Top 10 bezienswaardigheden Dubai

Wat is er te doen in Dubai? Bekijk hieronder de top 10 hotspots en bezienswaardigheden!

Kamelen, woestijngebieden, historische panden en Perzische tapijten: het zijn vaak de eerste dingen waar je aan denkt bij een ‘Arabische’ stad. Maar, er is een plek in de Verenigde Emiraten die zichzelf in rijkdom lijkt te overstijgen. Een stad waar het ‘normaal’ lijkt te zijn om een groot skicomplex aan te treffen in een gebied waar het boven de veertig graden kan worden. En deze stad, met een top 10 aan bezienswaardigheden, dat is natuurlijk Dubai.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Dubai op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Dubai

Over de meest vroege geschiedenis van Dubai is niet zoveel bekend, al werd er wel geleefd in het gebied. Door de gunstige ligging aan de Perzische Golf werd het al snel een plek waar gehandeld werd. Zeevarende naties als Engeland, Portugal en Nederland probeerden eveneens deze handelspost te bezetten waardoor er onderlinge strijden tussen plaatselijke machtshebbers en deze rijke imperialisten kwamen. Het waren uiteindelijk de Britten die de macht over deze handelsroutes konden verwerven.

 

Bezienswaardigheden Dubai:

Bezienswaardigheden-Dubai

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Playa d’en Bossa en Santa Eulalia
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden in Dubai >>

 

De familie Al Maktoum, nog altijd heersend in deze stad, wist in de 1830 Dubai in te nemen waarbij ze een bron van goud zagen in de Khor Dubai in combinatie met haar gunstige ligging. Deze plek groeide uit tot een florerende havenplaats waar het gebruik van de dhows, een Arabisch type boot, een iconisch fenomeen werd.

 

Top hotspots 10 Dubai

Maar, het was Ibn Hasher Al Maktoum die de stad belastingvrij maakte voor buitenlandse handelaren waardoor het één van de voornaamste transithavens werd. In de zestiger jaren van de 20e eeuw werd de grondstof aardolie hier gevonden waardoor Dubai één van de grootste exporteurs van olie werd; deze vondst leidde tot ongekende rijkdom.

 

Bezienswaardigheden Dubai:

Bezienswaardigheden Dubai, foto's en video

(Klik op de foto’s of video om te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen?
  • Welke hotspots moet je zien, zoals de Jumeirah Moskee
  • Winkelen in de gigantische mall van Dubai
  • Gigantische wolkenkrabbers en gebouwen zoals de de Burj al Arab

 

Hedendaags is het dan ook, wereldwijd, één van de meest luxueuze steden waarbij het ene na het andere architectonische ‘kunstwerk’, zoals te zien in deze top 10, uit de grond lijkt te komen. Kortom, welke bezienswaardigheden uit de top 10 ga jij bezoeken?

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Dubai:

 

1. Burj Khalifa

Burj Khalifa - Bezienswaardigheden Dubai

Het is de grootste wolkenkrabber ter wereld met een hoogte van bijna 830 meter: de Burj Khalifa. Het ontwerp van het neo-futuristische gebouw is geïnspireerd op Hymenocallis, een woestijnbloem. Zo bevinden zich hier kantoorpanden, appartementen en is er zelfs een hotel in het complex gevestigd waarbij het interieur door Armani ontworpen is. Het is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden uit deze top 10 hotspots.

2. Mall van Dubai

Dubai shoppingmall - Bezienswaardigheden Dubai

Wanneer je van winkelen houdt, is dit complex, met twaalfhonderd winkels, één van de absolute hotspots uit de top 10 bezienswaardigheden. De mall beschikt over vier verdiepingen en geeft je tevens toegang tot vele restaurants, cafés en zelfs een ijsbaan. Buiten heeft het een uitzicht op de spectaculaire fontein waarbij het complex zich naast de Burj Khalifa bevindt.

3. Al Bastakiya

Al Bastakiya - Bezienswaardigheden Dubai

Waar zich aan de ene zijde de meest moderne en luxueuze gebouwen bevinden, vormt de wijk Al Bastakiya één van de mooiste, historische wijken uit deze top 10 hotspots. Zo vind je er oude panden, een tweehonderd jaar oude stadsmuur en diverse windtorens. Ook kun je er zomaar kamelen tegenkomen. Houd je van cultuur en historie? Dan is deze plek echt iets voor jou.

4. Jumeirah Moskee

Jumeirah moskee - Bezienswaardigheden Dubai

Wat kerken voor Europa zijn, zijn de moskeeën voor de Arabische wereld. De Jumeirah Moskee is één van de mooiste complexen uit de top 10 bezienswaardigheden van Dubai. Het exterieur is volledig wit en afgewerkt met diverse motieven en gouden accenten. Zelfs als niet-moslim kun je deze moskee bezoeken, al dan wel onder enige voorwaarden.

5. Palm Jumeirah

Palm Jumeirah - Bezienswaardigheden Dubai

Eén van de meest bijzondere bouwwerken uit deze top 10 hotspots van Dubai is dit kunstmatige eiland. Vanuit bovenaf heeft het de vorm van een palmboom waarbij de zestien ‘takken’ rijkelijk gevuld zijn met hotels en woningen. Je kunt deze archipel vinden in de Perzische Golf.

6. Dubai Museum

Dubai Museum - Bezienswaardigheden Dubai

Het meest voorname museum uit deze top 10 bezienswaardigheden is het Museum van Dubai dat zich in één van de oudste forten, daterend uit 1787, van de Emiraten bevindt. Zo krijg je in dit instituut een beeld van de vroegere leefwijze van de Arabieren waarbij je tevens veel voorwerpen uit die tijd ziet. Voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers vormt deze plek een echte bezienswaardigheid.

7. Gold Souk

Gold Souk - Bezienswaardigheden Dubai

Wanneer je jezelf in Oosterse sferen wilt begeven, is deze traditionele ‘Gold Souk’ markt uit de top 10 hotspots een bezichtiging meer dan waard. Je vindt er zo’n driehonderd marktkramen waarvan de meesten juwelen verkopen, maar ook kruiden en specerijen worden er groots geëtaleerd. Als je in Dubai bent, moet je deze plek zeker eens bezoeken.

8. Desert Safari

Desert Safari - Bezienswaardigheden Dubai

De Desert Safari is één van de meest avontuurlijke activiteiten uit de top 10 die Dubai te bieden heeft. Zo reis je af naar de woestijn, mag je rijden op een kameel en word je overgoten met allerlei culturele manifestaties, zoals buikdansoptredens, vuurshows en andere bezienswaardigheden. Je krijgt hier echt een speciale kijk in de leefwereld van de Arabieren.

9. Burj al Arab

Burj al Arab - Bezienswaardigheden Dubai

Het is één van de meest luxueuze hotels van Dubai en uit deze top 10 hotspots: de Burj al Arab. Het gebouw bevindt zich op een kunstmatig eiland waarbij de vorm is geïnspireerd op een Arabisch zeilschip. Binnenin is het hotel rijkelijk gedecoreerd met 24-karaats bladgoud en marmer waarbij zich, in één van de restaurants, een groots diepzee-aquarium bevindt.

10. Fontein van Dubai

Fonteinen van Dubai - Bezienswaardigheden Dubai

Voor de wolkenkrabber Burj Khalifa bevindt zich de enorme en iconische fontein van Dubai. Zo wordt het water op het ritme van de muziek in verscheidene organische vormen gespoten waarbij de fontein een breedte van 275 meter beslaat. In de avond wordt het waterspel verlicht en is het één van de mooiste bezienswaardigheden uit deze top 10 hotspots.

Ondanks dat deze stad, met haar top 10 bezienswaardigheden, best ruimdenkend is, is het wel belangrijk op voorhand even goed door te nemen wat de gebruiken van de Emiraten zijn, zoals kledingvoorschriften en omgangsmanieren, om geen onnodige ‘blikken’ te krijgen. Wat dat betreft is Dubai, met alle luxe en gebruiken, de absolute tegenpool van een ‘eenvoudige nederzetting’ in de woestijn. En, ben jij nu ook benieuwd geraakt naar alles wat deze ‘sjeikenstad’ te bieden heeft? Bezoek dan deze top 10 bezienswaardigheden.