Top 10 bezienswaardigheden Kotu

Wat is er te doen op Kotu? Met de top 10 bezienswaardigheden zie je elke hotspot! Bekijk hieronder de top 10 en bekijk de mooiste plekken van de stad.

Kotu kan je terugvinden in het westen van Gambia gelegen aan de Atlantische Oceaan. Dit gebied is voor de gemiddelde toerist dan ook bekender onder de naam Kotu Beach. Het is één van de absolute hotspots en bezienswaardigheden van het land. Samen met het iets zuidelijker liggend Kololi Beach is het de populairste vakantiebestemming van dit Afrikaanse land. Bekijk de mooiste bezienswaardigheden hieronder.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van KOTU op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen 

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Kotu

Naar Kotu trek je in de eerste plaats voor de combinatie van zon, zee en strand. Het bekend zandstrand Kombo Beach is bijvoorbeeld één van de Afrikaanse hotspots voor surfers en andere watersporters.

 

Bezienswaardigheden Kotu:

Bezienswaardigheden-Kotu

  • De leukste plekjes van de westkust van Gambia
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in dit gebied doen?
  • Leuke steden, stranden en bezienswaardigheden
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Kotu >>

 

Top 10 hotspots Kotu

Kotu Beach is een echte topper als gezinsvakantie. Niet alleen zijn er heel wat resorts terug te vinden speciaal gericht op gezinnen, maar bovendien is het leven aan het strand ook ideaal. Het water heeft een aangename temperatuur en je kunt bijzonder ver de zee in zonder kopje onder te gaan. Wat is er te doen in Kotu? Even kijken hoe ver je de zee in kunt hoort daar zeker bij. Genoeg aan het strand gelegen? Neem jouw kroost en partner dan mee naar de legendarische Craft Market die in de top 10 van elke lijst hoort. In deze Craft Market vind je souvenirwinkels, bars en meer. Hier kan je typisch Gambiaanse kunst op de kop tikken terwijl je als een echte local afdingt. Iets lekker eten nadien? Geen probleem: dit is ook de plek waar je de grootste concentratie aan restaurants terug kunt vinden.

 

Bezienswaardigheden KOTU:

Bezienswaardigheden Kotu

(klik op de foto’s of video om te bekijken op de website van TUI)

  • Wat is er te doen in Kotu?
  • Welke bezienswaardigheden en hotspots zijn er?
  • Ga op excursie, bezoek het Bijilo Park of ga vogelspotten
  • Winkelen en eten in de stad Fajara
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

 

Top 10 hotspots Kotu

Kotu Beach is ook één van de hotspots van Gambia wat natuurschoon betreft. Wat is er te doen in de omgeving? Een betere vraag zou zijn wat er niet te doen is. In de meeste hotels en resorts kan je een fiets huren en het valt ook aan te raden om dat te doen. In de omgeving van Kotu vallen de mooiste wandelingen, paardrijtochten en fietstochten van het land te maken. Wie even online speurt komt zonder twijfel een top 10 routes tegen. Alternatief kan je de jungle in trekken of aan één van de vele bars van een palmwijn nippen. Meer dan genoeg te doen in Kotu Beach!

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Kotu:

 

1. Fajara

We trappen de top 10 bezienswaardigheden van Kotu beach af met het naburige Fajara. Fajara kan je het best omschrijven als de plek waar de rijkste en meest invloedrijke Gambianen komen wonen. Klasse en luxe zijn hier de codewoorden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je in Fajara het beste eten terug kunt vinden en er ook een golfbaan ligt. In Fajara alleen al kan je een top 10 bezienswaardigheden samenstellen zoals bijvoorbeeld de militaire erebegraafplaats.

2. Kotu Beach Crafts Market

Kotu Beach Crafts Market - Bezienswaardigheden Kotu

Al sinds jaar en dag is de Kotu Beach Crafts Market één van de grootste hotspots voor toeristen en een vaste klant in de top 10 bezienswaardigheden van Gambia. In de toeristenmarkt koop je alles wat je nodig hebt van lokale producten tot souvenirs. Belangrijk om te weten is dat in Gambia afdingen een echt onderdeel van de cultuur is. Het valt dan ook aan te raden dat te doen.

3. Vogelspotten

Vogelspotten - Bezienswaardigheden Kotu

Deze hoort eerder bij de top 10 aan activiteiten in plaats van de top 10 aan bezienswaardigheden, maar we moeten het vermelden. Vogelspotten in de mangroven aan de kust is een ware belevenis. Gambia telt een enorme diversiteit aan vogelsoorten door het gebrek aan menselijke bewoning. Neem dus zeker jouw camera mee, installeer je rustig aan het heerlijk warme water en schiet enkele van de mooiste foto’s die je ooit hebt genomen.

4. Excursie ondernemen

Excursie ondernemen - Bezienswaardigheden Kotu

Wat is er te doen in Kotu beach? Bijvoorbeeld één van de vele excursies ondernemen. Deze badplaats is immers één van de grootste toeristische trekpleisters van het land. Het resultaat van die populariteit? Vanuit Kotu vertrekken tal van uitstappen en excursies die jou in staat stellen de rest van het land beter te leren kennen. Grijp die kans dan ook. Elk van deze excursies had even goed de top 10 kunnen halen.

5. Kombo Beach

Kombo Beach - Bezienswaardigheden Kotu

Een top 10 aan bezienswaardigheden in een badplaats zonder het strand te vermelden? Dat zou echt niet door de beugel kunnen. Kombo Beach is het strand van Kotu en is in één woord paradijselijk te noemen. Opvallend is dat het strand ook onder de lokale bevolking erg populair is. Op Kombo Beach krijg je dan ook een veel beter beeld van de lokale bevolking en de lokale gebruiken dan op bijvoorbeeld Kololi Beach.

6. Tanji visafslag

Tanji visafslag - Bezienswaardigheden Kotu

Op zo’n 15 kilometer rijden van Kotu Beach vinden we de volgende van onze top 10 aan bezienswaardigheden terug. De Tanji visafslag is één van de hotspots voor wie goede en verse vis wenst te eten. In deze bijzondere markt wordt vis gevangen, gerookt, gekookt, bevroren en ga zo maar door. Natuurlijk gaan ze hier iets losser met hygiëne om dan in Nederland, maar het is alleszins een bijzondere ervaring.

7. Bijilo Park

Een natuurgebied mag niet ontbreken in onze top 10 aan bezienswaardigheden. Het Bijilo Park vind je terug op enkele kilometers van Kotu Beach en is een leuke ervaring. Wat is er te doen in het Bijilo Park? Hier vind je tal van vogelsoorten en apen, enorme termietenheuvels en nog heel wat ander natuurpracht. Let wel: koop geen nootjes van de verkopers in het park en voer deze ook niet aan de apen. Het is immers verboden de apen te voeren.

8. Katchikally museum and Crocodile Pool

Katchikally museum and Crocodile Pool - Bezienswaardigheden Kotu

Op 20 minuten rijden van Kotu Beach vinden we misschien wel de meest bijzondere ervaring uit onze top 10 bezienswaardigheden terug. Hier kan je immers het moedigste moment uit jouw leven beleven en een heuse krokodil aaien. Zorg er wel voor dat een gids aanwezig is om de veiligheid te garanderen.

9. De lokale keuken

Als je op vakantie gaat naar Gambia dien je jezelf toch ook wel een beetje onder te dompelen in de lokale cultuur. Vast en zeker één van de beste manieren om dit voor elkaar te krijgen is te gaan voor de lokale keuken. Gambia heeft een geheel eigen culinaire traditie waar je heel wat voorbeeld van terug kunt vinden op de lokale Crafts market. Het is dan wel geen van de grote bezienswaardigheden. De ervaring heeft zijn plek in onze top 10.

10. Ontdek de jungle

Jungle ontdekken - bezienswaardigheden Kotu

Onze top 10 bezienswaardigheden in Kotu Beach sluiten we af met de jungle. Huur een fiets of een gids in één van de vele resorts of hotels en verken de indrukwekkende natuur in en rond de jungle. Een ervaring die je jouw leven lang bij zal blijven.