Top 10 bezienswaardigheden Kololi

Met behulp van de top 10 bezienswaardigheden van Kololi zie je de mooiste hotspots! Bekijk de top 10 hieronder en bezoek ze allemaal!

Op goed 11 kilometer ten westen van hoofdstad Banjul vind je aan de westkust van Gambia Kololi terug. Kololi, ook wel Kololi Beach genoemd, is één van de toeristische hotspots van Gambia. De badplaats biedt een leuke mengelmoes van heerlijke temperaturen, lokale cultuur en moderne voorzieningen. Er zijn tal van sfeervolle marktjes, de stranden liggen er paradijselijk bij en dit is ook de regio van Gambia waar de rijkste locals wonen. In iedere top 10 bezienswaardigheden van Gambia heeft Kololi dan ook zijn plaats. Maar wat is er te doen in Kololi en omstreken zelf? Meer dan voldoende om een eigen top 10 bezienswaardigheden te verdienen!

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Kololi op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Kololi

Wat Kololi Beach zo’n interessante optie maakt als vakantiebestemming is de bedrijvigheid van de badplaats. Het is meer dan een zoveelste badplaats waar je enkel en alleen van de zon en het strand kunt genieten. Zo is de visserij hier nog altijd een belangrijke sector en is het één van de hotspots van Gambia qua uitgaansleven. Op de bekende Senegambia Strip vind je heel wat modern vertier terug.

 

Bezienswaardigheden Kololi:

Bezienswaardigheden-Kololi

  • De leukste plekjes van het plaatsje
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je hier allemaal doen?
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Kololi >>

 

Een casino, supermarkten, nachtclubs, restaurants en zelfs internetcafés. Het is ook op die Senegambia Strip dat de bekende en kleurrijke Senegambia Craft Market terug te vinden is. Een markt die je vast en zeker in heel wat top 10 bezienswaardigheden van Gambia terug ziet komen. Ter plekke kan je opteren voor één van de luxe hotels of gewoon een appartement huren.

 

Top 10 hotspots Kololi

Wat is er te doen in Kololi Beach? Gelukkig meer dan enkel de bruisende stad zelf en zijn stranden. In de directe omgeving zijn er immers heel wat natuurparken terug te vinden die zeker de moeite waard zijn. In de badplaats zelf vind je bijvoorbeeld het Bijilo Forest Park terug. Dit natuurpark is één van de hotspots van Gambia voor het spotten van verschillende soorten tropische vogels en apen. Heb je zin in een wandeltochtje? Zoek dan bijvoorbeeld het Nature Trail op in het park voor een indrukwekkend wandelpad doorheen de jungle.

 

Bezienswaardigheden Kololi:

Bezienswaardigheden Kololi

(Hierboven zie je de bezienswaardigheden en hotspots met foto’s en een mooie video op de website van TUI)

  • Wat is er te doen in Kololi?
  • Wat zijn de leukste plekjes op het eiland?
  • Geniet van de mooie natuur door te wandelen en te duiken
  • Winkelen en eten in de hoofdstad Kralendijk
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Bovendien is het ook gewoon zo dat Gambia een klein land is. De top 10 bezienswaardigheden van Gambia liggen dan ook vrij dicht op elkaar en dus ook vrij dicht bij de top 10 bezienswaardigheden van Kololi Beach.
 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Kololi:

 

1. Adventure Tour

Adventure Tour - bezienswaardigheden Kololi

We trappen de top 10 bezienswaardigheden van Kololi af met de bekende Adventure Tour. Deze Adventure Tour is geknipt om Gambia om op een volledig andere manier te ontdekken. Per boot ontdek je een deel van het binnenland, trek je langs kleine dorpen en adembenemend mooie rivieren. Bovendien leert jouw gids je heel wat bij over de vogelsoorten van het land en bestaat er een kans nijlpaarden te spotten.

2. Bijilo National Park

We zeiden al dat het Bijilo National Park één van de hotspots was voor het spotten van exotische vogelsoorten. Dit natuurpark kan je terugvinden aan het strand naast Kololi. Ben je een echte natuurliefhebber dan is het Bijilo National Park een echte must. Met zijn 126 hectare trekt het natuurpark jaarlijks zo’n 25 000 bezoekers aan. Om toch nog een paar cijfers te geven: hier vind je meer dan 130 vogelsoorten terug en is dus een waardige toevoeging aan onze top 10.

3. Senegambia Craft Market

De Senegambia Craft Market is een stukje lokale cultuur dat je gezien moet hebben en de nummer drie uit onze top 10. In essentie is het een lokale markt, maar dan op een enorme schaal. Het is hier dan je heel wat lokale etenswaren en souvenirs voor een prikje op de kop kunt tikken. Hou je ook vooral niet in om de lokale bevolking in een gesprek te engageren. De bevolking van Gambia is uiterst vriendelijk en het is ook een cultuur waard hard afdingen normaal is.

4. Bushtrack

Bushtrack - Bezienswaardigheden Kololi

Ook in de nummer vier van onze top 10 bezienswaardigheden van Gambia leer je het land en de omgeving van Kololi op een andere manier kennen. De bushtrack is exact wat de naam zegt: een tocht door het bos richting het platteland van het zuidwesten van dit land. Onderweg leer je heel wat bij over de bevolking en bezoek je diverse dorpjes.

5. Kololi Beach

Kololi Beach - Bezienswaardigheden Kololi

Een top 10 aan bezienswaardigheden in één van de toeristische hotspots van Gambia zonder het paradijselijke strand? Kan niet natuurlijk. Wat is er te doen in het strand van Kololi? Zonnebaden, een heerlijke cocktail drinken onder een parasol, zwemmen in het lekker warme water of je vergapen aan de lokale vissersboten. Bovendien is hier ook een grote concentratie aan restaurants en culinaire opties terug te vinden. Honger zal je alvast niet hebben.

6. Het uitgaansleven

Na een ontspannende dag aan het strand is het tijd voor een beetje vertier. Het bruisende uitgaansleven van Kololi (één van de hotspots van Gambia hiervoor!) mag dan ook niet ontbreken in onze top 10 bezienswaardigheden. Op de Senegambia Strip vind je de belangrijkste clubs van de badplaats terug. Dit is ook de plek waar de meer gegoede lokale bevolking in de late uurtjes terug te vinden is. Niet te missen dus!

7. Kotu Beach

Kotu beach - Bezienswaardigheden Kololi

Op slechts een paar kilometer ten noorden van Kololi Beach vind je het ook al bekende Kotu Beach terug. Deze badplaats is één van de andere grote toeristische hotspots van het land. Wat is er te doen in Kotu Beach? Ook hier ligt een paradijselijk strand, ook hier is het uitgaansleven goed ontwikkeld en bovendien wonen hier de rijkste Gambianen. Een uitstapje naar Kotu mag niet ontbreken als je in Kololi bent.

8. Eet eens lokaal

De nummer 8 uit onze top 10 bezienswaardigheden is niet iets om te doen, maar om te eten. Gambia is een land met een sterke culinaire traditie en heel wat visspecialiteiten. En de beste restaurants van het land? Die vind je vanzelfsprekend in en rond Kololi beach terug. Proef dan ook eens van de lokale keuken en wie weet stoot je wel op een nieuw favoriet gerecht.

9. Een safari

Safari over het water - bezienswaardigheden Kololi

Een vakantie in Gambia is natuurlijk ook nog altijd een vakantie in Afrika. Dat staat gelijk met een grote diversiteit aan exotische dieren. Vanuit Kololi Beach zijn er diverse aanbieders die een safari aanbieden om deze dieren van heel dichtbij te gaan ontdekken. Je moet er natuurlijk voor gewonnen zijn, maar het is absoluut een ervaring die uniek te noemen valt!

10. Wellness

Onze top 10 bezienswaardigheden in Kololi Beach sluiten we af met wat heerlijk relaxen. Hier vind je immers ook enkele wellnesscentra terug die jouw vakantie in Gambia nog net wat relaxerender maken dan ze al was. En is dat niet het hele punt van op vakantie gaan?