Top 10 bezienswaardigheden Hurghada

Wat is er te doen in Hurghada? Je kunt het terugzien in de onderstaande top 10 bezienswaardigheden van de stad.

Hurghada is één van de absolute hotspots van Egypte. Deze toeristische badplaats is ideaal gelegen aan de Rode Zee en is de laatste dertig jaar uitgegroeid tot een trekpleister van jewelste. Op dit moment is het zelfs zo dat Hurghada de meest bezochte plaats in Egypte is. Dat heeft deels te maken met de ligging, maar zeker ook met de uitgestrektheid. De streek strekt zich immers over maar liefst 35 kilometer langs de kust van de Rode Zee uit en bestaat uit de delen Sakkala, Dahar en Ahiaa.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Hurghada op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Hurghada

Hurghada zelf werd pas in het begin van de 20ste eeuw gebouwd, maar dat betekent niet dat er niets te doen of te bekijken is. Wat is er te doen in Hurghada? Een vraag waar met gemak een top 10 bezienswaardigheden over samen te stellen valt.

 

Bezienswaardigheden Hurghada:

Bezienswaardigheden-Hurghada

  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in deze plaats doen?
  • Leuke plekken zoals Aquarium reef, Luxor, Giftun of Dahar
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Hurghada >>

 

Wat is er te doen in Hurghada? Het antwoord op die vraag is bijna altijd een variant van relaxen. De bezienswaardigheden in en rond de stad zijn bijna allemaal hotspots om even echt tot rust te komen. Je vindt hier niet alleen de Rode Zee en alle mogelijkheden die daarbij horen, maar ook tal van luxe hotels en golfbanen. Er zijn tal van eilandjes zoals Tobia Island om een excursie naar te maken en heerlijke badplaatsen zoals Safaga.

 

Top 10 hotspots Hurghada

Snorkel jezelf naar één van de vele koraalriffen of ga de boulevard op in Hurghada-stad zelf. In de top 10 van bezienswaardigheden hier is ook de badplaats El Gouna een must. Dit Egyptisch Venetië brengt je in een unieke sfeer. Maak echter niet de vergissing om aan te nemen dat er in Hurghada niets te doen is buiten luieren. Zo ben je als sportieve toerist hier aan het goede adres om te snorkelen, wind- of kitesurfen of te gaan duiken. Het is dan ook één van de beste hotspots in de regio voor watersporters.

 

Bezienswaardigheden HURGHADA:

Bezienswaardigheden Hurghada

(Klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden en hotspots te bekijken op TUI.nl)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen in Hurghada?
  • Welke hotspots zijn leuk om te bezoeken?
  • Plan een bezoekje aan het Aquarium Reef en het Giftun Eiland
  • Maak een spannende jeepsafari of ga zwemmen met dolfijnen
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Ben je toch eerder op zoek naar de glorie van het oude Egypte? Ook dan kan je in de regio voldoende terugvinden. Zo staat in onze top 10 bezienswaardigheden zonder enige twijfel het indrukwekkende Luxor. Een excursie naar deze adembenemende stad tussen de overblijfselen van een grote beschaving is een must. Benieuwd wat er nog allemaal in de top 10 staat? Wat is er te doen in Hurghada? Hier zijn alvast enkele ideetjes.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Hurghada:

 

1. Aquarium Reef

Aquarium reef - Bezienswaardigheden Hurghada

We openen de top 10 bezienswaardigheden met één van de wonderen van de Rode Zee. Aquarium Reef is één van de hotspots voor snorkelaars en de plek waar je tal van tropische vissen tegen het lijf kunt lopen. Contacteer één van de vele bedrijven die excursies onder water en onder begeleiding naar dit koraalrif organiseren. Heb je dan nog jouw onderwatercamera bij om deze natuurpracht te registreren? Dan heb je een unieke ervaring achter de rug.

2. Luxor

Luxor - Bezienswaardigheden Hurghada

Het fenomenaal indrukwekkende Luxor is de nummer twee uit onze top 10 bezienswaardigheden van Hurghada. Deze historische stad biedt de Vallei der Koningen met maar liefst 63 graftombes, de indrukwekkende beelden van Memnon en natuurlijk ook de tempel van Hatsjepoet. De prachtige archeologische sites van Luxor zijn niet te missen en bovendien kan je ze combineren met een leuke excursie over de Nijl. Tal van aanbieders strijden immers om jouw hand.

3. Giftun Eiland

Giftun Eiland - Bezienswaardigheden Hurghada

Giftun is een paradijselijk eiland in de Rode Zee dat je vanaf Hurghada simpel kunt bereiken. De boottocht an sich is al een echte aanrader, maar de echte beloning krijg je bij aankomst. Het poederwitte strand omgeven door de heldere Rode Zee is één van de mooiste aanblikken die er in de regio te vinden zijn. Wat is er te doen op in Giftun Island? Zonnen, snorkelen en met een foto bewijzen dat dit absoluut in de top 10 bezienswaardigheden thuis hoort.

4. Hurghada Dahar

De nummer vier uit onze top 10 bezienswaardigheden is het oude stadsdeel van Hurghada dat de naam Dahar krijgt. Wat is er te doen in Hurghada Dahar? Hier vind je de echte lokale cultuur terug en het is ook één van de hotspots om een lokale markt aan te doen. Deze gezellige binnenstad is er eentje die je voornamelijk bezoekt voor de sfeer en de koopjes. Vergeet overigens ook niet dat onderhandelen over de prijs hier perfect normaal is!

5. Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen - Bezienswaardigheden Hurghada

Een leuke excursie heeft altijd zijn plek in een top 10 bezienswaardigheden. En wat is er nu leuker dan zwemmen met dolfijnen? In Hurghada zijn er tal van organisaties die deze droom voor jou werkelijkheid kunnen laten worden. Je kunt kiezen tussen snorkelen met wilde dolfijnen of een privé zwemtocht met deze imposante dieren. Een herinnering voor het leven!

6. Jeepsafari

Jeepsafari - Bezienswaardigheden Hurghada

Om verder te gaan met excursies in onze top 10 bezienswaardigheden in Hurghada: een jeepsafari. Zoals heel Egypte ligt deze stad immers pal in een woestijn. Wat kan je doen in en tijdens zo’n jeepsafari? Wat dacht je van kameelrijden of op een quad rijden? De lokale gidsen maken van dergelijke excursies naast leuke ook interessante gebeurtenissen. Zoek dan ook zeker de verschillende opties eens op. Er zit voor iedereen wel een leuke en interessante optie bij.

7. Sharm-el-Sheikh

Sharm el Sheikh - Bezienswaardigheden Hurghada

Deze toevoeging aan onze top 10 bezienswaardigheden in Hurghada is misschien wel één van de beroemdste namen die er bij staan. Sharm-el-Sheikh is een adembenemend mooie badplaats gelegen op het Sinaï-schiereiland. De stad staat bekend als één van de belangrijkste hotspots voor duikers ter wereld. Hier vind je dan ook het ene koraalrif na het andere en meer dolfijnen dan je kan tellen.

8. El Gouna

El Gouna - Bezienswaardigheden Hurghada

Het Venetië van Egypte is de nummer 8 uit onze lijst van de top 10 bezienswaardigheden. El Gouna is een kunstmatig gebouwd schiereiland dat een lust voor het oog is. De stad bestaat uit diverse eilanden die door middel van kanalen met elkaar verbonden zijn. Wat is er te doen in El Gouna? Eigenlijk niet veel meer dan de sfeer opsnuiven en prachtige foto’s nemen. Wat heeft een mens echter nog meer nodig?

9. De bedoeïenendorpen

De bedoeïenendorpen - Bezienswaardigheden Hurghada

Een beetje lokale en unieke cultuur mag wel in een top 10 bezienswaardigheden. En dit mag vast en zeker onder die noemer geplaatst worden. In de buurt van Hurghada vind je tal van authentieke bedoeïenendorpen terug die je een uniek inzicht in dit woestijnvolk geven. Een aanrader.

10. Het nachtleven

Het nachtleven - Bezienswaardigheden Hurghada

Om onze top 10 van bezienswaardigheden af te sluiten duiken we het nachtleven van Hurghada in. Enkele van de beste clubs van Egypte zijn in de stad terug te vinden. Uitgaan in Egypte is een unieke ervaring en bovendien kan je de nacht al goed voorbereiden in één van de vele lekkere restaurants van Hurghada. Geniet ervan!