Top 10 bezienswaardigheden Bangkok

Tegenwoordig zie je het vaak in diverse interieurs: een Boeddhabeeldje. Waar sommigen het als een klein decoratiestukje op hun kast hebben staan, is er zelfs een plek in Azië waar ze er bijna een complete stad aan hebben gewijd: ook wel het Thaise Bangkok. Maar, welke hotspots in deze stad verdienen een positie in de top 10 bezienswaardigheden? Kortom, welke plekken mag je niet overslaan?

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De Bangkok Bezienswaardigheden

Mooiste vakantiebestemmingen Bangkok

 

  • Wat is er te doen in Bangkok?
  • Wat zijn de leukste plekjes op de stad?
  • Geniet van het mooie Koninklijk paleis of het nationaal museum
  • Winkelen en eten in Khaosan Road en de Chatuchak Markt
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Bekijk hieronder de foto’s en video
van de bezienswaardigheden in Bangkok:

Bezienswaardigheden Bangkok

(Klik op de foto’s en video om te bekijken op de website van TUI.nl)

Top 10 Bangkok

Waar Bangkok hedendaags, met meer dan acht miljoen inwoners, een grootse metropool vormt, was het enkele eeuwen geleden nog een bescheiden nederzetting aan de rivier. Waar het eens begon als klein handelscentrum, diende het stadje tevens als havenplaats voor de toenmalige hoofdstad Ayutthaya; deze werd in 1767 verwoest. Thonburi werd de nieuwe hoofdplek aan de westelijke oever van de Chao Phraya rivier. De tempel Wat Arun, eveneens te vinden in deze top 10 bezienswaardigheden, was één van de complexen die zich binnen dit nieuwe koninkrijk bevond.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hotspots Bangkok

Koning Rama I, de opvolger van Taksin, verplaatste de hoofdstad naar de oostelijke zijde van de oever. Het puin van Ayutthaya werd de fundering voor het huidige Bangkok; ook het bouwplan zou dezelfde lijnen bevatten. Vanaf 1850 begon de stad langzaam te floreren door de modernisering; er kwamen handelsovereenkomsten met Europa en Noord-Amerika, tramlijnen werden aangelegd en de stad begon zich met diverse wijken uit te breiden. Het hedendaagse Bangkok beschikt, met haar top 10 bezienswaardigheden, dan ook over een rijk kleurenpalet. Tegenover de postmoderne, architectonische bouwwerken kun je dan ook plots tegen een zogeheten ‘Wat’ stuiten; dit zijn de bekende tempels waar je veelal bombastische decoratie tegenkomt in combinatie met grote Boeddhabeelden.

Top 10 bezienswaardigheden Bangkok

Toch zijn er in Bangkok wel een paar zaken waar je wel degelijk op moet letten. Want deze stad, die verschilt toch behoorlijk met Europa. Zo kun je hier goed een kraampje tegenkomen waar je wilde diersoorten kunt ‘meenemen’ of waar je voor weinig geld ‘voedsel aan straat’ kunt kopen; het wordt dan ook erg afgeraden hier in mee te gaan, mede vanwege het dierenwelzijn en je gezondheid. Maar, zo zijn er ook een hoop plekken uit de top 10 bezienswaardigheden die je wel absoluut bezocht moet hebben. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Bangkok:

 

1. Koninklijk Paleis

Koninklijk paleis - Bezienswaardigheden Bangkok

Dit paleis uit de top 10 bezienswaardigheden dateert uit de 18e eeuw; hiermee startte eveneens de Chakri-dynastie. Het complex is volledig ommuurd waarbij je tevens de bekende Wat Phra Kaew tempel tegenkomt. De oppervlakte van het terrein is 218.400 vierkante meter. Het is één van de meest majestueuze complexen van Bangkok.

2. Wat Arun

Wat Arun - Bezienswaardigheden Bangkok

De boeddhistische tempel Wat Arun is vernoemd naar de ‘god van de dageraad’ Aruna. Dit complex uit de top 10 hotspots is bijna 80 meter hoog en is gebouwd naar de Khmer-architectuur en is kenmerkend voor de vorm waarbij het geheel eveneens is versierd met stukjes porselein. De Wat Arun beschikt daarnaast over een centrale pagode.

3. Thonburi

Thonburi - Bezienswaardigheden Bangkok

Deze wijk uit de top 10 bevindt zich aan de andere zijde van de Chao Phraya rivier en behoort tot het authentieke gedeelte van Bangkok. Tot aan 1972 was het een aparte stad totdat het, in dat jaar, aan Bangkok werd toegevoegd. Het is een zeer karakteristieke wijk waar je het echte, pure leven van Thailand proeft. Ook de tempel van Wat Arun behoort tot de bezienswaardigheden van Thonburi.

4. Wat Saket

Wat Saket - Bezienswaardigheden Bangkok

Op een kunstmatige heuvel in Bangkok bevindt zich de boeddhistische tempel van Wat Saket die zich kenmerkt door het witte onderstel en de gouden bovenzijde. De tempel is eens gerenoveerd door koning Rama I. Ook bevindt zich hier een groot Boedhhabeeld, afkomstig uit India. Het is één van de populairste attracties uit deze top 10 hotspots.

5. Amphoe Damnoen Saduak

Amphoe Damnoen Saduak - Bezienswaardigheden Bangkok

Eén van de meest karakteristieke wijken van Bangkok, en uit deze top 10 bezienswaardigheden, is het Amphoe Damnoen Saduak. Kenmerkend is de drijvende markt waarbij je tientallen houten bootjes, onder anderen gevuld met talloze fruitsoorten, door de kanaaltjes ziet varen. Het district heet dan ook wel het ‘Venetië van het Oosten’.

6. Bangkok Nationaal Museum

Nationaal museum - Bezienswaardigheden Bangkok

Het is één van de meest voorname kunstmusea van Thailand en behoort, vooral voor kunst- en cultuurliefhebbers, tot de absolute hotspots: het Nationaal Museum. Je vindt hier een grootse collectie aan kunstobjecten uit Zuidoost-Azië en hoort met recht in deze top 10.

7. Lumphini Park

Lumphini park - Bezienswaardigheden Bangkok

Het enorm groene park van 56 hectare uit deze top 10 bezienswaardigheden is aangelegd in de 20e eeuw en wordt gekenmerkt door het grootse wateroppervlak waar, onder andere, de watervaraan zijn habitat heeft. Vanuit dit park zie je de imposante wolkenkrabbers van Bangkok liggen.

8. Khaosan Road

Khaosan road - Bezienswaardigheden Bangkok

In het oude, centrale gedeelte van de stad, en in deze top 10 hotspots, bevindt zich deze bedrijvige straat waar je het pure leven van Bangkok ervaart. Het wordt gezien als ‘de straat’ voor backpackers die beschikt over talloze winkeltjes, variërend van restaurantjes tot kledingzaken tot handgemaakte schilderwerken. Ook het nachtleven is bruisend.

9. Wat Benchamabophit

Wat Benchamabophit - Bezienswaardigheden Bangkok

Deze tempel uit de top 10 bezienswaardigheden, ook wel bekend als de ‘marmeren tempel’ vanwege de grote hoeveelheid aan Italiaans marmer, wordt als één van de mooiste van Bangkok beschouwd. In het complex bevinden zich maar liefst 52 Boeddhabeelden. Ook de as van koning Chulalongkorn ligt hier begraven.

10. Chatuchak Markt

Chatuchak Markt - bezienswaardigheden Bangkok

De Chatuchak Markt uit deze top 10 wordt gezien als de ‘moeder van alle markten’ vanwege de enorme grootte. Je vindt er maar liefst 15.000 kraampjes waarbij de markt op zaterdag en zondag geopend is. Het aanbod varieert van huishoudelijke producten, godsdienstige beeldjes, kunst, kleren, muziek tot andere producten.

Naast dat Bangkok veel indrukwekkende bezienswaardigheden heeft, bestaat er de kans dat er ritjes op olifanten aangeboden worden. Wegens het dierenwelzijn word je dit erg afgeraden, aangezien de omstandigheden niet humaan zijn. Gelukkig heeft deze stad een hoop karakteristieke transportmiddelen waarmee je jezelf kunt vervoeren naar de top 10 bezienswaardigheden. Kortom, laat jezelf bewonderen door de pracht en praal, gewijd aan de boeddhistische levensvorm. En, wil je graag een souvenirtje voor het thuisfront meenemen? Ach, met 15.000 kraampjes op de Chatuchak Markt heb je, in ieder geval, aan keuze geen gebrek. Kortom, een reis om absoluut eens te maken!