Top 10 bezienswaardigheden Candi Dasa

Gelegen op het Indonesische eiland Bali, ten noordwesten van de hoofdstad Denpasar, bevindt zich het plaatsje Candi Dasa. Het dorpje bevindt zich aan de kust en vormt een geliefde plek voor velen. Maar, welke bezienswaardigheden zijn, in deze omgeving, de moeite waard om te bekijken? En, wat verdient een positie in deze top 10? Met behulp van de top 10 van Candi Dasa zie je direct welke hotspots er in de plaats zijn. Je kun t ook alvast de foto’s en video bekijken. Zo heb je direct een goede indruk van de omgeving.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Candi Dasa op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Candi Dasa

Volgens geschriften is het dorpje Candi Dasa in de 12e eeuw ontstaan waarbij het, toentertijd, een eenvoudig vissersdorpje was. Maar, de tijden zijn veranderd. Hedendaags staat het Balinese dorpje bekend om de vele religieuze complexen in de omgeving, veelal van hindoeïstische aard, zoals de tempel van Goa Lawah en Lampungyang. Maar, ook koninklijke residenties zijn hier te vinden, waaronder de Taman Ujung.

 

Bezienswaardigheden Candi Dasa:

Bezienswaardigheden-Candi-dasa

  • De leukste plekjes van de oostkust van Bali
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in de omgeving allemaal doen?
  • Leuke steden, bezienswaardigheden, activiteiten en stranden
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Candi Dasa >>

 

Top 10 hotspots Candi Dasa

Wanneer je dus een cultuur- en geschiedenisliefhebber bent, is het plaatsje Candi Dasa een prima uitgangspunt om de mooiste locaties te bezichtigen. Maar, ook als watersporter kun je hier goed terecht: de kusten leveren uitstekende omstandigheden voor de duik- en surfsport. Dus, welke bezienswaardigheden op Bali moet je gezien hebben? Kortom, wat te doen in Candi Dasa? Ontdek het zelf met de top 10! Noteer de leukste plekken of bezienswaardigheden en maak zo een handige lijst met dingen die je wilt zien wanneer je hier bent.

 

Bezienswaardigheden Candi Dasa:

Bezienswaardigheden Candi Dasa

(klik op de foto’s of video om te bekijken op de website van TUI)

TIP: Bekijk de bovenstaande foto’s en video! Je ziet direct de mooiste hotspots en de bezienswaardigheden.

  • Wat is er te doen in Candi Dasa?
  • Wat zijn de leukste plekjes om een bezoek te brengen?
  • Geniet van Lotus Lagoon of de Tempel van Lampuyang
  • Winkelen en lekker eten in het centrum
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Het maken van een top 10 lijstje met bezienswaardigheden en hotspots van Candi Dasa is erg handig wanneer je een stedentrip over Bali gaat maken. Het eiland heeft heel veel mooie plekken wat je kunt bekijken, het selecteren van de allermooiste voorkomt teleurstelling wanneer je ergens aankomt wat niet aan de verwachtingen voldoet. Hieronder zijn de best beoordeelde bezienswaardigheden en hotspots te zien. Op de kaart kun je ook bekijken waar deze liggen zodat je een logische route kunt uitstippelen.

 

 

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Candi Dasa:

 

1. Goa Lawah Tempel

Deze bijzondere tempel stamt uit de 11e eeuw en behoort tot de oudste complexen van Bali. Lokale inwoners komen hier veelal om te bidden. Je kunt deze tempel bezoeken en er mooie foto’s maken. Het is wel aan te raden je netjes te kleden. Te blote kleding wordt over het algemeen niet gewaardeerd.

2. Ahmed Beach

Voor watersporters behoort deze plek tot de absolute hotspots. Vanaf dit strand in Candi Dasa kun je windsurfen of de onderwaterwereld bekijken middels duikactiviteiten. Het huren van een surfplank of zeilboot behoort dan ook tot de mogelijkheden. Het strand zelf is minder mooi dan bijvoorbeeld de stranden die je bij Benoa of Kuta kunt vinden.

3. Lotus Lagoon

Eén van de meest sprookjesachtige bezienswaardigheden is de Lotus Lagoon. Je vindt hier een groot wateroppervlak met talloze lotusbloemen. Wanneer deze bloemen volop bloeien is het één grote roze oppervlakte. Op een mooie heldere dag is dit zelfs vanuit het vliegtuig al te zien! Het levert dan ook prachtige foto’s op..

4. Tenganan Art shop

In dit winkeltje uit de top 10 bezienswaardigheden van Candi Dasa kun je traditionele, Balinese producten kopen, zoals de bekende, Indonesische maskers. Het is erg leuk om voor de familie of de kinderen een dergelijk masker te kopen. Je steunt er niet alleen de lokale bevolking mee, het is ook een mooi aandenken aan de reis.

5. Taman Ujung Water Palace

Rondom dit ‘Koninklijk Waterpaleis’ op Bali zie je de Indonesische en Europese tuinarchitectuur samenkomen. Vooral voor natuurliefhebbers vormt dit een bijzondere locatie. Veel Balinese tuinen die je in Nederland ziet zijn geïnspireerd op basis van dit soort waterpaleizen. Als je zelf ook een dergelijke tuin wilt, kun je hier volop inspiratie opdoen.

6. Pura Besakih

Deze grootste en meest belangrijke, hindoeïstische tempel op Bali is één van de meest indrukwekkende hotspots en behoort, vooral voor cultuurliefhebbers, tot ‘de locaties’. Het is een unieke verschijning die je nergens ter wereld zult tegenkomen. Deze bezienswaardigheid dien je dan ook absoluut te bezoeken.

7. Tempel van Lampuyang

Wanneer je van panoramische vergezichten over bergen in combinatie met een oude tempel houdt, is deze plek één van de mooiste locaties uit deze top 10 bezienswaardigheden. Veel mensen met een bijgeloof beweren dat het geluk en kracht geeft wanneer je hier bent geweest.

8. Tirta Gangga Water Garden

Deze tuin doet erg sprookjesachtig aan door de vele bijzondere plantensoorten, vijvers en fonteinen. Voor natuur- en cultuurliefhebbers behoort het tot de absolute hotspots. Het rondlopen door deze tuin doet je denken aan een mooie filmset of een soort ‘Efteling’ gevoel wat bij veel mensen naar boven komt.

9. Tenganan Pegringsingan

Eén van de oudste dorpjes is Tenganan Pegringsingan; hier kun je het ongerepte leven van de Balinese inwoners ervaren. Je kunt hier zien hoe er werd geleefd en hoe mensen nog steeds leven.

10. Kerta Gosa Hall of Justice

Dit rechtsgebouw uit de top 10 bezienswaardigheden is één van de belangrijkste, koninklijke complexen op Bali. Vooral voor geschiedenisfanaten is het een bijzondere locatie vanwege de historische waarde. De open zalen zoals in deze tempels te zien is, zijn typisch een bouwsoort zoals in Bali veel wordt gebruikt. Je ziet dit dan ook op verschillende plekken terug op het eiland.

Met de vele tuinen en religieuze tempels laat de stad de bewonderenswaardige kunstwerken op architectonisch front zien die vooral voor cultuurliefhebbers echte bezienswaardigheden vormen. Maar, ook het strand en de knusse winkelstraten bieden genoeg activiteiten. Met de bovenstaande top 10 heb je een goede indruk van de verschillende hotspots en bezienswaardigheden die het eiland en de plaats heeft.