Top 10 bezienswaardigheden Brussel

Hedendaags is het één van de meest bedrijvige steden van het Europees continent: het Vlaamse Brussel. Niet voor niets wordt het, vanwege het economische en politieke gehalte, ook wel de ‘hoofdstad van Europa’ genoemd. Maar, welke plekken in Brussel moet je gezien hebben en verdienen een plaatsje in de top 10 bezienswaardigheden? Bij het boeken van een stedentrip wil je graag de stad beter leren kennen. Met behulp van de onderstaande 10 bezienswaardigheden mis je er geen één. Bekijk snel de top 10 van Brussel en noteer de leukste plekjes van de stad.

Top 10 Brussel

Waar jij je het ene moment in het meest moderne en politieke hart van Europa bevindt, stuit je vijf minuten later op één van de meest oude, belangrijke pleinen die het continent ooit gekend heeft. In de tijd van het Hertogdom Brabant, zo’n enkele eeuwen geleden, begon Brussel aan haar eerste ‘florerende’ periode. De Grote Markt, zoals te zien in de top 10 hotspots, was het centrale punt van de stad. Via de bovenstaande foto’s krijg je een goede indruk van de stad en krijg je meteen een voorproefje van de bezienswaardigheden. Zo herken je ze al van een afstand.

Top 10 bezienswaardigheden Brussel

Er werd handel gedreven, het vormde een ontmoetingsplek, maar was eveneens het beruchte plein waar levensbeëindigende vonnissen werden voltrokken. De vele majestueuze panden tonen de rijkdom die de –nog altijd- Bourgondische stad al eeuwenlang in haar bezit heeft. Hedendaags is Brussel een moderne stad waar de meest belangrijke beslissingen voor Europa worden genomen. Dus, welke hotspots uit deze top 10 bezienswaardigheden moet je zeker gezien hebben?

 

 

Top 10 hot spots van Brussel:

Door gebruik te maken van de hotspots van de stad kun je de mooiste plekken bekijken. Door de vele straatjes en pleinen kan het maar zo gebeuren dat je iets over het hoofd ziet. Noteer daarom de bezienswaardigheden van Brussel zodat je ze altijd kunt terugvinden. Het is ook handig om het op de kaart aan te kruisen. Zo kun je ook een handige looproute genereren.

1. Grote Markt

Grote markt - Bezenswaardigheden Brussel

Al sinds de 11e eeuw is dit plein de centrale plek van Brussel; je vindt hier dan ook de meest majestueuze complexen. De prachtige gebouwen vragen om meerdere foto’s. Zorg er dan ook voor dat je camera leeg is zodat je volop foto’s kunt maken.

2. Koninklijk Paleis

Koninklijk paleis - Bezienswaardigheden Brussel

Het Koninklijk Paleis dateert uit 1826 en functioneert nog altijd voor koninklijke doeleinden en is één van de mooiste nederzettingen uit deze top 10 hotspots van Brussel. De tuinen kun je vergelijken met die van Paleis het Loo uit Apeldoorn. De mooie aangelegde tuinen kun je bewandelen en mooie foto’s maken. Je zou het wellicht niet verwachten, maar jaarlijks worden hier meerdere mensen ten huwelijk gevraagd. Met het paleis op de achtergrond is het natuurlijk wel een mooi plaatje.

3. Manneken Pis

Manneke pis - Bezienswaardigheden Brussel

Het iconische Manneken Pis vormt de ‘mascotte’ van de stad en dateert uit de 17e eeuw. Het beeldje is van brons gemaakt en is 58 centimeter hoog. Het is zo ongeveer de trekpleister van de stad. Vele duizenden mensen maken hier dagelijks een foto van.

4. Koudenbergpaleis

Koudenbergpaleis - Bezienswaardigheden Brussel

Het grotendeels verwoeste ‘Hof van Brussel’ uit deze top 10 bezienswaardigheden diende als verblijf voor de hertogen van Brabant en Bourgondië. Enkele delen kun je nog bezoeken. Het indrukwekkende gebouw kun je bezoeken maar je kunt er ook een rondleiding krijgen.

5. Koninklijk Museum van Schone Kunsten

Dit museum uit de top 10 bezienswaardigheden herbergt een collectie aan kunst van oude meesters, waaronder Rubens, Bosch en Van der Weyden. Voor de liefhebber kun je hier meerdere uren voor uittrekken. De vele werken die er hangen kun je rustig bekijken of op de foto zetten. Denk erom dat je zo min mogelijk de flits gebruikt. Dit kan namelijk de kwaliteit van het doek aantasten.

6. Kathedraal van Sint-Michel

Kathedraal van Sint-Michel - Bezienswaardigheden Brussel

Deze kathedraal, daterend uit de 13e eeuw, is gebouwd naar de richtlijnen van de Brabantse gotiek. Vooral het interieur is indrukwekkend. Dat is dan ook de reden om er een bezoekje aan te brengen. Als je omhoog kijkt dan zie je precies wat wij daarmee bedoelen. Dit soort bouwwerken worden hedendaags (bijna) niet meer gemaakt.

7. Park Cinquentenaire

Park Cinquentenaire - Bezienswaardigheden Brussel

Dit park uit de top 10 bezienswaardigheden is imposant vanwege de majestueuze triomfboog. Ook vind je er andere monumenten, waaronder het Horta-Lambeaux Paviljoen. De bankjes in het park zijn vaak bezet en worden gebruikt om mooie foto’s te maken. De paden bieden volop bewegingsruimte en je kunt dan ook het hele park bezoeken zonder het idee te hebben dat je elkaar voor de voeten loopt.

8. Atomium

Eén van de meest iconische sculpturen uit deze top 10 hotspots is het Atomium die bekend staat om de grote, zilveren bollen die elk met elkaar verbonden zijn. Dit ‘kunstwerk’ vormen samen met manneke pis één van de meest herkenbare plekken van Brussel.

9. Koninklijk Militair Museum

Koninklijk Militair Museum - Bezienswaardigheden Brussel

Dit museum uit de top 10 herbergt een collectie aan militaire voorwerpen en voertuigen, daterend uit de Middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Voor jong en oud is dit museum zeker een bezoekje waard. Je kunt er veel mooie objecten bekijken.

10. Mont des Arts

Mont des Arts - Bezienswaardigheden Brussel

Deze kunstberg bevindt zich in het historisch centrum van Brussel en geeft toegang tot de bloemrijke tuin en het standbeeld van koning Albert. Met een mooie zonnige dag komen de kleuren van de tuinen nog beter tot zijn recht en kun je er prachtige foto’s maken. Zo af en toe zie je hier een bruidspaar lopen, een mooie witte jurk met de kleurrijke bloemen op de achtergrond. Mooier kun je een huwelijk niet beginnen.

Ben je op zoek naar een stad waar cultuur en modernisme hand in hand gaan? Bezoek dan het imposante en historische Brussel met haar top 10 bezienswaardigheden; een stad waar je werkelijk ogen tekort komt.