 10 bezienswaardigheden. Je kunt hier genieten van veel zon, een prachtige zee en rust. Watersportactiviteiten zijn hier ook genoeg te doen. Enkele bekende zijn: