Top 10 bezienswaardigheden Brugge

In de Middeleeuwen was het eens de belangrijkste stad van Europa: het Vlaamse Brugge. Deze –toenmalige- internationale handelsmetropool vormde het economische hart van het continent. Hedendaags toont de stad nog altijd de prachtige erfenissen uit die tijd. Maar, welke hotspots verdienen een plek in de top 10 bezienswaardigheden? Ga je binnenkort deze stad bezoeken of twijfel je nodig? Bekijk dan snel de top 10 van Brugge. De mooiste plekjes, gebouwen en bezienswaardigheden handig onder elkaar!

Top 10 Brugge

Net als andere steden werd ook Brugge eens bezet door diverse stammen. Maar, dat juist deze stad eens uit zou groeien tot een internationaal handelscentrum, dat bleek wel in de tijd van de Middeleeuwen. In 1089 werd het uitgeroepen tot de hoofdstad van het graafschap Vlaanderen waarbij het in de 13e eeuw helemaal begon te floreren; ook kwam het eerste beursgebouw van Europa. De Grote Markt, eveneens te zien in de top 10 bezienswaardigheden, was ‘de ontmoetingsplaats’ waar handel gedreven werd.

Top 10 bezienswaardigheden van Brugge

Dit centrum voor handel en economie had tevens een aantrekkingskracht op rijke kooplieden en meesterlijke kunstenaars; zij bewoonden statige panden die nog steeds het straatbeeld van Brugge bepalen. Nog altijd leeft de geschiedenis van deze stad, mede door deze karakteristieke panden, voort doordat de historie goed bewaard is gebleven. Diverse winkels en gezellige restaurants hebben zich hier gevestigd, mede aan de Grote Markt, waardoor de stad een bourgondische uitstraling heeft. Maar, welke hotspots uit de top 10 ga jij eens bezoeken?

 

 

Top 10 hot spots Brugge:

Het maken van keuzes is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het is dan erg handig om een top 10 lijstje te zien van een stad. De stad Brugge heeft een een top 10 bezienswaardigheden. Wat zijn nu de leukste plekken om te bekijken? Met behulp van de top 10 kun je ze allemaal bekijken. Vergeet vooral niet om een rondvaart te boeken. Je ziet zo de stad vanaf een heel ander perspectief. De ‘schipper’ kan je daarnaast nog leuke verhalen over de stad vertellen.

1. Grote Markt

Grote markt - Bezienswaardigheden Brugge

De Grote Markt in het oude centrum uit de top 10 van Brugge beschikt over vele horecagelegenheden die uitkijken naar diverse bezienswaardigheden. Je kunt hier een rondrit maken door de stad in een paard en wagen, maar ook lekker wat drinken en eten behoort tot de mogelijkheid.

2. Provinciaal Hof

Provinciaal hof - Bezienswaardigheden Brugge

Dit neogotisch bouwwerk uit de 19e eeuw ligt aan de Markt en is de voormalige ontmoetingsplek voor leden van de provinciale regering van West-Vlaanderen. Het is dan ook goed mogelijk dat je een bekend persoon hier ziet lopen. Het werk in Brussel gaat immers 24 uur per dag door.

3. Belfort van Brugge

Belfort van Brugge - Bezienswaardigheden Brugge

Deze eeuwenoude ‘halletoren’ uit de top 10 hotspots bevindt zich aan de Markt en diende als wachttoren en post voor commerciële zaken. Je kunt er een bezoekje aan brengen en uiteraard kun je met de toren een selfie maken.

4. Groeningemuseum

In dit museum vind je werken van oude meesters, waaronder Bosch en Van Eyck, en zie je een grote collectie aan diverse kunststromingen. De echte liefhebbers kunnen hier uren rondlopen en genieten van de vele kunstwerken die je er kunt bekijken.

5. Huisbrouwerij De Halve Maan

Huisbrouwerij De Halve Maan - Bezienswaardigheden Brugge

Deze brouwerij geeft je een rondleiding in het bierbrouwproces en behoort tot de bourgondische hotspots uit deze top 10. Mannen en vrouwen vinden dit een erg mooie gelegenheid om eens een kijkje te namen in een bierbrouwerij. naast het proeven kun je er ook bier kopen voor thuis. Koop echter maar een paar extra flesjes, de kans is groot dat je er onderweg al één of meerdere opdrinkt.

6. Prinselijk Begijnhof

Prinselijk Begijnhof - Bezienswaardigheden Brugge

De 17e eeuw krijgt een ‘tweede leven’ in de witte huisjes aan de kloostertuin. Momenteel leven hier nonnen van Sint-Benedictus. Het rondlopen op dit terrein zorgt er vrijwel direct voor dat je je een aantal eeuwen terug in de tijd waant. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan!

7. Kathedraal van St. Salvador

Kathedraal van St. Salvador - Bezienswaardigheden Brugge

Deze kathedraal uit de top 10 bezienswaardigheden stamt uit de 12e eeuw en vormt de hoofdkerk van het Bisdom Brugge. Vanaf het water kun je hier mooie foto’s van maken. Het is dan ook erg leuk om dit te combineren met een rondvaart. Je komt dan langs verschillende plekken die je zonder deze rondvaart niet kunt zien.

8. Sint-Janshospitaal

Sint-Janshospitaal - Bezienswaardigheden Brugge

Al meer dan acht eeuwen lang heeft dit ziekenhuisje voor zieken gezorgd: van pelgrims tot arme mensen. Hedendaags vind je er een hoop kunstwerken. Vanaf de kade of het water kun je dit bereiken. Het is een erg indrukwekkende plek waar je zeker een aantal foto’s zult maken.

9. Rondvaart

Rondvaart - Bezienswaardigheden Brugge

Middels een bootje word je door het oude stadscentrum gevaren waarbij je veel historische panden, eveneens uit deze top 10 hotspots van Brugge kunt bekijken. De rondvaart kost enkele euro’s per persoon en zal ongeveer een half uur duren. Je kunt ook een rondvaartboot afhuren voor groepen vanaf 20 personen of de boot privé huren. Zo heb je een eigen boot met privé schipper.

10. Gruuthusemuseum

Gruuthusemuseum - Bezienswaardigheden Brugge

In dit 15e eeuws kasteel vind je diverse kunstwerken, stammend uit de 13e tot 19e eeuw. Ook vind je hier een ware 18e eeuwse guillotine. Voor kinderen is dit altijd erg indrukwekkend. Zeker wanneer je je beseft dat hier vroeger ‘veelvuldig’ gebruik van is gemaakt.

Kortom, houd je van een geschiedenisrijke stad met een bourgondische sfeer? Bekijk en bezoek dan deze top 10 aan bezienswaardigheden. Want, leven zoals in de 17e eeuw? Dat kun je alleen in Brugge doen. Het blijft een erg mooie stad die je de nodige foto’s laat schieten in de mooie straatjes, steegjes en uiteraard van de gebouwen en de winkels.