Top 10 bezienswaardigheden Yucatan

Wat is er te doen in Yucatan? Bekijk hieronder de top 10 met bezienswaardigheden en hotspots. 

Het schiereiland Yucatan ligt in het oosten van Mexico. De toeristen die hier op vakantie komen, zoeken de combinatie van zon, zee en verbluffend mooie top 10 stranden. Maar ook zijn de oude Mayacultuur en de interessante piramides die nog steeds bestaan een trekpleister. Er zijn drie top 10 plaatsen waar de meeste toeristen naar toe gaan in Yucatan. En dat zijn het eiland Cozumel, Cancun en Playa del Carmen. Het eiland Cozumel wordt beschouwd als één van de drukst bezochte vakantiecentra van Yucatan. Het bijzonder mooie eiland is op ongeveer 20 kilometer vanaf de kust bij Playa del Carmen gevestigd. Hier kunnen liefhebbers van watersporten hun hart ophalen.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Yucatan op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Yucatan

Het klimaat in Yucatan is tropisch. Dat betekent dat het het hele jaar door warm is, ongeveer rond de 33 graden Celsius. Vandaar dat de toeristen ook in de wintermaanden heerlijk op vakantie gaan in Yucatan. Er zijn meerdere plaatsen rond Yucatan waar je tussen mei en eind september vanaf het strand prachtige roze flamenco’s kunt zien. Wat een mooi gezicht is dat!
Ook erg indrukwekkend is dat je vanaf alle stranden op Yucatan zo’n prachtig gekleurde zee kunt zien.

 

Bezienswaardigheden Yucatan:

Bezienswaardigheden-Yucatan

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Playa del Carmen, Cancun, Merida en Isla Blanca
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Yucatan >>

 

Top 10 hotspots Yucatan

Vanaf de stad Valladolid kun je excursies plannen naar de beroemde piramides Chichén Itzá en Cenote Samulá. Chichén Itzá behoort sinds juli 2007 tot één van de Nieuwe zeven Wereldwonderen, samen met onder andere de Chinese Muur en de Akropolis van Athene. Wat is er te doen in Chichén Itzá? Het was vroeger een stad van de Maya’s en er zijn veel bezienswaardigheden te bekijken, zoals de graftombe van de hogepriester, de tempel van de krijgers en een nonnenklooster.

Als je daar dan bent in Yucatan, probeer dan eens het traditionele gerecht ‘cochinita pibil’ uit de regio! Dit is vlees dat gemarineerd wordt in pittige kruiden en een krachtige citroen-marinade en vervolgens in bananenbladeren gewikkeld wordt en in een ondergrondse oven heel langzaam wordt gegaard. Een soort van natuurlijke slowcooker eigenlijk. Erg lekker eten dat wordt geserveerd met eigengemaakt brood.

 

Bezienswaardigheden Yucatan:

Bezienswaardigheden Yucatan

(Bekijk de bezienswaardigheden via de bovenstaande foto’s en video op de website van TUI)

  • Wat is er te doen in Yucatan?
  • Waar zijn de bezienswaardigheden en hotspots
  • Ga naar Celestun of Atlantis Submarine Expedition Cozumel
  • Winkelen en eten in Cancun en Playa del Carmen

 

De gastvrije bevolking van Yucatan zal er alles aan doen om je een fijne vakantie te geven. Ze zijn vriendelijk en velen zijn werkzaam in de toeristenindustrie. De vele hotels zorgen voor deze werkgelegenheid en de Mexicanen doen dit werk met plezier. Het is aan ze te zien dat ze veel plezier in hun werk hebben.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Yucatan:

 

1. Progreso

Progreso - Top 10 bezienswaardigheden Yucatan

Wat is er te doen in Progresa? Progreso is eigenlijk een klein havenstadje waar de cruiseschepen aanleggen. Veel winkelplezier dus, lekker eten in de vele restaurants (met hotspots) en een fantastisch strand. Alleen al hoe het er aan het strand uitziet; strakke blauwe luchten, spierwitte zachte zandstranden en de groen en blauwe wateren van de zee. En niet te vergeten de palmbomen die het strand omlijsten met hun wuivende bladeren. Een plaatje!

 

2. Celestun

Celestun - Top 10 bezienswaardigheden Yucatan

Ook dit betoverend mooie strand doet eigenlijk niet onder voor Progresso. Wat is er te doen in Celestun? Vanaf dit strand kun je in de maanden mei t/m september de flamenco’s komen bewonderen. Een grote roze bewegende wolk flamenco’s! Ook bij dit strand is de horeca uitstekend vertegenwoordigd (hotspots aanwezig) en er zijn gezellige beach-bars om een verkoelend drankje te nuttigen onder de vrolijk gekleurde parasols.

 

3. Atlantis Submarine Expedition Cozumel

De rijke fauna onder water voor de kust van Cozumel is betoverend om te zien. De koralen en aparte vissen die je hier onder water kunt bewonderen zijn prachtig. Maar niet iedereen wil duiken of snorkelen, vandaar de mogelijkheid om met een echte duikboot met panoramische enorme ramen erin, onder water te gaan kijken naar al dit natuurschoon.

 

4. Cenotes Oasis Maya

Cenotes Oasis Maya - Top 10 bezienswaardigheden Yucatan

Wat is er te doen in deze cenotes? Hier bezoek je de cenoten of cenoden. Dit zijn ondergrondse grotten met waterpoelen erin. Onder begeleiding van een gids ga je hier met kajakken de grot in en kun je zien hoe mooi deze grotten zijn van binnen met hun felgroene water en begroeiing. Je kunt er ook abseilen en met tokkelbanen aan een katrol naar beneden glijden. Een spannende en avontuurlijke dag.

 

5. Rio Secreto

Rio Secreto - Top 10 bezienswaardigheden Yucatan

Je maakt een boottocht op een ondergrondse(!) rivier die dwars door druipsteengrotten heen stroomt. Je vaart daar onder dat geweldige plafond vol met stalactieten door. Dit is al eeuwen geleden zo gevormd. Het water is er zo helder, dat je boot lijkt te zweven. Een bijzondere ervaring!

 

6. Mexico Park

Het park - Top 10 bezienswaardigheden Yucatan

Behalve een museum met populaire hedendaagse kunst, een chocolade workshop en diverse video kamers en nóg veel meer zorgt deze locatie voor een volle dag plezier en interessante informatie. Hotspots aanwezig voor wie wil internetten.

 

7. Ventura Unlimited Park

Dit geweldige top 10 pretpark heeft veel te bieden voor alle actieve vakantiegangers. Boottochtjes in een relaxed tempo, bungee-jumpen, klimmen in hangbruggen en nog veel meer! Een leuke dag uit en zeker voor de kinderen is dit een geweldig avontuur. Ook zijn er meerdere eetgelegenheden (met hotspots) aanwezig.

 

8. Playa Mia Grand Beach and Water Park

In dit waterpretpark is er voor elk wat wils! Ruim 20 waterattracties en een onderwater Mayastad! Veel waterglijbanen en je kunt er kajakken, roeien en met mini-catamarans varen. De bootjes zijn niet gemotoriseerd. In de aanwezige horeca zijn enkele hotspots aanwezig.

 

9. Ruta Puuc

Ruta Puuc - Top 10 bezienswaardigheden Yucatan

In dit afgelegen gebied bezichtig je de tempel van Uxmal, waarmee je een levensechte indruk krijgt over het leven van de Maya’s. Zeker als je een gids inhuurt. Die spreken uitstekend Engels en ze kunnen je veel informatie geven over de fantastisch gerestaureerde ruïne en over het vroegere leven van de Maya’s.

 

10. Puerto Escondito (Oaxaca)

Puerto Escondito - Top 10 bezienswaardigheden Yucatan

Op dit strand is het goed vertoeven. Weer datzelfde mooie witte zand, en de prachtige kleuren van de lucht en het zeewater. Maar hier is nog iets bijzonders aan de hand! Eenmaal per jaar komen er werkelijk duizenden en duizenden zeeschildpadden het strand opgekropen om daar hun eieren in een zelfgegraven kuil te leggen. Wat een belevenis is dat om te zien! Er zijn organisaties in de weer met vrijwilligers die er voor zorgen dat de schildpadden daadwerkelijk hun eieren veilig kunnen leggen en begraven.